26/05/2024
27 C
Serres

Επίσκεψη της Ομάδας Εθελοντισμού στο Σταυροδρόμι Σιντικής

Array

Η Δράση εθελοντικής προσφοράς «Άγιοι Ανάργυροι» των Υπηρεσιών Υγείας, προς τους χρήστες υγείας συνεχίζει το έργο της, με διάθεση προσφοράς μετά από έναν μήνα από την τελευταία δράση της, ικανοποιώντας το νέο αίτημα του Προέδρου Κερκίνης κ. Θεόδωρου Καρατζίκου για επίσκεψη της Ομάδας Εθελοντισμού στο Σταυροδρόμι Σιντικής.

Με αρχηγό της ομάδας εθελοντισμού, τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών κ. Νικόλαο Φαρμάκη, με έντονη διάθεση προσφοράς, αγάπης για τους ξεχασμένους μαχητές, ακρίτες της ζωής, απομακρυσμένους πληθυσμούς ,ξεκίνησε η ομάδα πανέτοιμη με ιατροτεχνολογικο εξοπλισμό και πλήρη την ομάδα του ιατρονοσηλευτικού – διοικητικού προσωπικού. .

Ο Ιατρικός Σύλλογος και το Νοσοκομείο Σερρών, σύσσωμο ,έτοιμο στις επάλξεις, πραγματοποιεί την Κυριακή 18.07.21,επίσκεψη στο απομακρυσμένο Δημοτικό Διαμέρισμα Κερκίνης, του Δήμου Σιντικής, στο χωριό Σταυροδρόμι με ομάδα επιστημόνων Ιατρών ειδικών στον τομέα τους, έτοιμων για παροχές υγείας, πάντοτε με γνώμονα την πρόληψη υγείας και την γνωριμία με τον πληθυσμό των Δήμων σε απομακρυσμένες περιοχές, .

Πιστοί στο ραντεβού τους με τον εθελοντισμό και με έντονη την ενσυναίσθηση η προσφορά του «νέου αίματος» ιατρών στην ομάδα: η Ζαφειρία Μυρωνίδου, Γυναικολόγος –Μαιευτήρας, Ιωάννα Φράγγου ,Παιδίατρος, η Αλεξάνδρα Δίνα , Καρδιολόγος, από Σιντική ,ο Ορθοπαιδικός Ιωάννης Παπαβασιλείου. Από το Νοσηλευτικό Προσωπικό συμμετείχαν: Βασίλειος Δρούγγος, Μαρία Σκερλέτη, Φανή Κυριακίδου, Πασχαλία Κυρτάσογλου, Μαρία Σιλιαχλή και από το Διοικητικό Προσωπικό : Κική Μιχαηλίδου,

Ο κόσμος της Υπαίθρου, πολίτες άνδρες, γυναίκες και παιδιά περίμενε υπομονετικά πρωί-πρωί και όταν κατέφθασαν οι εθελοντές, τους υποδέχθηκαν με αγάπη και χαμόγελα τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας λόγω πανδημίας με μάσκες ,αντισηπτικά, θερμομετρήσεις και τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Αρκετοί πολίτες – χρήστες υγείας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής και επισκέφθηκαν τον Ξενώνα με τα έτοιμα δωμάτια και τις ειδικές κλίνες φυσικά και την ιδιαίτερη γυναικολογική κλίνη ,για τις εξειδικευμένες ειδικές παροχές υγείας Το κτήριο, πρόσφατα ανακαινισμένο, βαμμένο, καθαρό, έτοιμο με ξενοδοχειακό εξοπλισμό, όμορφα τακτοποιημένο , έτοιμο να χρησιμοποιηθεί για οιοδήποτε χρήση, περίμενε την ομάδα εθελοντισμού να το λειτουργήσει και να οδηγήσει τον πληθυσμό του χωριού σε γνωριμία με τους γιατρούς και την προσπάθεια να επιλύσει τα ιατρικά προβλήματά τους.

Οι περισσότεροι χρήστες υγείας αναγράφονταν στην καρδιολόγο, στην Γυναικολόγο, η οποία πραγματοποίησε πολλά Παπ- Τεστ στις κυρίες, στον Ορθοπεδικό ενώ ήταν μικρός ο αριθμός των παιδιών αλλά με σοβαρά προβλήματα υγείας ,ανύπαρκτες οι εγκυμονούσες,.

Τα χωριά της Σερραϊκής υπαίθρου φθίνουν, γερνούν ,ενώ ο πληθυσμός δεν ανανεώνεται.

Ο γερασμένος πληθυσμός των χωριών είναι πάντα απομακρυσμένος από εξειδικευμένες ομάδες ιατρών ενώ τα προβλήματα υγείας είναι εμφανώς σοβαρά και πολλές φορές δισεπίλυτα αλλά δεν ανιχνεύονται ιατρικά αμέσως αφενός λόγω χρημάτων γιατί η σύνταξη πενιχρή και εάν γνωστοποιηθούν τα ιατρικά προβλήματα η επίλυση χρόνια η τελείως παραμελημένη λόγω χιλιομετρικών αποστάσεων.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Η δωρεάν παροχή ιατρικών πράξεων από ομάδα που τους επισκέπτεται για να ακροαστούν τα προβλήματα τους και να τα επιλύσουν φαίνεται στα μάτια τους δώρο θεού από ανθρώπους. Τις περισσότερες φορές ανιχνεύονται με αυτές τις εθελοντικές δράσεις προβλήματα άκρως επείγοντα τα οποία δεν είναι εμφανή.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής του Δημοτικού Διαμερίσματος Κερκίνης, ο Πρόεδρος, κ. Θεόδωρος Καρατζίκος ήταν ο «ιθύνων νους» για την γνωριμία και την προσπάθεια επίλυσης των ιατρικών προβλημάτων των συμπολιτών του με την ομάδα των «Αγίων Αναργύρων» που αποτελείται το τελευταίο διάστημα μόνο από Ιατρούς Ιδιώτες του Ιατρικού Συλλόγου, οι οποίοι ανταποκρίνονται πάντα στο κάλεσμα του εθελοντισμού.

Μάλιστα, χωρίς να σκεφτούν το κόστος των χιλιομετρικών διαδρομών στις απομακρυσμένες περιοχές πρόσκλησης για παροχές υγείας αφενός ,αφετέρου αφιερώνοντας τις Κυριακές τους και τον χρόνο μακριά από τις οικογένειες τους ακόμη και την ξεκούραση τους στο βωμό της προσφοράς αγάπης για τους ανθρώπους της υπαίθρου.

Από το Κέντρο Υγείας Ροδόπολης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Διοικητή με την Διευθύντριά του, δανειστήκαμε εξοπλισμό ξενοδοχειακό απολύτως απαραίτητο, ενώ το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό (θερμόμετρα επαφής, οξύμετρα, πιεσόμετρα) κ.λ.π μας δίδονται πάντοτε από το Νοσοκομείο.

Ο Πρόεδρος με δικό του μεταφορικό μέσον μετέφερε τον βαρύ ξενοδοχειακό εξοπλισμό από το κέντρο υγείας Ροδόπολης ενώ την Κυριακή από το πρωί ήταν δίπλα μας σε όλη την διάρκεια του εθελοντισμού ,προσφέροντας τα απαραίτητα είδη για τους πολίτες και τους εθελοντές όπως κρύο νερό, ενώ για την εθελοντική ομάδα, επιπλέον χωριάτικες πίτες και καφέδες.


Πολλά συγχαρητήρια στους Ιδιώτες Ιατρούς, του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών και στον Πρόεδρο κ. Άγγελο Βάκαλο που είναι πάντα ευήκοος και άμεσος στο κάλεσμα του εθελοντισμού, στο Νοσηλευτικό Προσωπικό του Νοσοκομείου Σερρών, μα και στον Αρχηγό της εξόρμησης Διοικητή κ. Νικόλαο Φαρμάκη που συνοδεύει αγόγγυστα την ομάδα πάντοτε ακόμη και στην άκρη του Νομού.

Έκλεισε ακόμη μια κίνηση γνωριμίας αγάπης φροντίδας παροχής προσφοράς στους συνανθρώπους μας ,χρήστες υγείας του Δημοτικού Διαμερίσματος Κερκίνης Πριν αποχαιρετήσουμε το Υπέροχο Σταυροδρόμι Σιντικής, τους ανθρώπους του, τον ανακαινισμένο Ξενώνα του ,όπως κάθε φορά κοιταζόμαστε στα μάτια και όλοι αισθανόμαστε νοερά ότι είναι κρίμα να περνά η ώρα τόσο γρήγορα γιατί άραγε η χαρά του ήλιου να εναλλάσσεται συνήθως με την μελαγχολία της απότομης βροχής με κεραυνούς και αστραπές.

Η δράση προσφοράς τελειώνει ενώ με λαχτάρα περιμένουμε την επόμενη εάν και η υπόσχεση κρυφή στις ματιές μας ότι κάποτε θα επιστρέψουμε πάλι παραμένει , όχι φυσικά μετά από είκοσι χρόνια όπως συνέβη τώρα, αλλά σύντομα.

Κική Μιχαηλίδου


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εννέα κορυφαίες αθλήτριες γίνονται Barbie για την ενδυνάμωση του γυναικείου αθλητισμού

«Ρίχνοντας φως σε αυτές τις εμπνευσμένες αθλήτριες και τις ιστορίες τους, ελπίζουμε να υποστηρίξουμε την πεποίθηση ότι κάθε νεαρό κορίτσι αξίζει την ευκαιρία να...

Influencer θα αναδειχθεί άγιος με τη συγκατάθεση του Πάπα

Σε συνάντηση του Πάπα με το τμήμα αγιοποιήσεων του Βατικανού άνοιξε ο δρόμος για να γίνει άγιος ο «Influencer του Θεού». Έφηβος που γεννήθηκε στο...

Ελευθερία Αρβανιτάκη: Βαρύ πένθος για τη δημοφιλή τραγουδίστρια

Η ερμηνεύτρια αποχαιρετά τη μητέρα της. Αντιμέτωπη με τη δυσκολότερη απώλεια της ζωής της βρίσκεται η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Η δημοφιλής ερμηνεύτρια «έχασε» την πολυαγαπημένη της...

Κέρκυρα: 9χρονος έπαθε ηλεκτροπληξία από παιχνίδια τύπου «Arcade»

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από τη Αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας Για σωματική βλάβη από αμέλεια κατηγορείται ένας 56χρονος από την Κέρκυρα, μετά από καταγγελία ότι...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Εύκολο παγωτό στρατσιατέλα

Το παγωτό στρατσιατέλα είναι μέσα στο top-5 των πιο αγαπημένων γεύσεων παγκόσμια και πώς όχι, αφού η Νo1 γεύση, η βανίλια, εμπλουτίζεται με κομμάτια...

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Τουρίστρια σταμάτησε για να βγάλει selfie και έπεσε από γέφυρα

Νεκρή ανασύρθηκε μια νεαρή τουρίστρια που έπεσε από γέφυρα στο Ηράκλειο, την ώρα που προσπαθούσε να βγάλει μια φωτογραφία. Τη ζωή της έχασε μια τουρίστρια...

Τι έμαθε ένας νευροχειρουργός για τη ζωή όταν διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελικό στάδιο

Στα 36 του χρόνια ο νευροχειρουργός Paul Kalanithi είχε ένα μεταπτυχιακό στην αγγλική λογοτεχνία και είχε κερδίσει το σημαντικότερο βραβείο σχετικά με την έρευνα...

Συνέχισε να διαβάζεις