20/05/2024
22.5 C
Serres

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία τιμούν την Εργατική Πρωτομαγιά

Array

Με τις σημερινές απεργιακές τους κινητοποιήσεις Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία τιμούν την ημέρα που είναι αφιερωμένη στους αγώνες της εργατικής τάξης και οι εργαζόμενοι βγαίνουν στον δρόμο διαδηλώνοντας για καλύτερους όρους δουλειάς, για συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις μισθών και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία απεργούν, κόντρα στην πάγια τακτική να αντιμετωπίζεται η Πρωτομαγιά ως αργία και ειδικά φέτος, οργάνωσαν την απεργία κόντρα στην απόφαση του υπουργείου Εργασίας να μεταφέρει την Πρωτομαγιά την Τρίτη 7 Μάη. 

Όσο για την απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο με τη συμμετοχή του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Η Εργατική Πρωτομαγιά  

Δεν είναι αργία, είναι απεργία

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Η… προαιώνια Πρωτομαγιάτικη αντιπαράθεση καλά κρατεί, καθώς η κήρυξη της Πρωτομαγιάς ως ημέρας αργίας, από τις περισσότερες χώρες του κόσμου αποτελεί την πιο επίσημη και πανηγυρική αναγνώριση των εργατικών αγώνων που, με αφετηρία την Πρωτομαγιά του Σικάγου, διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, αναγνώριση των δικαιωμάτων τους, μια καλύτερη πιο ανθρώπινη ζωή. Θα έπρεπε κανονικά να θεωρείται νίκη του εργατικού κινήματος και επιβράβευση των αγώνων του.

Σήμερα και παρά τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς από το υπουργείο Εργασίας για την Τρίτη του Πάσχα, όλα σχεδόν τα σωματεία των εργαζομένων στη χώρα προκήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία για την 1η Μαΐου, μιας και για τα συνδικάτα η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι μεταφερόμενης αργίας. 

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Σερρών. Σύνθημα της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς είναι «Παντού οκτάωρο, παντού δικαιώματα, ο αγώνας συνεχίζεται». «Αγωνιζόμαστε για ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ισότητα, σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και στις εργασιακές κατακτήσεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Σερρών και συνεχίζει: «Αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις συνέπειες της ακρίβειας, τις αισχροκέρδειας, της εκτίναξης του κόστους διαβίωσης, στέγασης και του ενεργειακού κόστους».


Άλλωστε η ΓΣΕΕ δεν “διεκδικεί” από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως αργία την 1η Μάη και μάλιστα μεταφερόμενη και περιφερόμενη και καλεί εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους στην 24ωρη γενική απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στα συλλαλητήρια 

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το «παρών» στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα. 

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς κατά 10%, επαναφορά των δώρων στο Δημόσιο, κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία, ξεπάγωμα του μισθολογικού κλιμακίου της διετίας 2016-2017, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο.

Μήνυμα ΓΣΕΒΕΕ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς


Το δικαίωμα στην εργασία αποτελεί ύψιστο κοινωνικό αγαθό, το οποίο η πολιτεία οφείλει να προστατεύει και να προασπίζεται σε κάθε εποχή, σε κάθε πολιτική και οικονομική συγκυρία. Ο συμβολισμός της ημέρας της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποκτά βαρύνουσα σημασία μέσα στην δίνη των όσων καλούμαστε όλοι να  αντιμετωπίσουμε στις νέες συνθήκες που  έχουν διαμορφωθεί.

Οι μικρομεσαίοι  επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι  είχαν πάντα και συνεχίζουν να έχουν  σημαντικούς και άρρηκτους  δεσμούς με την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους καθώς στην πορεία των χρόνων πολλές φορές βρέθηκαν σε κοινούς αγώνες. 

Σήμερα περισσότερο από ποτέ αφουγκραζόμαστε  τις αγωνίες και τη θέση των εργαζομένων  και στεκόμαστε αρωγοί  στα αιτήματα  τους. Άλλωστε για τους  μικρούς και πολύ μικρούς εργοδότες η σχέση με τους εργαζόμενους ήταν πάντα και συνεχίζει να είναι  μια από τις βασικές παραμέτρους που κρίνουν την επιτυχία και την πρόοδο μιας επιχείρησης.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι αφουγκράζονται τις αγωνίες και τη θέση των εργαζομένων στην οικονομία και στην κοινωνία και στέκονται αρωγοί  στα αιτήματα  τους  γιατί  μόνο έτσι μπορεί να  υπάρξει οικονομική σταθερότητα και κοινωνική συνοχή.

ΔΕΕΠ Σερρών: Έρχεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής Άντρη Παράσχου

Αλλαγή διοίκησης στο 10ο Σύνταγμα Πεζικού

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Συμμετέχουμε μαζικά στις φετινές απεργιακές συγκεντρώσεις

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Σέρρες: Στα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024 ο Νίκος Πορτοκάλογλου

Θα γιορταστούν τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024 στις Σέρρες με τον Νίκο Πορτοκάλογλου Μέχρι πρότινος η ΚΕΔΗΣ είχε την υποχρέωση και τον προγραμματισμό για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της...

Κώστας Καραμανλής: Τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη!

Στο πρώτο δρομολόγιο των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων που δρομολογούνται από την ΟΣΥ Α.Ε. στην Αθήνα, επιβιβάστηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος...

Τάσος Χατζηβασιλείου: Μικροπολιτική εκμετάλλευση

Μικροπολιτική εκμετάλλευση - Άρθρο του βουλευτή Σερρών Τάσου Χατζηβασιλείου στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» Τις τελευταίες ημέρες, η εξωτερική πολιτική έγινε αντικείμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, εξέλιξη...

Έλενα Τούσκα: Καμία δημοτική αρχή δε φέρει ευθύνη για τις καθυστερήσεις στο νέο...

ΟΤΑΝ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ αναφέρει η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Σερρών και της επικεφαλής Έλενας Τούσκα αναφορικά με...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Eγκαταστάθηκαν οι 3 Μετεωρολογικοί Σταθμοί σε επιλεγμένα σημεία στο Νομό Σερρών

Eγκαταστάθηκαν οι τρεις Μετεωρολογικοί Σταθμοί στα επιλεγμένα σημεία στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, ένας εκ των οποίων στο Διοικητήριο των Σερρών. Οι εν λόγω Σταθμοί θα...

Βόλος: Επιδειξίας εισέβαλε σε κατάστημα εστίασης – Kυνήγησε εργαζόμενη

Πανικό προκάλεσε ένας επιδειξίας σε μαγαζί στον Βόλο Σε σοκ βρέθηκε μία 23χρονη εργαζόμενη σε κατάστημα εστίασης στον Βόλο, όταν ένας 40χρονος επιδειξίας εισέβαλε και...

Τάσος Χατζηβασιλείου: «Η απάντηση στην κλιματική κρίση πρέπει να είναι συλλογική και ευρωπαϊκή»

Παρών ο Τάσος Χατζηβασιλείου στο διεθνές συνέδριο για την Αντιμετώπιση των Φυσικών Καταστροφών  «Η Ελλάδα έχει λάβει σημαντική στήριξη σε διάφορα περιστατικά φυσικών καταστροφών, ενώ...

Συνέχισε να διαβάζεις