07/06/2023
24.7 C
Serres

Χρυσάνθη Παλάζη: Εντυπωσιακότερη και στο κέντρο της πόλης, η «Πολιτεία των Ευχών»

Λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές η κ. Παλάζη, σημερινή πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. εξηγούσε στους συμπολίτες μας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τον Αλέξανδρο Χρυσάφη, αντί οποιασδήποτε άλλης επιλογής.

O κ.Χρυσάφης , είχε πει τότε η κ.Παλάζη, είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή, με βάση το σχέδιό του για την πόλη μας, την ανάδειξή της, δίνοντάς την ένα brand name που θα την κάνει αναγνωρίσιμη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Δήμαρχος επέλεξε την κ. Παλάζη για την θέση του προέδρου της ΚΕΔΗΣ για να υλοποιήσει αυτό το σχέδιο, μέρος του οποίου είναι και η μεταφορά στο κέντρο της πόλης της «Πολιτείας των ευχών».

Μιας «Πολιτείας» που έξι χρόνια τώρα ήταν οριοθετημένη στο κεντρικό πάρκο της πόλης των Σερρών, στην οδό Δορυλαίου.


Φέτος η «Πολιτεία» δεν θα βρίσκεται στη Δορυλαίου, παρά μόνο ένα μικρό κομμάτι της, υλοποιώντας την απόφαση του δημοτικής αρχής, για μεταφορά της εκδήλωσης στο κέντρο της πόλης.

Συνέντευξη Κωνσταντίνος Πεταλωτής

SocialProfile: Κυρία Παλάζη, γιατί τελικά κάνατε αυτήν την επιλογή;

Χρυσάνθη Παλάζη: Η επιλογή δεν είναι προσωπική, αλλά είναι μια απόφαση καθαρά πολιτική με την οποία συμφωνώ απόλυτα. Επιθυμία μας είναι να έχουμε μια πόλη φωτεινή και ζωντανή και αυτό τονίσαμε, τόσο προεκλογικά, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με όμορφο και πλούσιο στολισμό, αλλά δυστυχώς με περιορισμένους πόρους και ελάχιστο χρόνο στην διάθεσή μας, από την ανάληψη των καθηκόντων μας.


Η κεντρική σκηνή της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης του Δήμου, θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, παράλληλα όμως θα διεξάγονται ταυτόχρονα δραστηριότητες τόσο στην Οδό Δορυλαίου, όσο και σε άλλες γειτονιές και περιοχές, που βρίσκονται κοντά στο κέντρο.

Στην Πλατεία Ελευθερίας, θα παρουσιάζουμε τις εκδηλώσεις, σ’ ένα πλούσιο 20ήμερο, καθώς θα υπάρχουν πλήθος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων (θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, δραστηριότητες για παιδιά), έτσι ώστε να ζωντανέψει το κέντρο και οι γειτονιές και να μεταστρέψουμε την ψυχολογία των συμπολιτών μας, βάζοντάς τους στο χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Social Profile: Από την «Πολιτεία» φέτος απουσιάζουν τα μεγάλα ονόματα και οι επώνυμοι τραγουδιστές.

Χρυσάνθη Παλάζη: Σκεφτήκαμε ότι είναι πολύ προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε τον – έτσι κι αλλιώς πολύ μικρό – προϋπολογισμό που είχαμε γι’ αυτές τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις , από το να προσκαλέσουμε συγκροτήματα, έτσι ώστε και η σκηνή μας να είναι κάθε μέρα γεμάτη και φυσικά απόφασή μας ήταν να στηρίξουμε τους τοπικούς καλλιτέχνες.

Αποφύγαμε να φέρουμε τα μεγάλα καλλιτεχνικά ονόματα, διότι πρώτον οι απαιτήσεις τους ήταν παράλογες και δεύτερον, έχω την αίσθηση ότι είναι κρίμα να

ξοδεύονται χρήματα για μια βραδιά σ’ έναν καλλιτέχνη, αντί να χρησιμοποιήσουμε το μικρό προϋπολογισμό που είχαμε, ώστε να κάνουμε ουσιαστικότερα πράγματα.


SocialProfile: Ποια είναι η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται την επιτυχία της διοργάνωσης;

Χρυσάνθη Παλάζη: Η βάση μας ήταν και είναι πάντα ο Σερραϊκός λαός. Αυτός μας επέλεξε και αυτός σήμερα στηρίζει την προσπάθειά μας, με πολλούς και διαφόρους τρόπους. Πρώτα από όλα θα πρέπει να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σ’ όλους τους εθελοντές που θα συμμετάσχουν σ’ αυτήν την προσπάθεια! Σ’ αυτούς άλλωστε βασίζεται όλο αυτό το εγχείρημα.

Πάνω από 100 εθελοντές εμπλέκονται σ’ όλη αυτήν τη διαδικασία και για όλους εμάς ο εθελοντισμός είναι κάτι που είναι στις πρώτες προτεραιότητες, διότι όλα γίνονται μέσα απ’ τη συμμετοχή ενεργών πολιτών-εθελοντών.

Χρυσάνθη Παλάζη: Η βάση μας ήταν και είναι πάντα ο Σερραϊκός λαός.

Και, φυσικά, θα πρέπει να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» τόσο στη Διεύθυνση και στα στελέχη της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., που έχει την οργάνωση της «Πολιτείας των Ευχών», όσο και στις υπόλοιπες δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες συνεισφέρουν σ’ αυτήν τη δραστηριότητα.

Social Profile: Τι περιλαμβάνει φέτος η «Πολιτεία των Ευχών»;

Χρυσάνθη Παλάζη: Θεωρώ ότι οι εκδηλώσεις που έχουμε φέτος είναι ιδιαίτερα πλούσιες, καθώς συμμετέχουν Πολιτιστικοί Φορείς, Σύλλογοι, Σχολεία και από την πόλη καθώς και από τα χωριά του Δήμου μας.

Θα έχουμε αρκετές εκδηλώσεις και στη Δορυλαίου, ενώ το καρουζέλ, το οποίο θα τοποθετηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, που θα είναι ελεύθερο και δωρεάν για μικρούς και μεγάλους, οφείλω να τονίσω πως είναι μια ευγενική χορηγία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας προς το Δήμο Σερρών – και θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσω το ΔΣ της Τράπεζας για αυτή την ουσιαστική στήριξη.

Χρυσάνθη Παλάζη:Στο πλαίσιο του δυνατού, πιστεύω ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό!

Social Profile: Τι περιλαμβάνει φέτος ο στολισμός της πόλη μας;

Χρυσάνθη Παλάζη: Καταρχήν 42 δέντρα θα στολιστούν θεματικά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης απ’ τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επιπλέον ο Δήμος με την αγορά νέου στολισμού επένδυσε ιδιαίτερα στον εορταστικό φωτισμό της πόλης, οπότε θα έχουμε φέτος πάρα πολύ φως και φυσικά πολλές εκπλήξεις.

Θα ήθελα επίσης να επισημάνω, πως το χρονικό διάστημα απ’ τις 13 Δεκεμβρίου μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, είναι το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα για την «Πολιτεία των Ευχών».

Αυτό, είναι ένα μεγάλο στοίχημα, διότι αποφασίσαμε πως κάθε μέρα, στο κέντρο της πόλης, θα πρέπει να υπάρχουν δράσεις, έτσι ώστε η επίσκεψη των συμπολιτών μας, αλλά και των επισκεπτών, να έχει νόημα.

Επίσης στη φετινή «Πολιτεία των Ευχών», όλες οι δραστηριότητες στο κέντρο της πόλης θα είναι δωρεάν.

Επομένως, οι συμπολίτες μας μπορούν να έρθουν, να διασκεδάσουν και να πάρουν μέρος με τα παιδιά τους σε διάφορα δρώμενα, χωρίς να ξοδέψουν απολύτως τίποτα.

Στον πεζόδρομο της Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα βρίσκονται τα ξύλινα σπιτάκια που, επίσης δωρεάν, θα φιλοξενήσουν σχολεία, Συλλόγους, Ενώσεις και συλλογικότητες.

Όνειρο μας είναι να κάνουμε την πόλη των Σερρών, τη Σερραϊκή Πολιτεία των ευχών, σημείο αναφοράς σε πανελλήνιο επίπεδο. Φέτος βάζουμε τα θεμέλια..έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμη.

Ωστόσο –για να αξιοποιήσω και το hastag που θέλουμε να κάνουμε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα γνωστό- #fetoseuxomai να εκτιμήσει ο Σερραίος δημότης την προσπάθειά μας, να συμπράξουν όλοι μαζί μας στο μεγάλο στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής και του Δημάρχου μας κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη, να γίνει η πόλη μας πιο φωτεινή, πιο όμορφη, όπως μας αξίζει!

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το περιοδικό SocialProfile

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Γιώργος Παπαγεωργίου: «Νιώθω ότι είμαι άντρας νέας κοπής»

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου έδωσε συνέντευξη κι αναφέρθηκε στις σχέσεις, την καριέρα του, αλλά και τα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. «Η παράδοση καλό είναι...

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Βουλγαρία – Αισθητός και στη βόρεια Ελλάδα

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Βουλγαρία νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (7/6). Έγινε αισθητός σε Ξάνθη και Σέρρες Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο το...

Τσαπανίδου: Η χώρα χρειάζεται ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα Υγείας

«Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, εν έτει 2023 να χάνονται συνάνθρωποι μας με αυτό τον τρόπο», σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου,...

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η Σία Κοσιώνη είναι θησαυρός, ο πρώτος αριθμός του λαχείου»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τη νύφη της, Σία Κοσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (7/6) η Ντόρα Μπακογιάννη. Τα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη για...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Καλύτερα Δεν Γίνεται: Η απάντηση της εκπομπής για τον σάλο που προκλήθηκε με το μπλουζάκι του Γιάννη Κορδώνη

Μια εβδομάδα πριν στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται», ο συνεργάτης της Ναταλίας Γερμανού Γιάννης Κορδώνης εμφανίστηκε φορώντας ένα μπλουζάκι με τον Μουσταφά Κεμάλ και...

Βασιλική Μιλλούση για Λευτέρη Πετρούνια: «Τσακωθήκαμε πολλές φορές εξαιτίας της δημοσιότητας»

Με αφορμή την επιστροφή της στην ενεργό δράση και τη συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, η Βασιλική Μιλλούση μίλησε στην Όλγα Λαφαζάνη...

Συναισθηματική κακοποίηση: Πώς να καταλάβετε αν κάποιος φέρεται κακοποιητικά και τι ενέργειες να κάνετε

Η συναισθηματική κακοποίηση είναι ένας τρόπος ελέγχου ενός ατόμου επί ενός άλλου. Ο θύτης χρησιμοποιεί τα συναισθήματα για να επικρίνει, να ντροπιάσει, να κατηγορήσει,...

Συνέχισε να διαβάζεις