30/01/2023
2.9 C
Serres

Κριτική Καρπουχτσή για τα τελευταία 3.5 χρόνια για την Αμφίπολη: Τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ τα …ξέχασε!

Διάβασα με προσοχή όλα όσα ανέφερε ο Οικονομολόγος Κώστας Καρπουχτσής , μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών και πρωην υποψήφιος βουλευτής κατά τον σχολιασμό του για όλα όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη για τον Τυμβο Καστά και την Αμφίπολη, την περασμένη Τρίτη στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Σερρών.


Θα συμφωνήσω απόλυτα πως τα τελευταία 3,5 χρόνια ο μόνος που ενδιαφέρετε για το μνημείο ήταν και είναι η Κατερίνα Περιστέρη, όπως και το ότι δεν ακούστηκαν αλήθειες από πλευράς Τζιτζικώστα.


Αλλά αγαπητέ Κώστα εδώ και μια οκταετία που παρακολουθώ το θέμα και μάλιστα στενά, η μνημειώδης αδιαφορία είναι και της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, για την οποία όμως δεν βρήκες ούτε μια αράδα για να ….κατακρίνεις!


Βλέπεις και εσύ όπως και όλοι οι άλλοι θέλετε την υποψηφιότητα …


Και αύριο την επανεκλογή…


Με τον τόπο να περιμένει τους Μεσσίες για την …ανάσταση!


Μόνο που τώρα έχουμε …Χριστούγεννα!


Όσο για τα λόγια σου για τον δήμαρχο της Αμφίπολης, θα πω μόνο πως δεν κατάφερε σε μια τριετία να απορροφήσει ούτε 500 χιλιάρικα για την αγροτική οδοποιία!


Και τον φέρνεις και για …παράδειγμα;


Προφανώς για …αποφυγή!


Ή κάνω λάθος;


Σημειώνω όλα όσα έγραψε ο κ. Καρπουχτσής και τα συμπεράσματα δικά σας!


«Το «Ανακάλυψε την Ιστορία της Αμφίπολης» είναι ένα σημαντικό βιβλίο για ένα μοναδικής αξίας μνημείο του τόπου μας.


Δυστυχώς όμως έχουμε την αίσθηση πως 3,5 χρόνια τώρα ότι το μνημείο, αντί να αναδειχθεί, θάφτηκε πιο βαθιά.


Συγχαρητήρια στην Αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη για την σταθερή επιμονή και την προσήλωση που δείχνει για την ανάδειξη του μνημείου στον λόφο Καστά.


Στη χτεσινή παρουσίαση του βιβλίου της και παρόλο που κατά την εισήγηση του ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας είπε πως ήρθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες για το μνημείο, δυστυχώς αυτές δεν ειπώθηκαν από τον ίδιο, αλλά από τον δήμαρχο της Αμφίπολης που επέλεξε δύο λέξεις για την αντιμετώπιση του έργου από την κυβέρνηση «ΘΛΙΨΗ» και «ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ».


Η μεθοδική αδιαφορία(;) ή ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού για το μνημείο μας κατάντησε… μνημειώδης!


Η μια αναβολή διαδέχεται την άλλη, αυτά τα 3,5χρονια, και η αναπροσαρμογή των χρονοδιαγραμμάτων εκτέλεσης των έργων έχουν γίνει… ανέκδοτο, με το άνοιγμα του μνημείου για ειδικές ομάδες κοινού και εν συνεχεία για το ευρύ κοινό να μετατίθεται κάθε χρόνο από Ιούνιο σε Δεκέμβριο.


Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθαν οι κατολισθήσεις από «καιρικά φαινόμενα» του περασμένου καλοκαιριού, που αρχικά προσπάθησαν να αποσιωπήσουν, αλλά στην πράξη έφεραν νέους κινδύνους για το μνημείο.


Πέραν από τις προσπάθειες της ίδιας της Περιφέρειας, καμία ουσιαστική ενέργεια από την κυβέρνηση για τη συνέχιση χρηματοδότησης του έργου.


Η νυν Κυβέρνηση κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ (που κυβερνούσε υπό το βάρος των μνημονίων) ότι φρέναρε και παραμελούσε το έργο της ανάδειξης του μνημείου στον τύμβο Καστά.


Τώρα που υπάρχουν τα διαθέσιμα κεφάλαια μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, υπάρχει τελικά η βούληση στην Κυβέρνηση;


Φαίνεται πως ΟΧΙ!»