28/04/2024
18.4 C
Serres

Εκμέκ καταιφι – Από τα ωραιότερα και αγαπημένα γλυκάκια

Array

Απίθανο..με σούπερ υλικά και τέλεια γεύση

( Για ταψακι 35*25)

Υλικά

  • 1/2 κιλό καταιφι
  • 150 γρ βούτυρο αγελάδας Δωδώνη

Σιρόπι

  • 600 γρ νερό
  • 700 γρ ζάχαρη
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ.σ μέλι

Για την κρέμα

  • 6 φλ γάλα
  • 5 κ.σ κορν φλάουρ
  • 8 κ.σ ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1 κ.γ μπεικιν παουντερ

Για τη σαντιγί

  • 600 γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • Αμύγδαλο φιλέ για διακόσμηση και φρουι γλασε ή γλυκό του κουταλιού νεράντζι ( του ταιριάζει πολύ) ή πορτοκάλι ή κερασάκι.
  • Κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Αφρατευουμε το καταιφι μου και το στρώνουμε στο ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο και βρέχουμε όλο το καταιφι καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 για περίπου μία ώρα μέχρι να χρυσαφισει ωραία.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Ωστόσο φτιάχνουμε το σιρόπι μου.

Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά, προσθέτουμε το μέλι και το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει 2 βρασεις ακόμα.

Σιροπιαζουμε το καυτό καταιφι με το ζεστό ( όχι καυτό) σιρόπι.


Πασπαλίζουμε το καταιφι μου με μπόλικη κανέλα.

Αφήνουμε να τραβήξει.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα (από το οποίο κρατάμε ένα φλιτζάνι για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ) να βράσει.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα που κράτησαμε και διαλύουμε το κορν φλάουρ και προσθέτουμε και τα αβγά .


Ανακατεύουμε καλά .

Όταν έχει κάψει το γάλα παίρνουμε 1-2 κουτάλες και προσθέτουμε στο μίγμα των αβγών για να ζεσταθούν .

Γυρίζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρεμουλα. Προσθέτουμε στο τέλος τις βανίλιες και το βούτυρο .

Τέλος πασπαλιστα ρίχνουμε πάνω στην κρέμα το μπεικιν και ανακατεύουμε επιφανειακά αρχικά να λιώσει το μπεικιν και να αφρίσει.

Ενσωματωνουμε σε όλη την κρέμα.

( Η κρεμουλα με αυτό τον τρόπο γίνεται αφράτη και βελούδινη).

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το γλυκό μου.

Στο μίξερ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει σαντιγί.

Απλώνουμε πάνω στην κρέμα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο και έξτρα κανελιτσα.

Διακοσμούμε με γλυκό του κουταλιού.

Αφήνουμε να παγώσει ιδανικά όλη τη νύχτα.!

Διαβάστε επίσης εδώ:

Πηγή:fumara

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σήμερα -Το εορταστικό ωράριο για την...

Ανοικτά είναι σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα καθώς ξεκίνησε από χθες το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την περίοδο των εορτών...

28 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία»,...

Συγκλονίζει η Άννα Κουτσαφτίκη: «Έχασα τον πατέρα μου και 3,5 μήνες μετά έμεινα...

«Δεν μπόρεσα ούτε το πένθος του πατέρα μου να βιώσω όπως πρέπει ούτε την εγκυμοσύνη μου, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια» δήλωσε μεταξύ άλλων η...

Έφη Σαρρή: Δεν βουτάω στην πισίνα μου, την έχω για να τη βλέπω

Στην εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου παραχώρησε συνέντευξη η Έφη Σαρρή. Η τραγουδίστρια, μεταξύ άλλων, μίλησε και για την πισίνα που έχει στο σπίτι της,...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Άσχημη εξέλιξη – Τι έρχεται μετά την αφρικανική σκόνη

Έρχονται βροχές με λάσπη μετά την αφρικανική σκόνη Η αφρικανική σκόνη φεύγει (μέχρι το βράδυ), οι βροχές έρχονται, σύμφωνα με νεότερη πρόγνωση του καιρού του...

Έλεν Ντε Τζενέρις: Εκδιώχθηκα από τη σόου μπιζ επειδή ήμουν κακιά

Η πρώην παρουσιάστρια μίλησε για τον τρόπο που τέλειωσε το talk show της μετά από τους ισχυρισμούς για τοξικό εργασιακό περιβάλλον Η Έλεν Ντε Τζενέρις...

Iταλία: Ερευνητές «βρήκαν» τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Ιταλική έρευνα εντόπισε τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα, βασιζόμενη σε αρχαίους παπύρους Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, σύμφωνα με...

Συνέχισε να διαβάζεις