13/06/2024
34.3 C
Serres

Πέτυχε ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος»

Array

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των φίλων και των μελών της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», στην πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας στον ετήσιο χορό που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το μεσημέρι της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2023, στο Κτήμα Κομπολόι στο Νέο Σούλι Σερρών .


Στην κατάμεστη αίθουσα της εκδήλωσης, μετά από τρία χρόνια που δεν είχε πραγματοποιηθεί ετήσιος χορός, λόγω των περιορισμών της πανδημίας, μέλη και φίλοι της Αδελφότητας είχαν την ευκαιρία να ανταμώσουν, να ανταλλάξουν ευχές για τη νέα χρονιά και να διασκεδάσουν.

Σωκράτης Κοτζάογλου: Yπήρξαν και υπάρχουν αρκετοί φίλοι της Αδελφότητας


Ο πρόεδρος της Αδελφότητας, κ. Σωκράτης Κοτζάογλου, καλωσορίζοντας τους παρισταμένους τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και αναφέρθηκε στις δράσεις της Αδελφότητας κατά την περασμένη χρονιά, κατά την διάρκεια της οποίας γιορτάστηκαν τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Αδελφότητας αλλά και τιμήθηκαν τα 100 χρόνια από την θλιβερή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.


Μεταξύ αυτών ο εορτασμός «ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2022», η παρουσίαση του 22ου τεύχους της Μικρασιατικής Σπίθας, η συμμετοχή του χορευτικού τμήματος παραστάσεων στο 3ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών, και στην 18η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση, η συνδιοργάνωση της εκδήλωσης με την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, ο εορτασμός της Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, η διοργάνωση της παράστασης «ΜΑΝΑ αξέχαστη ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ», η συνδιοργάνωση εκδήλωσης με τον ΣΕΑΝΣ κ.α.

dei gaia e vima (1)


Ο Σωκράτης Κοτζάογλου τονίζοντας ότι η Αδελφότητα είναι ένας από τους μεγαλύτερους προσφυγικούς συλλόγους στην Ελλάδα, με περισσότερα από 1.300 μέλη, αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Αδελφότητα, όπως βεβαίως και όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι, το διάστημα της πανδημίας.

Όπως τόνισε, ευτυχώς υπήρξαν και υπάρχουν αρκετοί φίλοι της Αδελφότητας που την συνέδραμαν οικονομικά ώστε να συνεχίσει το πολιτιστικό της έργο.

Ευχαρίστησε για την οικονομική στήριξη τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τους βουλευτές και μέλη της Αδελφότητας κ.Τάσο Χατζηβασιλείου και κ. Φωτεινή Αραμπατζή.


Επίσης ευχαρίστησε το Δήμο Σερρών,τον δήμαρχο Σερρών και μέλος της Αδελφότητας Αλέξανδρο Χρυσάφη και την ΚΕΔΗΣ που βοήθησαν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Ευχαριστίες εξέφρασε για την διαχρονική συνδρομή του Ομίλου «Κάντζας» και της «ΝΕΚΤΑΡ» αλλά και άλλων μελών της Αδελφότητας που στήριξαν οικονομικά την λειτουργία της.


Ακολούθησαν βραβεύσεις παιδιών μελών των χορευτικών τμημάτων που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά την Ακαδημαϊκή περίοδο 2022-2023, καθώς και συνεργατών της Αδελφότητας για την μακρόχρονη πολύτιμη βοήθειά τους . Βραβεύτηκαν :


1)Αθανασία-Αικατερίνη Δασκάλου, Φυσικό Τμήμα Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ
2) Νικόδημος Β. Κατιρτζόγλου,Σχολή Ικάρων
3) Νίκος Χορταράς, Σχολή Μηχανικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας
4) Μιλτιάδης Αρβανιτίδης, Τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών ΔΙΠΑΕ
5) Αντώνης Μουρατίδης, για την 20ετή εθελοντική προσφορά του προς την Αδελφότητα
6) Μάκης Καλλιτσάρης, για την προσφορά του στις εκδηλώσεις της Αδελφότητας και στο χορευτικό τμήμα Παραστάσεων.



Στην συνέχεια τα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας ,παιδικό ,εφηβικό, ενηλίκων και παραστάσεων παρουσίασαν χορούς των Αλησμόνητων Πατρίδων υπό την καθοδήγηση των χοριδασκάλων κ. Ευαγγελίας Κώτσια και κ. Μαρίας Σαμαρά.

Ακολούθησε παραδοσιακό Μικρασιάτικο γλέντι με χορούς και τραγούδια από τις Αλησμόνητες Πατρίδες αλλά και από όλες τις περιοχές της χώρας μας, με τη συνοδεία του καταπληκτικού παραδοσιακού μουσικού σχήματος του Νίκου Μπούσιου που αποτελείτο από τους : Νικόλαο Μπούσιο (κλαρίνο), Παναγιώτη Μπούσιο (βιολί), Αθανάσιο Κουλεντιανό (κανονάκι ) ,Γεώργιο Καραγεωργίου (κρουστά- τραγούδι) και Αθανάσιο Γιώργου (λαούτο –ούτι –τραγούδι).


Μεταξύ των πολλών μελών και φίλων της Αδελφότητας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ήταν ο εκπρόσωπος του σεβασμιότατου, ο Yπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, οι βουλευτές κ. Φωτεινή Αραμπατζή, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, κ. Λευτέρης Αβραμάκης, κ.Κωνσταντίνος Μπούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης μετά της συζύγου του κ. Αμαλίας Μαντιού, ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης κ. Παντελής Μπόζης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Μπαλαξής μετά της συζύγου του Κατερίνας Ευθυμίου,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και αντιπρόεδρος της Αδελφότητας κ. Βασίλης Κατιρτζόγλου, οι αντιδήμαρχοι κ.Σπύρος Μισιρλής μετά της συζύγου του κ. Ευαγγελίας Αμαξηλάτη, κ. Σωτηρία Πάνου και κ. Γιώργος Ταΐρης, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών κ. Σάββας Ρίζος μετά της συζύγου του κ. Ειρήνης Κουρτίδου, η δημοτική σύμβουλος κ. Δέσποινα Ιλανίδου, ο επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Κάντζας, ο προϊστάμενος ΔΟΥ Σερρών Βασίλης Τσιπούρας, ο πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών κ. Παναγιώτης Καρίπογλου, Η προϊσταμένη Οικονομικών του Δήμου Αμφίπολης κ. Ελένη Δασκάλου, η πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Σιδηροκάστου κ. Δήμητρα Κατσάνη, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών και Φίλων αγίου Ιωάννη κ. Πέτρος Άτσαλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Ν. Σερρών κ. Παναγιώτης Γκέκας, η αντιπρόεδρος της ΠΟΘΣ και της Θρακικής Εστίας κ. Δήμητρα Μακρίδου, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων και Εθελοντών της Εταιρίας προστασίας Ανηλίκων Σερρών κ. Άννα Κωστοπούλου μετά του συζύγου της κ. Γεώργιο Χατζηβασιλείου, οπρόεδρος του Τηλε ΕΠΙΛΟΓΕΣ κ. Θεόδωρος Ελιόγλου, η συνεκδότρια ,δημοσιογράφος της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ και Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Αδελφότητας κ. Δήμητρα Μετόκη μετά του συζύγου της Κώστα Δασκάλου, ο εκδότης της εφημερίδας «ΠΡΟΟΔΟΣ» κ. Βασίλης Κομητούδης μετά της συζύγου του, ο εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερο Βήμα» κ. Θέμης Πεταλωτής μετά της συζύγου του, ο πρώην νομάρχης Σερρών κ. Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου, ο πρώην δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Δημήτριος Κεφάλας μετά της συζύγου του, ο πρώην πρόεδρος της Θρακικής Εστίας και της Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων κ. Λευτέρης Χατζόπουλος κ.α.


Χαιρετισμό και ευχές για επιτυχία στο ετήσιο χορό της Αδελφότητας αλλά και ευχές για τη νέα χρονιά απέστειλε προς την Αδελφότητα η καταξιωμένη δημοσιογράφος και μέλος της Αδελφότητας κ. Βίκυ Φλέσσα.

Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών « Ο Άγιος Πολύκαρπος»: Θερμές ευχαριστίες προς τους επαγγελματίες των Σερρών


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών « Ο Άγιος Πολύκαρπος» εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες προς τους επαγγελματίες των Σερρών οι οποίοι έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους προς την Αδελφότητα και με πολύ χαρά πρόσφεραν δώρα (230) για την λαχειοφόρο αγορά.

Πολλές ευχαριστίες και στους φίλους και τα μέλη της Αδελφότητας που τίμησαν με την παρουσία τους τον ετήσιο χορό.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα τοπικά ΜΜΕ που πάντα είναι δίπλα, στηρίζουν και προβάλουν τις δράσεις της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών « Ο Άγιος Πολύκαρπος».

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

O Γ.Γ Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας στο ΔΙΠΑΕ

Επίσκεψη στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), έπειτα από πρόσκληση του Πρύτανη Καθ. κ. Σταμάτη Αγγελόπουλου, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ομότιμος Καθηγητής...

Σερρών Θεολόγος: Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός, ένα μεγαλειώδες πρότυπο χριστιανικής πίστεως!

Η πανσεβάσμιος ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, του ιατρού και ομολογητού, εορτάσθηκε, με λαμπρότητα και στην κατά Σέρρας Εκκλησία, με επίκεντρο...

Σοφία Μουτίδου: Είμαι χρόνια σε αγωγή, παίρνω αντικαταθλιπτικά

Διατροφή δεν κάνω για να γίνω όμορφη, αλλά για να πονάω λιγότερο πια, δήλωσε η κωμικός Η Σοφία Μουτίδου μίλησε για τα επαγγελματικά της, το...

Βόλος: 10χρονος έσωσε τη μητέρα του από τα χέρια του νταή πατέρα

Ο 33χρονος απειλούσε ότι θα τραβήξει τη σκανδάλη αν η γυναίκα καλέσει τις Αρχές, με το παιδί να επεμβαίνει και να καλεί την Αστυνομία Μπροστά...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Θέμης Αδαμαντίδης: Η κακή μου φήμη με πήγε πίσω

Στην εκπομπή του Κώστα Τσουρού παραχώρησε συνέντευξη ο Θέμης Αδαμαντίδης. Ο επιτυχημένος τραγουδιστής, μεταξύ άλλων, παραδέχθηκε ότι η κακή φήμη κάποιες φορές τον πήγε...

Ευρωεκλογές 2024: Η ώρα της κάλπης για την εκλογή των 21 ευρωβουλευτών!

Έκλεισε η προεκλογική περίοδος των Ευρωεκλογών, με τα κόμματα να έχουν ορίσει τόσο τα θέλω τους, όσο και τον τελικό πήχη, έτσι ώστε την...

Σία Κοσιώνη: Στην πρώτη επαφή με τον Κώστα Μπακογιάννη ήμουν άδικα ειρωνική και εριστική

Μίλησε επίσης για τη σχέση της με την πεθερά της, Ντόρα Μπακογιάννη Η Σία Κοσιώνη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Μαμά-δες», η οποία μίλησε για τη...

Συνέχισε να διαβάζεις