Βασίλη τη μία φταίει ο καπιταλισμός, μετά η Μέρκελ και ο Ντράγκι, τώρα ο ... Ανδρουλάκης.Ο Αλέξης δεν φταίει ...ποτέ

Τιμητικά 200 χρόνια μετά την Ελληνική επανάσταση: «Υποστράτηγος» ο Εμμανουήλ Παπάς

Με επιστολή τους ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Σπυρόπουλος Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Σερρών Χρυσάφης Αλέξανδρος, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Νότας Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών Κατιρτζόγλου Βασίλειος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Εμμανουήλ Παππά Πάνος  Γεώργιος ενημέρωσαν τους Σερραίους πολίτες πως θα αποδοθεί τιμητικά στον Εμμανουήλ Παπά, τον “Αρχηγό και Υπερασπιστή της Μακεδονίας», ο βαθμός του Υποστράτηγου.

Και αυτό χάρις στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και φυσικά χάριν στην καίρια και ουσιαστική παρέμβασή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή που όπως μαθαίνω θα δώσει και το παρών στην εκδήλωση ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης

Επιτέλους η αποκατάσταση της ιστορικής αδικίας

Σε μια χρονιά ορόσημο για το Έθνος μας κατά την οποία συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, έφτασε επιτέλους η στιγμή να αποκατασταθεί μια ιστορική αδικία, προς την εμβληματική μορφή του Σερραίου Ήρωα, Εμμανουήλ Παπά.

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, κ.Παναγιώτη Σπυρόπουλου και του Δημάρχου Σερρών, κ.Αλέξανδρου Χρυσάφη, ανταποκρινόμενοι στο διαχρονικό αίτημα των Σερραίων πολιτών, θα αποδοθεί τιμητικά στον “Αρχηγό και Υπερασπιστή της Μακεδονίας”, στον αγνότερο των ηρώων, τον Σερραίο οπλαρχηγό Εμμανουήλ Παπά, ο βαθμός του Υποστράτηγου και μάλιστα σε μια ημερομηνία υψηλού συμβολισμού, καθώς σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον ηρωικό του θάνατο.  

Ήδη έχουν προχωρήσει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και αναμένεται το προσεχές διάστημα η υπογραφή του σχετικού διατάγματος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, ο Δήμαρχος Σερρών,  o Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Εμμανουήλ Παππά  εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο για την θετική τους ανταπόκριση και τις άμεσες ενέργειές τους. 

Ξεχωριστές ευχαριστίες οφείλονται και στον Σερραίο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή για την καίρια και ουσιαστική όπως πάντα παρέμβασή του για την ικανοποίηση και αυτού του δίκαιου αιτήματος των Σερραίων πολιτών.   

Αντίστοιχα, ξεχωριστές ευχαριστίες οφείλονται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, κκ. Θεολόγο για την ηθική συμπαράσταση και την πνευματική του καθοδήγηση. 

Η επιτυχής έκβαση του πάνδημου αιτήματος των Σερραίων κατέστη δυνατή μέσα από την συνένωση όλων των δυνάμεων της περιοχής μας

Ο Εμμανουήλ Παπάς

Όπως είναι γνωστό ο Εμμανουήλ Παπάς ήταν Έλληνας έμπορος, τραπεζίτης, μέλος της Φιλικής Εταιρείας και οπλαρχηγός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που γεννήθηκε στη Δοβίστα και υπήρξε πρωτεργάτης της εξέγερσης στη Χαλκιδική και μία από τις αγνότερες και ηρωικότερες μορφές του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, καθώς στις 17 Μαΐου του 1821 κήρυξε την Επανάσταση στη Μακεδονία ως “αρχηγός και υπερασπιστής της Μακεδονίας”


Ο ρόλος της επανάστασης στη Μακεδονία 

Η επανάσταση στη Μακεδονία το 1821 έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην εδραίωση του αγώνα στη νότια Ελλάδα και στην εκεί δημιουργία ισχυρού επαναστατικού κέντρου. Και αυτό γιατί ένας μεγάλος όγκος τουρκικών δυνάμεων, που είχε σκοπό να κινηθεί προς τη νότιο Ελλάδα, έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα, σχεδόν για όλο το 1821, στην περιοχή της Μακεδονίας, αντιμετωπίζοντας τις δυνάμεις του «δικού» μας Εμμανουήλ Παπά. 

Το γεγονός αυτό εξασφάλισε μεγάλο πλεονέκτημα χρόνου στις επαναστατημένες δυνάμεις του νότου, για να οργανωθούν, αλλά και για να καταλάβουν μεγάλο μέρος των περιοχών από τις αποκομμένες από ενισχύσεις, τουρκικές δυνάμεις. 

Η ίδια η θυσία του Εμμανουήλ Παπά, που εκτός από την ίδια του τη ζωή, πρόσφερε στον αγώνα ολόκληρη την περιουσία του, ενώ και πολλά από τα παιδιά του ακολούθησαν το παράδειγμα του πατέρα τους, προσφέροντας τη ζωή τους για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, ανέδειξαν τον Εμμανουήλ Παπά ως μία από τις πιο αγνές και πατριωτικές μορφές του αγώνα προς την ανεξαρτησία 

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version