05/12/2023
7 C
Serres

Ετοιμάζεται η Πολιτεία των Ευχών 2023 – 2024

Διαβάζω πώς έτοιμη είναι η ΚΕΔΗΣ να προχωρήσει και φέτος στη Πολιτεία των Ευχών 2023 -2024.

Μια εκδήλωση που στόχο έχει να δώσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους, αλλά και να προσελκύσει κόσμο από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στις Σέρρες.

Με κόστος για φέτος που  ανέρχεται στο ποσό των 265.360,00 € με Φ.Π.Α. και με ποικίλες εκδηλώσεις, η πόλη των Σερρών θα βάλει και φέτος τα γιορτινά της.

Η αλήθεια είναι πώς στόχος της δημοτικής αρχής του κ. Χρυσάφη ήταν πρώτα η μεταφορά της πολιτείας από τη πλατεία της Δορυλαίου στο κέντρο των Σερρών και μετέπειτα η αναβάθμιση της και η προσέλκυση τουριστών.


Δινάκης Σωτηριάδης
Δινάκης Σωτηριάδης

Δεν ξέρω κατά πόσο τα κατάφερε αλλά ουσιαστικό πλάνο και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός τη τελευταία τετραετία δεν υπήρξε.

Και αυτό το πιστώνεται τόσο κ. Χρυσάφης όπως και οι όποιες επιλογές του, που φάνηκαν για τα καλά, κυρίως στον ίδιο και όχι στο άνθρωπο που τα υλοποίησε…

Δεν θα μείνω ούτε στον Σερρευχούλη, ούτε στις φάτνες, ούτε στην ανακοίνωση του προγράμματος της Πολιτείας μια μέρα πριν την έναρξη της.


Η ουσία είναι πώς δαπανήθηκε ίσως και παραπάνω από 1.000.000 ευρώ τη τελευταία τετραετία και θα πρέπει να υπάρξει το λιγότερο ένας απολογισμός για το σύνολο της συγκεκριμένης προσπάθειας.

Δεν ξέρω τι αποφάσεις θα πάρει η κ. Μητλιάγκα από εδώ και πέρα,
Αλλά σίγουρα θα πρέπει να είναι…τολμηρές!

Από την ΚΕΔΗΣ Ξεκινάνε οι διαδικασίες για την πολιτεία των ευχών

Μηλίγκα Τουρτούρας
Μηλίγκα Τουρτούρας

Ιστορικά πάντως θα παραθέσουμε την εισαγωγή του σημερινού προέδρου κ. Γιώργου Ταΐρη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΗΣ.

Τι εισηγήθηκε ο ίδιος;


«Στόχος και του φετινού εορταστικού σχεδιασμού αποτελεί η αξιοποίηση του κέντρου των Σερρών για τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός προσωρινού, μεγάλης έκτασης, θεματικού πάρκου με κεντρικό θέμα τα Χριστούγεννα. 

Η λειτουργία του πάρκου θα διαρκεί καθ’ όλη την χριστουγεννιάτικη – πρωτοχρονιάτικη περίοδο και θα επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση.

Το πλάνο προϋποθέτει την ευρεία ανάπτυξη των εγκαταστάσεων που θα διαμορφώνουν το συνολικό χώρο του πάρκου, με ποικιλία δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, έτσι ώστε να δημιουργήσει την αίσθηση μίας ξεχωριστής, ενιαίας, χριστουγεννιάτικης «πολιτείας», μέσα στην πόλη των Σερρών.

Αρχικός και μεσοπρόθεσμος στόχος: η προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη των Σερρών κατά την περίοδο των εορτών, αρχικά από τους όμορους Δήμους και εν συνεχεία από τους όμορους Νομούς.


Μακροπρόθεσμος στόχος: η ταύτιση της πόλης των Σερρών ως εμβληματικού, εγχώριου προορισμού Χριστουγεννιάτικης περιόδου, όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο σχεδιασμός προβλέπει τη νοητή ενοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος του κέντρου των Σερρών, ώστε να δημιουργείται αίσθηση συνοχής και ακολουθίας.

Το πάρκο θα αναπτύσσεται σε μεγάλους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης καθώς και σε πλατείες, ενώ ως κεντρικός άξονας θα χρησιμοποιηθεί ο πεζόδρομος Κων. Καραμανλή.

Στόχος είναι το πάρκο να προσφέρει ποικιλία δραστηριοτήτων για ανθρώπους όλων των ηλικιών συνδυάζοντας τις δωρεάν δραστηριότητες και τα θεάματα με επιπλέον επιλογές εμπορικής δραστηριότητας.

Για την πολιτεία των ευχών Παρών από την Καρασουλτάνη

Τζιτζικώστας Παυλόπουλος
Τζιτζικώστας Παυλόπουλος

H βασική ιδέα είναι πως «Η Πολιτεία των Σερρών» μεταμορφώνεται σε «Πολιτεία των Ευχών».

Δεν πρόκειται επομένως απλά για ένα θεματικό πάρκο Χριστουγέννων αλλά για μια ολόκληρη πόλη που μεταμορφώνεται στο μεγαλύτερο πάρκο των Χριστουγέννων.

Η ονομασία «Πολιτεία των Ευχών» ανταποκρίνεται στην κεντρικό άξονα ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του πάρκου, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από την ιδέα των ευχών και της πραγματοποίησής τους.

Η πολιτεία των ευχών θα αναπτυχθεί στο κέντρο των Σερρών σε έξι κεντρικά σημεία ενδιαφέροντος.

Στόχος είναι να κατευθυνθούν οι επισκέπτες σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος, ώστε να ενισχυθεί η κίνηση σε κάθε περιοχή αλλά και να μην υπάρχει συνωστισμός του κόσμου σε ένα μόνο σημείο.

Η τοποθέτηση των οικίσκων, των παιχνιδιών και της διακόσμησης θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε ο επισκέπτης να θελήσει να επισκεφθεί όλα τα σημεία και να έχει ενδιαφέρον να επισκεφθεί την πολιτεία περισσότερες από μια φορές μέσα στη διάρκεια των εορτών.

Τα σημεία ενδιαφέροντος θα είναι:

  • Πλατεία Ελευθερίας
  • Πεζόδρομος Κων. Καραμανλή (τέως Μεραρχίας)
  • Πλατεία ΙΚΑ
  • Πλατεία Εμπορίου
  • Οδός Δορυλαίου.

Για την κάλυψη των αναγκών των εκδηλώσεων στο πλαίσιο της «Πολιτείας των Ευχών» πρέπει να προχωρήσουμε σε ανάθεση σε ανάδοχο/αναδόχους της διοργάνωσης των εκδηλώσεων, καθώς και τη διαμόρφωση και κατασκευή εξωτερικού χώρου και την κατασκευή θεματικών στοιχείων για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Όσο για το κόστος , για τη Φετινή Πολιτεία των Ευχών ανέρχεται στο ποσό των 265.360,00 € με Φ.Π.Α.

Η κ. Καρασουλτάνη Σιάκκα Χρυσούλα, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος με τη κ. Μητλιάγκα, δήλωσε στο Συμβούλιο πως είναι πολύ αργά στις 31 Οκτωβρίου να μιλάμε και να προγραμματίζουμε για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Δεκέμβρη.

Για τόσο μεγάλες εκδηλώσεις οι προετοιμασίες, οι μελέτες και ο προγραμματισμός πρέπει να ξεκινούν μόλις τελειώσουν οι προηγούμενες εκδηλώσεις, π.χ. το Φεβρουάριο.

Τώρα είναι τελευταία στιγμή και γι ́ αυτό το λόγο θα ψηφίσω παρών».

Αναρωτιέμαι αν είναι βέβαια προσωπική άποψη ή θέση ολόκληρης της παράταξης και φυσικά ο καιρός θα …δείξει..

Σωστά;

Πολιτεία των Ευχών 2022-2023: Αναλυτικά το πρόγραμμα!

Έτσι θα λειτουργήσει το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αγία Βαρβάρα: Γιατί θεωρείται προστάτιδα του Πυροβολικού – Τι συμβολίζει το ποτήρι που...

Στη Ορθόδοξη εικονογραφία η Αγία Βαρβάρα ζωγραφίζεται πολλές φορές μ’ ένα ποτήρι στο χέρι. Στις 4 Δεκεμβρίου τιμάται από την Εκκλησία η μνήμη της μεγαλομάρτυρος...

Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ: Στο ταμείο από σήμερα οι άνεργοι για να πληρωθούν

Το ποσό που δικαιούνται Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ: Στο ταμείο από σήμερα οι άνεργοι για να πληρωθούν Από σήμερα Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, ξεκινάει η καταβολή του δώρου...

Χάκερς επιτίθενται σε πελάτες της booking.com- Συναγερμός και στην Ελλάδα

Στο στόχαστρο χάκερ το booking.com και οι πελάτες της πλατφόρμας - Θύματα και στην Ελλάδα Οι χάκερς αυξάνουν τις επιθέσεις τους σε πελάτες της Booking.com...

Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από το «Πολικό Εξπρές»

Πίσω από το θαυμαστό κόσμο του Άγιου Βασίλη υποβόσκει μια σκοτεινή πραγματικότητα Η ταινία «Το πολικό εξπρές», που κυκλοφόρησε το 2004 και βασίζεται στο παιδικό...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Τζούλια Αλεξανδράτου: Θα έκανα παιδί με γκει, εξάλλου δεν ξέρεις ο άλλος πόσο στρέιτ θα σου βγει

«Σήμερα όλοι οι άντρες είναι γκέι» έγραψε στους διαδικτυακούς ακολούθους της Σε ερωτήσεις των ακολούθων της στο Instagram απάντησε η Τζούλια Αλεξανδράτου την Κυριακή 3...

Στόλιζε μέχρι το ξημέρωμα: Τα δωσε όλα η Ιωάννα Τούνη, το χριστουγεννιάτικο δέντρο της είναι το πιο πολuτελές της σόουμπιζ

Η Ιωάννα Τούνη και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου θα περάσουν τα πρώτα Χριστούγεννα με τον γιο τους, Πάρη και μάλιστα, χθες, Τρίτη, στόλισαν το χριστουγεννιάτικο...

Πρέπει να πλένεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο; Γυναίκα διχάζει το Διαδίκτυο αφού καθάρισε το δέντρο στην μπανιέρα της

Η εορταστική περίοδος έχει ξεκινήσει επίσημα και εκατομμύρια οικογένειες σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Από πράσινες γιρλάντες πάνω από το...

Συνέχισε να διαβάζεις