29/05/2024
22.5 C
Serres

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.: Διαμαρτυρία Για καθυστερήσεις στην μισθολογική εξέλιξη στρατιωτικών

Array

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.), διαμαρτύρεται για την παρατετα-μένη καθυστέρηση αντιστοίχησης διοικητικής και μισθολογικής εξέλιξης των προερχομένων στρατιωτικών του θεσμού ΕΜΘ.

Συγκεκριμένα:

α. Με το Ν.4472/2017 διαμορφώθηκε η μισθολογική κατάτμηση των στρατιωτικών, τάσσο-ντας τους συναδέλφους προελεύσεως ΕΜΘ στην κατηγορία Γ΄ με τον τότε καταληκτικό βαθμό του Ανθυπα-σπιστή.
β. Περαιτέρω για το ανωτέρω προσωπικό, με το Ν.4609/3.5.2019, δικαίως, εδόθη το δικαίω-μα εξέλιξης ενός ακόμη διοικητικού βαθμού, αυτού του Ανθυπολοχαγού εν ενεργεία.
γ. Κατ’ ακολουθία, ως απόρροια της διοικητικής τους προαγωγής, τα εν λόγω στελέχη, ανα-λαμβάνουν υψηλότερες διοικητικές θέσεις, αντίστοιχες του βαθμού τους καθώς και την απορρέουσα ευθύνηκαι επιπρόσθετα επιμορφώνονται σε βασικές υποχρεωτικές εκπαιδεύσεις.
δ. Μολαταύτα, δεν υπήρξε έως σήμερα ουδεμία έμπρακτη εναρμόνιση διοικητικού βαθμού και της μισθολογικής κατάστασής τους, με αποτέλεσμα να δραστηριοποιούνται εργασιακά με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού και να αμείβονται με το βαθμό του Ανθυπασπιστή.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση που διατρέχει η συγκεκριμένη κατηγορία στρατιωτικών επιδρά δυσμενώς στο μηνιαίο βασικό μισθό και κατ’ επέκταση στο συνταξιοδοτικό περιβάλλον τους (σύνταξη, εφ’ άπαξ, ΒΟΕΑ κ.λπ.) δημιουργώντας παράλληλα αναδρομική καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών.

Η επί τουλάχιστον 2 έτη καθυστέρηση έκδοσης της ΚΥΑ, μεταξύ δύο Υπουργείων (Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών), ανεξαρτήτως των κατ’ επανάληψη αναφερόμενων εσωτερικών διοικητικών διεργασιών έκ-δοσής της, θέτει σε παρατεταμένη επαχθή θέση τους εν ενεργεία στρατιωτικούς προελεύσεως ΕΜΘ.

Εν τέλει το Σωματείο ζητά την κατεπείγουσα έκδοση της ΚΥΑ και την εναρμόνιση του Ν.4472/2017 και του Ν.4609/2019, όπως ταχύτατα και συντονισμένα η κεντρική διοίκηση του Κράτους εμπλέκει το εργαζόμενο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε δράσεις πέραν της κύριας αποστολής τους (εμβολι-αστικά, κέντρα, κέντρα μεταναστών κ.ά.π).

Ο ΑΔΦ Σερρών παρακαλείται, περί του ευρύτερου ενδιαφέροντος θέματος, για τις περαιτέρω ενέργειές του στο πλαίσιο του Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ Α’ 45) «Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας», περί σχετικών απαντητικών χρονικών προθεσμιών και των διαλαμβανομένων της παραγράφου 8γ του άρθρου 30 Γ του Ν.1264/1982.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών παρακαλείται για τις δικές της συλλογικές ενέργειες και την απάντηση στο τιθέμενο θέμα ώστε το Σωματείο μας να ενημερώσει τα μέλη του.

Στα ΜΜΕ αποστέλλεται η επιστολήγια την ενδυνάμωση του ιδιαίτερα σοβαρούθέματος.


Στα Τακτικά Μέλη μας κοινοποιείται το παρόν στο πλαίσιο της αδιάλειπτης διαφάνειας, που χαρακτηρίζει την Ένωση και την εν συνόλω πορεία των ενεργειών που τα αφορούν.

Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και διευκρίνιση καθώς και για περαιτέρω στοιχει-οθέτηση των θεμάτων του Σωματείου μας τα οποία εδράζονται υπό δεδομένα αντικειμενικότητας, κοινωνικής και επαγγελματικής δικαιοσύνης με απόληξη την έλλογη εξομάλυνση του εργασιακού βίου των στρατιωτικών.


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Νίκος Γκέλια: Χαλαρώνω με το παιδί μου, με ντύνει και με βάφει

Συνέντευξη στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα παραχώρησε ο Νίκος Γκέλια. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο γνωστός ηθοποιός μίλησε και για την σύζυγό του...

Χώρισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου – “Δεν μπορούσα να το ζήσω 100%”

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου αποκάλυψε πώς αισθάνεται που η γυναίκα που της επιτέθηκε με βιτριόλι αποφυλακίζεται σε 1,5 χρόνο, ενώ επίσης, αναφέρθηκε και στον άντρα...

Θεσσαλονίκη: Βρήκαν φίδι δύο μέτρων σε ντουζιέρα σε σπίτι στο Πανόραμα

Το φίδι απομακρύνθηκε από εθελοντές της ομάδας διάσωσης και υπεράσπισης ζώων μαζί Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα ολοένα και πιο συχνές γίνονται...

Σέρρες – Κλειστά γήπεδο & Κολυμβητήριο: Άραγε πότε θα περάσουνε από τα λόγια...

Βέβαια εμείς στις Σέρρες είμαστε εν …αναμονή!Και αυτό γιατί για δύο μήνες παραμένει «κλειστό» το Κολυμβητήριο Σερρών μπαίνοντας στην "ίδια μοίρα" τόσο με το Δημοτικό...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Σερρών την Τρίτη 28 του μηνός Μαΐου 2024 και ώρα 12:05 μ.μ.

Με 30 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα πραγματοποιηθεί  η 26η Τακτική Μεικτή Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που θα γίνει δια ζώσης και ταυτόχρονα με...

Καταγγελία κατά της Δημοτικής Αρχής για το αναψυκτήριο στο θεατράκι Σερρών

Αγαπητοί συνδημότες νιώθω την ανάγκη να σας ενημερώσω για την δεινή θέση στην οποία περιήλθα χωρίς τη βούλησή μου, ως μισθώτρια του κατά πλάνη...

Σπύρος Μπιμπίλας: Τέλος από την προεδρία του ΣΕΗ – Ο ηθοποιός που αναλαμβάνει τη θέση του

Αποχωρεί από την προεδρία του ΣΕΗ ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο ηθοποίος Νίκος Καραγιώργης αναλαμβάνει τη θέση του. Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποχωρεί από την προεδρία του...

Συνέχισε να διαβάζεις