18/05/2024
12 C
Serres

Επίσημη Πρώτη για την Βαρβάρα Μητλιάγκα – Ενωτική Τοπική Συμφωνία “ΕΝΤΟΣ”

Array

Μπορεί να μην είδαμε τους υποψηφίους, αλλά είδαμε τουλάχιστον το όνομα, το πλαίσιο αρχών, αλλά και την γενική φιλοσοφία της παράταξης στην οποία ηγείται η κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα

Η υποψήφια δήμαρχος Σερρών, έθεσε τον εαυτό της και τον συνδυασμό της στην διάθεση των Σερραίων ψηφοφόρων, πίσω από το όνομα της Ενωτικής Τοπικής Συμφωνίας, προτάσσοντας την αυτοδιοικητική αυτονομία, την ομαδικότητα, την  αξιοκρατία, την συνεργασία και το σεβασμό των διαφορετικών απόψεων.


Μίλησε για την ουσιαστική λειτουργία των θεσμοθετημένων οργάνων, την ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη, την υπεράσπιση των θεσμικών δημοκρατικών διαδικασιών και υποσχέθηκε διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων.

Η κ. Μητλιάγκα επικεφαλής της παράταξης ΕΝ.ΤΟ.Σ

Επιλέξαμε τη λέξη «Συμφωνία» γιατί είμαστε υπέρ της συνεννόησης, της συζήτησης, του ουσιαστικού διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων, ανέφερε στην ομιλία της η κ. Μητλιάγκα, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής της στη τοπική κοινωνία.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1


Μια κοινωνία στην οποία δεν πρέπει να υπάρχουν εχθροί και δεν πρέπει να επικρατήσει η λογική του όποιος δεν είναι μαζί μας είναι απέναντι.


Συζητούμε και συμφωνούμε για το κοινό καλό και την πρόοδο του τόπου μας, χωρίς κομματικές ταμπέλες και κομματικούς αποκλεισμούς, παρά την πολιτική ιδεολογία, η οποία είναι σεβαστή.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δεν έγινε παρουσίαση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού, θεωρώντας ότι δεν πρόκειται για άτομα- «λάφυρα» αλλά για συνεργάτες ,η παρουσίαση των οποίων θα ξεκινήσει άμεσα και θα γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε ν’ αναδεικνύονται τα βιογραφικά και οι προσωπικότητές τους.Ολόκληρη η ομιλία της κ. Μητλιάγκα


Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, και όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν αλλά ήταν νοερά μαζί μας στη χθεσινή μας πρώτη επίσημη παρουσία της Δημοτικής μας Κίνησης, της Ενωτικής Τοπικής Συμφωνίας (ΕΝ.ΤΟ.Σ.) για το Δήμο Σερρών με υποψήφια Δήμαρχο την Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Τι συμβολίζει για μας το ΕΝΤΟΣ;


Η συντομογραφία ΕΝ.ΤΟ.Σ. παραπέμπει στη λέξη ΕΝΤΟΣ και φυσικά δηλώνει εμφαντικά την απόφασή μας να είμαστε ΜΕΣΑ στα πράγματα, να αναλάβουμε την ευθύνη να κινηθούμε ΜΕΣΑ στο χώρο των προβλημάτων, ΜΕΣΑ στο πλαίσιο των θεσμικών πολιτικών πρωτοβουλιών, ΕΝΤΟΣ των αναγκών και των λύσεων, μακριά και έξω από μικροπολιτικές, αλαζονικές αντιλήψεις και συμπεριφορές.Προτείνουμε την κίνηση «ΕΝ.ΤΟ.Σ.» ως ένα ανοιχτό πολιτικό χώρο συνάντησης όλων εκείνων των πολιτών, όλων εκείνων των απόψεων και ιδεών που υπερβαίνοντας τις προκαταλήψεις, τα μικροσυμφέροντα και τον συντηρητισμό προωθούν με τόλμη τις καλύτερες δυνατές λύσεις για τον Δήμο μας και τη Σερραϊκή κοινωνία.

Επιλέξαμε τη λέξη Συμφωνία γιατί είμαστε υπέρ της συνεννόησης, της συζήτησης, του ουσιαστικού διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων.

Δεν «παλεύουμε» μεταξύ μας, δεν συμμαχούμε απέναντι στον κοινό εχθρό. Στη τοπική κοινωνία δεν πρέπει να υπάρχουν εχθροί, δεν πρέπει να επικρατήσει η λογική του όποιος δεν είναι μαζί μας είναι απέναντι.

Συζητούμε και συμφωνούμε για το κοινό καλό, και την πρόοδο του τόπου μας.


Κατά την άποψή μας οφείλουμε να είμαστε ΜΕΣΑ στα πράγματα, αφήνοντας για λίγο τη βολή της ιδιωτικότητάς μας, και αφιερώνοντας κάποιο από τον πολύτιμο για όλους χρόνο μας στη συμμετοχή μας στα κοινά.


Οφείλουμε να κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια μέσω της συμμετοχής να αλλάξουμε τη νοοτροπία με την οποία διοικείται ο Δήμος μας.

Μια νοοτροπία που μας αφήνει πίσω.


Ποια η σχέση μας με τα κόμματα και τα χρώματα;


Ο ρόλος των κομμάτων είναι απαραίτητος σε μια δημοκρατική κοινωνία, η ύπαρξη και λειτουργία τους προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Ναι στα πολιτικά πιστεύω, όχι στις κομματικές ταμπέλες και τους κομματικούς αποκλεισμούς.

Ο καθένας μας έχει μια πολιτική ιδεολογία, η οποία είναι σεβαστή.

Εμείς επιζητούμε τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων. Το πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης, της τοπικής κοινωνίας προσφέρεται για κάτι τέτοιο.

Δεν θέλουμε να αφήσει ο κόσμος τις κομματικές πεποιθήσεις, θέλουμε να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.

Όχι στους κομματικούς φανατισμούς και αποκλεισμούς, ναι στη συνεννόηση, συνεργασία και συμφωνία.

Ποιες είναι οι βασικές αρχές;


Η Αυτονομία των αυτοδιοικητικών κινήσεων και η συλλογική Δημοκρατική λειτουργία τους. Πιστεύουμε στην ομαδικότητα. Η συνεργασία και ο αλληλοσεβασμός των διαφορετικών απόψεων φέρνει πάντοτε τα καλύτερα αποτελέσματα για το σύνολο.

Η υπεράσπιση των θεσμικών δημοκρατικών διαδικασιών και η διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων στο Δήμο.

Συμμετοχή και Δημοκρατικό διάλογο σε όλες τις δραστηριότητες μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο : με λόγο και αντίλογο – έλεγχο και σύνθεση αιτιολογημένων προτάσεων, να είναι σχολείο υπόδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας για όλη την Σερραϊκή κοινωνία.

Η διεύρυνση της δημοκρατικής λειτουργίας με νέους θεσμούς αποκεντρωμένης ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών κατά γεωγραφικό χώρο ή θεματική ενότητα.

Η αξιοκρατία και η συμπεριληπτικότητα.


Ουσιαστική λειτουργία των θεσμοθετημένων οργάνων (κοινοτικά και τοπικά Συμβούλια, συμβούλιο νεολαίας) ώστε να διαχέεται καθολικά η ενεργή συμμετοχή όλων στην προώθηση και υλοποίηση του Δημοτικού- Ανανεωτικού και Αναπτυξιακού προγράμματος. Η ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη στα χωριά και στις συνοικίες. Γιατί Δήμος δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης και ο καλλωπισμός της. Είναι οι γειτονιές, οι συνοικίες, τα χωριά.

Οι υπηρεσίες του Δήμου:


Οι εργαζόμενοι δεν είναι υπάλληλοι των αφεντικών άλλα συνεργάτες, εργοδότες των εαυτών τους με σκοπό την αποφυγή της ξερής γραφειοκρατίας και την υπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας και των συνδημοτών μας κατά τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο.

Όχι άναρχες και αταίριαστες μεταξύ τους παρεμβάσεις


Πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη σοβαρού τοπικού σχεδίου ολιστικής ανάπτυξης, επιστημονικά τεκμηριωμένο, με τη συμμετοχή και συναίνεση των κοινωνικών ομάδων.

Σε συνεργασία πάντα με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις και όλα τα κέντρα τοπικής εξουσίας. Μια κοινή συμφωνία για το πως θέλουμε να δούμε τον τόπο μας σε μερικά χρόνια, ώστε να εργαζόμαστε με έναν κοινό σκοπό.

Όχι άναρχες και αταίριαστες μεταξύ τους παρεμβάσεις

Πιστεύουμε στη συνέχεια του Δήμου.

Ένας ζωντανός Οργανισμός που υπήρχε πριν από κάθε δημοτική αρχή, και παραμένει εκεί όταν αυτή αλλάζει.

Οι κατέχοντες την εξουσία είναι περαστικοί, έρχονται και παρέρχονται. Δεν απαξιώνουμε το έργο των προηγούμενων, και φροντίζουμε να αφήσουμε στους επόμενους το Δήμο έστω λίγο καλύτερο απ’ ότι τον βρήκαμε.

Τι ονειρευόμαστε;
Μια ανθρώπινη πόλη, με ποιότητα ζωής για τον καθένα μας.

Για τα παιδιά μας, τους παππούδες μας, τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, για τους γονείς με μικρά παιδιά, για τους εφήβους, τη νεολαία, για τον καθένα από μας που ζει εργάζεται και κοινωνικοποιείται στις Σέρρες.

Έναν Δήμο με ισόρροπη ανάπτυξη στο Κέντρο στις γειτονιές και στα χωρία.

Ποιες οι Βασικές μας Προτεραιότητες;


Η Ασφάλεια, η οποία μέχρι προσφάτως ήταν δεδομένη αλλά σήμερα δεν είναι Σε μια ευνομούμενη κοινωνία δεν μπορούμε να μιλάμε για οτιδήποτε άλλο αν δεν υπάρχει ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και ακεραιότητας. Κτιριακές υποδομές , σχολικά κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι υποδομές είναι η βάση για την ανάπτυξη της δραστηριότητας του ανθρώπου.

Καθημερινότητα: Πεζοδρόμια και δρόμοι, καθαριότητα (ορθή συντήρηση) , προσβασιμότητα ΑΜΕΑ και Βοήθεια σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, παιδικές χαρές, πράσινο, ανάπτυξη περιαστικών ζωνών

Χωρία, στα οποία ομολογουμένως υπάρχει εγκατάλειψη.


Δυστυχώς με τον Καποδίστρια η κεντρική εξουσία ενδυναμώθηκε, και μειώθηκε η πρωτοβουλία στα τοπικά συμβούλια και η ανεξαρτησία των Προέδρων. Τώρα με το νέο νόμο η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Τα χωρία μας χρειάζονται ίδια πρωτοβουλία και βασικούς πόρους που θα τους διαχειρίζονται μόνοι τους.


Πρωτογενής Τομέας, ο οποίος δυστυχώς είναι ξεχασμένος. Κι όμως η βασική πηγή του πλούτου είναι στον πρωτογενή τομέα στον οποίο δεν έχει δοθεί η κατάλληλη βαρύτητα. Φυσικά αυτό είναι κάτι που αφορά όλο το Νομό, αλλά ο μητροπολιτικός Δήμος των Σερρών πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υποβοήθηση και τη στήριξη του πρωτογενούς τομές

Επισκεψιμότητα. Όχι φτηνές απομιμήσεις άλλων περιοχών.

Ας αξιοποιήσουμε τη μοναδικότητά μας και ας επενδύσουμε σ’ αυτή. Αυτοκινητοδρόμιο – μοναδικό στα Βαλκάνια, και στην Ευρώπη όταν ο καιρός δεν το επιτρέπει σε άλλες περιοχές. Αντικειμενικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια το αντιμετωπίζουμε με ατολμία.
Αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ας επενδύσουμε στον αθλητικό τουρισμό.


Πολιτισμός. Υποβαθμισμένος λόγω έλειψης υποδομών. Βασική μας στόχευση και όνειρό μας ένα ανοιχτό θέατρο. Πολιτισμός δεν είναι μόνο διασκέδαση, γιορτές και πανηγύρια. Είναι η καλλιέργεια της δημιουργικότητας της ανθρώπινης φύσης και του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού.
Στρατόπεδα και Κεντρικό Πάρκο (συνέχεια αλλά εντατικοποίηση των προσπαθειών).

Πώς θα κινηθούμε από εδώ και πέρα;
Ανοίγοντας διάλογο με την κοινωνία, τους φορείς κλπ…. ώστε αφουγκραζόμενοι αυτά που λείπουν και αυτά που χρειάζονται να διαμορφώσουμε τις τελικές μας προτάσεις.

Ποιοι είμαστε – Πρόσωπα
Μεγάλη συζήτηση για τα ονόματα, ποιοι είναι, ποιοι δεν είναι με τη Βαρβάρα? Θα μπορέσει να κάνει συνδυασμό? Άστοχες ερωτήσεις που αποπροσανατολίζουν από την ουσία.

Οι άνθρωποι δεν είναι ένα σακί με πράγματα που τους κουβαλάμε οι υποψήφιοι σαν λάφυρα.

Είναι αυτόνομες προσωπικότητες που ο καθένας είναι συνεργάτης και μας κάνει την τιμή να συνδράμει στην κοινή προσπάθεια.


Οι άνθρωποί μας είναι εδώ και τους βλέπετε.


Τις επόμενες μέρες θα δώσουμε στη δημοσιότητα τα ονόματα, όχι όμως ως σύνολο αριθμών.

Οι άνθρωποί μας θα παρουσιαστούν όπως τους αξίζει και τους αρμόζει: ως αυτόνομες προσωπικότητες…..

Όταν μπαίνουμε σε μια εκλογική διαδικασία συχνά παρασυρόμαστε από το ρεύμα. Θέλουμε όμως να παραμείνουμε αυτό που είμαστε και να επικοινωνήσουμε στον κόσμο μια άλλη νοοτροπία που θέλουμε να υπερισχύσει.

Η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, το μόνο σίγουρο είναι ότι από τις καρέκλες είμαστε περαστικοί.

Όχι στο ξεπούλημα των συνειδήσεων, στην εξαγορά ψήφων και ανθρώπων, στην εξυπηρέτηση ημετέρων και στη λογική του όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας.

Εμείς θέλουμε έναν Δήμο που σέβεται τον πολίτη και ένα πολίτη που σέβεται τον διπλανό του.


Ευχαριστούμε για την παρουσία σας μας δίνει δύναμη για να πορευτούμε σ’ αυτή τη διαδρομή με τις αξίες και τα ιδανικά που αρμόζουν σ’ αυτήν την πόλη, σ’ αυτόν τον Δήμο.

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Oλιγωρία για τα έργα στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών!

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Τι πολιτικούς θέλουμε τελικά;

Βαρβάρα Ζ. Μητλιάγκα: Ζούμε στην ίδια πόλη κ. Χρυσάφη;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Το πώς κινεί το κεφάλι της μια γυναίκα δείχνει αν είναι ψυχοπαθής

Μια απλή κίνηση ή έλλειψη κίνησης του κεφαλιού θα μπορούσε να είναι σημάδι ψυχοπάθειας σε μια γυναίκα. Σε μια νέα μελέτη, ερευνητές στο Τμήμα Ψυχολογίας...

Άγγελος Παπαδημητρίου: «Δεν με αφορά ο θάνατος»

«Είμαι σε μεγάλες φόρμες». Ο Άγγελος Παπαδημητρίου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και αναφέρθηκε στην καριέρα του και στη σχέση που έχει με τον...

Κώστας Καραμανλής: Πράξη η αντικατάσταση αντλιοστασίων άρδευσης στο ΤΟΕΒ Ψυχικού – Πεθελινού!

Ένα αίτημα ετών σήμερα γίνεται πράξη, με την παράδοση προς χρήση του σύγχρονου συστήματος που αναβαθμίζει αποφασιστικά το αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο του ΓΟΕΒ...

Ένα αλλιώτικο ψωμί με ρύζι

Μια από τις πολύτιμες συνταγές της Εύης Βουτσινά είναι αυτό το ιδιαίτερο ψωμί που περιέχει και μια δόση αρωματικό ρύζι μπασμάτι στη ζύμη του. 20'...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

11 τρόποι με τους οποίους θα προσπαθήσει να σας χειραγωγήσει ένας νάρκισσος

Ελπίζουμε ότι θα είστε σε θέση να αποφύγετε να ασχοληθείτε ποτέ με έναν Νάρκισσο, που θα προσπαθήσει να σας χειραγωγήσει. Αν υποψιάζεστε ότι έχετε επηρεαστεί...

Αρχιμανδρίτης κατέληξε στο νοσοκομείο μετά την σατανιασμένη εμφάνιση της Ιρλανδίας στην Eurovision

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού Open, ο “εξαποδώ” κατάφερε να πλήξει τον Αρχιμανδρίτη μέσω της τηλεόρασης Έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις για τη φετινή Eurovision...

Καίτη Γκρέυ: Έγινε 100 χρονών και έσβησε τούρτα με τους αγαπημένους της

Η αναμνηστική φωτογραφία με την τούρτα και τους φίλους της. Τα γενέθλιά της είχε εχθές η Καίτη Γκρέυ η οποία έγινε 100 ετών. Φυσικά τα γενέθλιά...

Συνέχισε να διαβάζεις