25/05/2024
17.1 C
Serres

Δήμαρχος η Μητλιάγκα – Απορρίφθηκε η ένσταση Χρυσάφη!

Array

Σύμφωνα με το Τριμελές Διοικητικό Δικαστήριο Σερρών Δήμαρχος Σερρών παραμένει η κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ενώ 21 Δημοτικοί Σύμβουλοι θα αποτελούν την δύναμη των ΕΝΤΟΣ και 13 της «Συμμαχίας Σερραίων» στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών.

Με την απόφαση του δικαστηρίου απορρίφθηκε τόσο η ένσταση της παράταξης του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη- «Συμμαχία Σερραίων» με την οποία ζητήθηκε η ακύρωση ψηφοδελτίων του συνδυασμού «Ενωτική Τοπική Συμφωνία» της κ. Βαρβάρας Μητλιάγκα, όσο και η ένσταση του συνδυασμού «Ενωτική Τοπική Συμφωνία» της κ. Μητλιάγκα με την οποία ζητούσε να της προσμετρηθούν τρεις επιπλέον έδρες που αποδόθηκαν στο συνδυασμό του κ. Χρυσάφη «Συμμαχία Σερραίων».

Ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου – Τέλος στο θρίλερ του Δήμου Σερρών

Δήμαρχος η Μητλιάγκα Απορρίφθηκε η ένσταση Χρυσάφη

Τέλειωσε το εκλογικό θρίλερ στο Δήμο Σερρών, με την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Δικαστηρίου των Σερρών να αποφασίζει αρνητικά τόσο για την ένσταση της παράταξης του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη, με την οποία ζητήθηκε η ακύρωση ψηφοδελτίων του συνδυασμού «Ενωτική Τοπική Συμφωνία» της κ. Βαρβάρας Μητλιάγκα, όσο και η ένσταση του συνδυασμού κ. Μητλιάγκα με την οποία ζητούσε να της προσμετρηθούν τρεις επιπλέον έδρες που κακώς σύμφωνα με το συνδυασμό της, τελικά αποδόθηκαν στο συνδυασμό του κ. Χρυσάφη.

Ροζ ψηφοδέλτια

Μητλιάγκα Απιδόπουλος

Να θυμίσουμε πως με την ένστασή της η παράταξη του κ. Χρυσάφη- «Συμμαχία Σερραίων» ζητούσε την ακυρότητα 851 «ροζ» ψηφοδελτίων και άλλων 1.181 «λευκής απόχρωσης»

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Σύμφωνα με την απόφαση των τριών δικαστών όμως για να θεωρηθεί το ψηφοδέλτιο άκυρο λόγω του χρώματος του χαρτιού ή των στοιχείων που έχουν τυπωθεί, πρέπει το χαρτί ή το μελάνι να είναι εμφανώς διαφορετικά από τα νόμιμα (συγκεκριμένα όσον αφορά το χρώμα του χαρτιού, πρέπει αυτό να διαφέρει εμφανώς από το λευκό χρώμα) και δεν αρκεί να είναι ψηφοδέλτιο σε χαρτί απλώς διαφορετικής απόχρωσης του λευκού ή διαφορετικού πάχους ή εκτυπωμένου με μελάνι απλώς διαφορετικής απόχρωσης από το μαύρο, προς το βαθύτερο ή το ανοιχτότερο.

Συνεπώς η διαφοροποίηση είναι επουσιώδης, δεν συνιστά εμφανή απόκλιση από το λευκό χρώμα που οφείλουν να έχουν τα ψηφοδέλτια και δεν αποτελεί διακριτικό γνώρισμα που παραβιάζει την μυστικότητα της ψηφοφορίας.

Ακύρωση Ψηφοδελτίων


Χρυσάφης Χατζημιχαηλίδης

Παράλληλα η παράταξη Χρυσάφη ζητούσε την ακύρωση και άλλων 146 ψηφοδελτίων καθώς όπως υποστήριζε φέρουν μη επιτρεπτά σημάδια και συνεπώς θα πρέπει να ακυρωθούν
Το δικαστήριο στην περίπτωση αυτή έκρινε πως η διαφορά των δύο συνδυασμών ήταν 37 ψήφοι και μετά την κρίση του δικαστηρίου ακόμα και αν προσμετρηθούν ως έγκυρα υπερ του συνδυασμού «Συμμαχία Σερραίων» άλλα εννέα ψηφοδέλτια, η εκλογική δύναμη της παράταξης θα διαμορφώνονταν σε 17.002 ψήφους ενώ αν ακυρώνονταν 18 ψηφοδέλτια της «Ενωτικής Τοπικής Συμφωνίας», η εκλογική δύναμη θα διαμορφώνοντας σε 17.012 ψήφους και συνεπώς θα υπήρχε η διαφορά 10 ψήφων υπέρ του συνδυασμού της «Ενωτικής Τοπικής Συμφωνίας»

Συνεπώς η ένσταση δεν δύναται να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τέλος σύμφωνα με την δεύτερη ένσταση με την οποία η κ. Μητλιάγκα ζητούσε τρεις επιπλέον έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο, καθώς όπως υποστήριξε κακώς προσμετρήθηκαν στο συνδυασμό του κ. Χρυσάφη, το δικαστήριο συνεκδίκασε την ένσταση και την αντένσταση και κατήργησε την δίκη κατά το μέρος που αφορά το αίτημα των ενισταμένων περί ανακατανομής των εδρών , απορρίπτοντας τόσο την ένσταση, όσο και την αντένσταση.

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Η σημερινή απόφαση δικαιώνει τη Δημοκρατία

Βαρβάρα Μητλιάγκα Η απόφαση του Εκλογοδικείου δικαιώνει τη Δημοκρατία

«Η σημερινή απόφαση δικαιώνει τη νομιμότητα, τη λογική και πάνω από όλα τη Δημοκρατία και τους κανόνες της.


Τερματίζει μια τοξική περίοδο στην οποία με fake news, με χυδαιότητα και συκοφαντίες, έγινε απόπειρα να γίνει το άσπρο μαύρο.

Έχω ξαναπεί ότι δεν ήταν μια συνηθισμένη ένσταση.

Συνδυάστηκε με πρωτοφανείς για το τόπο μας μεθοδεύσεις , κατηγορίες και fake news.
Αυτά λοιπόν απαντήθηκαν με τον πλέον ηχηρό τρόπο.

Όπως απαντήθηκε και η εξίσου χυδαία προσπάθεια διάδοσης φημών περί της απόφασης όλο αυτό το διάστημα.

Συνεχίζουμε απερίσπαστοι στο έργο μας με ένα και μοναδικό στόχο να ενώσουμε τον δήμο μας και να τον οδηγήσουμε σε μια νέα εποχή.»

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τα συμφέροντα των Σερραίων

xrisafis mitliaga serres panserraikos dimotiko gipedo serron
xrisafis mitliaga serres panserraikos dimotiko gipedo serron

«Η οριακότητα του εκλογικού αποτελέσματος της 8ης Οκτωβρίου και η ελαχιστότατη διαφορά των 37 ψήφων καθιστούσε απόλυτα αναγκαίο τον επανέλεγχο των ψηφοδελτίων των εκλογών.

Η ανακάλυψη του γεγονότος ύπαρξης έγκυρων χρωματιστών-ροζ ψηφοδελτίων του συνδυασμού της κ. Μητλιάγκα δεν επέτρεπε άλλη επιλογή παρά μόνο την προσφυγή στον φυσικό μας δικαστή.

Στο εκλογοδικείο.

Ήταν κάτι το οποίο πέρα από δικαίωμά μας ήταν ταυτόχρονα και υποχρέωση απέναντι στο 48% των Σερραίων, που μας τίμησε και μας εμπιστεύτηκε.

Το δικαστήριο έκρινε την εγκυρότητα αυτών των ψηφοδελτίων, κρίνοντας παράλληλα την εγκυρότητα ή ακυρότητα και άλλων ψηφοδελτίων για διάφορους λοιπούς λόγους, χωρίς να ασπαστεί τους πλήρως αιτιολογημένους ισχυρισμούς μας.

Αυτές τις κρίσεις, καθώς και την επάρκεια αιτιολόγησης αυτών θα αξιολογήσουμε μελετώντας στο αμέσως επόμενο διάστημα τη δικαστική απόφαση, ώστε να κρίνουμε την αναγκαιότητα άσκησης ή μη των δικαιωμάτων μας στο ανώτατο δικαστήριο του ΣτΕ.

Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε ως Συμμαχία Σερραίων να υπηρετούμε από τη θεσμική θέση της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο τα συμφέροντα των Σερραίων, όπως ήδη αποδείξαμε αυτό το χρονικό διάστημα.

Εποικοδομητικά, νηφάλια, με γνώση και εμπειρία, σκληροί εκεί που πρέπει και με απόλυτη διάθεση συνεργασίας μπροστά στο κοινό καλό του τόπου μας, διαφυλάττοντας ως κόρη οφθαλμού όσα κερδίσαμε τα προηγούμενα τέσσερα(4) χρόνια για τις Σέρρες.

Ασχέτως με το εάν συμφωνώ, σέβομαι απόλυτα τη δικαστική απόφαση.

Ως εκ τούτου, ειλικρινά εύχομαι στη Δημοτική Αρχή μια καλή και παραγωγική συνέχεια στη θητεία της, αφού σε κάθε περίπτωση, πάνω από όλα προέχει η ωφέλεια του Σερραίου δημότη.»

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Η απόφαση του Εκλογοδικείου δικαιώνει τη Δημοκρατία

Πληρωμή τον Απρίλιο για αγροτικό πετρέλαιο στους αγρότες

Έτοιμος ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης για τις αποκριές


Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας & Διακοπές Πάσχα με Voucher κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

Στις Σέρρες τη Κυριακή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Ηράκλειας – ΣΟΦΨΥ Σερρών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αίτημα Χατζηβασιλείου στον ΟΚΑΝΑ για διεύρυνση των υπηρεσιών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων

Πρόταση στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), τον κατεξοχήν φορέα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην Ελλάδα, για την επέκταση των υφιστάμενων υπηρεσιών του και την...

Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας – Ισχυρότερη και καλύτερα προετοιμασμένη για το μέλλον

Η Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, στην οποία τονίζεται η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην πολιτική της ΕΕ για την...

Την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή ζήτησε ο Κώστας Μπούμπας

Ολόκληρη η ομιλία του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης «Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του...

ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ: Διοργάνωσαν ημερίδα για τους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας

Ι. Καϊτεζίδης: «Ο ΟΕΥ είναι το κανονιστικό μας Δίκαιο, το Σύνταγμα των Δήμων μας» Χρήσιμος οδηγός και ίσως το πιο βασικό εργαλείο που θα βοηθήσει...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Εορτολόγιο 24 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 24 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη του Αγίου Μελετίου και συν αυτώ Μαρτύρων και του Οσίου Συμεών...

Δημήτρης Λάλος – Μαριλίτα Λαμπροπούλου: Ζευγάρι και στη ζωή

Σύμφωνα με την Espresso ο Δημήτρης Λάλος και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι μαζί και στη ζωή! Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό...

Νύφη που επέζησε από καρκίνο χορεύει με το δότη της . Μια συγκλονιστική στιγμή

Όταν η Greta Hokanson ήταν 16 ετών, διαγνώσθηκε με λευχαιμία και μόνο μια μεταμόσχευση μυελού των οστών θα της έσωζε τη ζωή. Η ανήλικη τότε...

Συνέχισε να διαβάζεις