21/06/2024
34.2 C
Serres

Μεταξύ του Δήμου Σερρών και του ΔΙ.ΠΑ.Ε.: Μνημόνιο Συνεργασίας

Array

Θετικό είναι το πνεύμα συνεργασίας που διέπει τόσο την επικοινωνία του Δήμου Σερρών αλλά και του Διεθνούς Πανεπιστημίου , ενώ θετική είναι και η βούληση για την ενίσχυση της συνεργασίας αλλά και την ανάπτυξη των συνεργειών που θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

Για αυτό άλλωστε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Σερρών κ. Χρυσάφη και του Πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) κ. Καΐση, αλλά και τον Αντιπρύτανη Σταμάτη Αγγελόπουλο, όσο και με τον καθηγητή του Ιδρύματος κ. Νίκο Γιοβάνη, συμφωνήθηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, με 14 σημεία κοινού ενδιαφέροντος για τον Δήμο Σερρών και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος


Δήμος Σερρών και Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος: Αρωγοί και σύμμαχοι

Μνημόνιο συνεργασίας για συνέργειες και δράσεις που αφορούν την αξιοποίηση του αξιόλογου εκπαιδευτικού δυναμικού και των υποδομών του Ιδρύματος, καθώς και την προσέλκυση φοιτητών μέσω της προβολής του κόμβου των Σερρών

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης συναντήθηκε χθες στο Δημαρχείο με τον Πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος(ΔΙ.ΠΑ.Ε.) Αθανάσιο Καΐση, τον Αντιπρύτανη Σταμάτη Αγγελόπουλο και τον καθηγητή του Ιδρύματος Νίκο Γιοβάνη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκε το θετικό πνεύμα που διέπει την επικοινωνία του Δήμου Σερρών και του Διεθνούς Πανεπιστημίου και η βούληση για την ενίσχυση της συνεργασίας και την ανάπτυξη συνεργειών που θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

Προς την κατεύθυνση αυτή, συμφωνήθηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με 14 σημεία κοινού ενδιαφέροντος για τον Δήμο Σερρών, που φιλοξενεί εγκαταστάσεις του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και την εκπαιδευτική κοινότητα.

«Είχαμε σήμερα μία πολύ καλή συνεργασία με τον Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε. εγκαινιάζοντας μία σειρά από κοινές ενέργειες και δράσεις. 

Η παρουσία του Πανεπιστημίου αποτελεί πολύτιμο οξυγόνο για τον Δήμο μας, εκπαιδευτικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης και πρόσθεσε:

«Ως Δημοτική Αρχή κάνουμε πράξη τη διαρκή συμμαχία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος για συνέργειες και δράσεις που αφορούν την αξιοποίηση του αξιόλογου εκπαιδευτικού δυναμικού και των υποδομών του Ιδρύματος, καθώς και την προσέλκυση φοιτητών μέσω της προβολής του κόμβου των Σερρών». 

dei gaia e vima (1)
dei gaia e vima (1)

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Αθανάσιος Καΐσης τόνισε:

«Με τον Δήμαρχο συμφωνήσαμε απόλυτα στις συνέργειες που θα αναπτύξουμε το επόμενο χρονικό διάστημα και οι οποίες θα αποτυπωθούν στο Μνημόνιο Συνεργασίας που θα υπογράψουμε.

Είμαστε αρωγοί και σύμμαχοι με τη Δημοτική Αρχή στον στόχο για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη». 

Αναλυτικά, τα 14 σημεία συνεργασίας που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση είναι τα εξής:

1. Αξιοποίηση του υψηλού επιστημονικού δυναμικού και την τεχνογνωσία του ΔΙ.ΠΑ.Ε. για την ανάλυση, τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την υποστήριξη δράσεων σύμφωνα με τις ανάγκες του Δήμου.


2. Οργανωμένη και συντονισμένη δράση για την τουριστική προβολή του Δήμου Σερρών με εκδηλώσεις υποδοχής των νέων φοιτητών και δράσεις γνωριμίας με τοπόσημα του Δήμου.

3. Κοινές δράσεις που αφορούν τη λειτουργία και αναβάθμιση του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών και αξιοποίησή του για τους φοιτητές σε συνεργασία με το τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών.

4. Παροχή τεχνογνωσίας και υποστήριξη δράσεων του Δήμου από το ΔΙ.ΠΑ.Ε. σε θέματα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε συνεργασία με το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής.

5. Δέσμη ενεργειών για την υποστήριξη εκ μέρους του Δήμου της λειτουργίας του ΔΙ.ΠΑ.Ε., της ένταξής του στον ιστό της πόλης και τη διευκόλυνση υποδοχής, φιλοξενίας και κοινωνικής ένταξης των φοιτητών στον Δήμο Σερρών και συνέργειες για την απογραφή των φοιτητών στις Σέρρες στο πλαίσιο της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού από την ΕΛ.ΣΤΑΤ, που έχει ξεκινήσει.


6. Συνέργειες του Δήμου και του ΔΙ.ΠΑ.Ε. με το Επιμελητήριο Σερρών(Σχολή Επιχειρηματία) για τη βελτίωση της επιχειρηματικής κουλτούρας μέσω επιμόρφωσης και δράσεων που αποσκοπούν στην αξιοποίηση του δυναμικού των τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών Επιστημών.  

Γενικότερες δράσεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων ψηφιακών απειλών, όπως η κυβερνοασφάλεια. 

7. Εντονότερη συνεργασία στον σχεδιασμό για τις αστικές και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με το Ινστιτούτο Αστικού Περιβάλλοντος και την αποτελεσματικότερη ενεργοποίηση του δυναμικού των τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών, Τοπογραφίας και Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής.

8. Συνέργειες στον τομέα της έξυπνης γεωργίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικής Καινοτομίας και Ψηφιακής Γεωργίας 

9. Έντονη και συνεχής προβολή των δυνατοτήτων και ευκαιριών του ΔΙ.ΠΑ.Ε. με ενημερωτική καμπάνια εκ μέρους του Δήμου Σερρών σε όλη τη χώρα.

10. Αξιοποίηση αμφοτέρων των θεσμών των συνεργασιών και αδελφοποιήσεων που έχουν συναφθεί σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.

11. Διαβούλευση για θέματα πτυχιακών εργασιών

12. Πιο ενεργή συμμετοχή του ΔΙ.ΠΑ.Ε. στην Πανεπιστημιάδα Θεάτρου, που διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

13. Ενίσχυση των προγραμμάτων πρακτικής άσκησης φοιτητών του ΔΙ.ΠΑ.Ε. σε υπηρεσίες του Δήμου Σερρών και των Δημοτικών Επιχειρήσεων

14. Αξιοποίηση των υποδομών του ΔΙ.ΠΑ.Ε.(θερινό θεατράκι) για κοινές συνέργειες και δράσεις.


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δύο Έλληνες μαζί στο βάθρο: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Χρήστου, «χάλκινος» ο Μακρυγιάννης

Eλληνικός θρίαμβος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης: Χρυσό ο Χρήστου, χάλκινο ο Μακρυγιάννης στα 50μ. ύπτιο Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα εξασφάλισε δύο...

Δήμος Σερρών: Tην Τετάρτη 3 Ιουλίου Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Η 27η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας  της Δημοτικής Αρχής (3ου διμήνου), κατά το αρθρ. 67Α του Ν.3852/2010 όπως προστέθηκε με το αρθρ. 7 του Ν....

Επιμελητήριο Σερρών: Επίσκεψη Γενικού Πρόξενου της Γαλλίας, εγκαίνια έκθεσης «Άρωμα Χίου», Serexpo2024

Τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Ζαν-Λυκ Λαβό , υποδέχτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Επιμελητήριο Σερρών , ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς, ο...

Μπέργκερ προβατίνας

Η προβατίνα μας επανασυστήνεται ως μπέργκερ και τρώγεται ιδιαιτέρως απολαυστικά με πολλά αρωματικά και μια δροσερή σως. Συνολικός Χρόνος: 30' Υλικά Μερίδες: 4 Για τα μπέργκερ 600 γρ. πρόβειο...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

My Style Rocks: Η τρανσέξουαλ Νικολίνα έλαμψε και πήρε το έπαθλο των 30.000 ευρώ – «Είναι τόσο μεγάλη νίκη για τα queer άτομα»

Το My Style Rocks ολοκληρώθηκε για τη φετινή σεζόν με την Κατερίνα Καραβάτου να ρίχνει την αυλαία έχοντας στο πλευρό της τους κριτές. Όλες οι...

Το ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων (20 Ιούνη) το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων σημαδεύεται από την ανείπωτη...

Στις 29 Ιουνίου OpenDay Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της ΔΥΠΑ στην Ελευσίνα

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει το Σάββατο 29 Ιουνίου από τις 11:00 έως τις 20:00 την εκδήλωση «Open Day - Γνώρισε τις Σχολές...

Συνέχισε να διαβάζεις