28/04/2024
11.5 C
Serres

Cannoli από τον Άκη

Array

Ένα γλυκό με σπιτική ζύμη γεμιστό με τυρί κρέμα και φιστίκια από τη Σικελία! Ιταλικό γλυκό που θα ενθουσιαστείτε!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρικότα, το γιαούρτι, το μασκαρπόνε, την άχνη, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Για τη ζύμη

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την άχνη, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τη μαυροδάφνη, το αβγό και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη τότε ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάθουμε με τον πλάστη μέχρι να έχει πάχος 1-2 χιλιοστά.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το ηλιέλαιο.
  • Κόβουμε κύκλους με ένα κουπ πατ 10 εκ. Παίρνουμε το ένα ζυμάρι και απλώνουμε λίγο νερό στη μία πλευρά, τοποθετούμε στο κέντρο τον ειδικό κύλινδρο και τυλίγουμε. Πιέζουμε καλά την ένωση της ζύμης για να κολλήσει. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα ζυμάρια.
  • Τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί. Γεμίζουμε με την κρέμα, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. ρικότα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. μασκαρπόνε
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, προαιρετικά

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 20 γρ. ηλιέλαιο
  • 60 γρ. μαυροδάφνη
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
  • 500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη

Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Τζίμι Φάλον: Μίλησε για το φλερτ με τη Νικόλ Κίντμαν στο παρελθόν

Η ηθοποιός είχε αποκαλύψει στο talk show του παρουσιαστή ότι κάποια στιγμή είχαν βγει ραντεβού Ο Τζίμι Φάλον μίλησε για το φλερτ που είχε κάποτε με τη Νικόλ...

Ο απίστευτος λόγος για τον οποίο το σεξ είναι καλύτερο στο δωμάτιο ενός...

Έχετε παρατηρήσει πόσο καλύτερο είναι το σεξ το καλοκαίρι; Κάτι γίνεται όταν είμαστε διακοπές και η επιθυμία μας για ερωτική επαφή εκτοξεύεται! Η αίσθηση...

Mακροζωία: Έτσι μπορούμε να καθυστερήσουμε τη γήρανση και να γεράσουμε καλύτερα

Μήπως το παρακάνετε με την κατανάλωση πρωτεϊνών; Τότε μια νεότερη μελέτη σας δίνει τον καλύτερο λόγο για να εξισορροπήσετε την κατανάλωσή της: την πιθανότητα...

Οκτώ φρούτα με την περισσότερη βιταμίνη C

Επιλέξτε φρούτα «πρωταθλητές» σε περιεκτικότητα βιταμίνης C στην επόμενη βόλτα σας στο οπωροπωλείο, το σούπερ μάρκετ ή τη λαϊκή  Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ο Κώστας Μπούμπας για την αντιμετώπιση των Πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής

Αναλυτικά η ομιλία του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των...

Ανακαλύψτε πόσα χρόνια ζωής μας «κόβει» η μουρμούρα και η γκρίνια

Προτού κακολογήσετε ή επικρίνετε τον ή τη σύντροφό σας, σκεφτείτε το καλά και διπλά: Δεν θα επηρεάσετε αρνητικά την ψυχολογία του αλλά και την...

Η Δήμαρχος απένειμε τα μετάλλια και το Κύπελλο στους πρωταθλητές της ΑΕ Σερρών

Η εφηβική ομάδα της ΑΕ Σερρών, αναδείχθηκε για τρίτη φορά πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ, στον αγώνα που διεξήχθη το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στο κλειστό γήπεδο...

Συνέχισε να διαβάζεις