Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

“ΈΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ” ΟΙ ΣΕΡΡΕΣ, “ΚΕΝΤΡΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ KAINOTΟΜΙΑΣ” …Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ!

Έξυπνη πόλη στις Σέρρες ή Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας στο Πειραιά;

Δεν ξέρω τι έχει πιάσει όλους τους υποψηφίους δημάρχους με αυτήν την έξυπνη πόλη και όλοι τους με τα όποια προγράμματά τους κάνουν τα πάντα για να την …κατακτήσουν!

Μέσα σε αυτούς και ο Δήμος Πειραιά που θα κάνουν σήμερα την παρουσίαση της Ψηφιακής Στρατηγικής του Δήμου τους για το 2018-2024.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου ένα μήνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο  η Ψηφιακή Στρατηγική του Δήμου Πειραιά 2018-2024, η οποία σχεδιάστηκε για τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου επενδυτικού προγράμματος που έχει εγκριθεί στην πόλη  του Πειραιά, την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση.

Τι θα κάνουν εκεί;

θα δημιουργηθεί ένα Κέντρο Συντονισμού και Διαχείρισης, όπως συμβαίνει σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, στο οποίο θα υποδέχεται ο Δήμος όλα αυτά τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, θα αναλύονται και τελικά θα υπάρχει η δυνατότητα να λαμβάνονται αποφάσεις, βασισμένες σε πραγματικά δεδομένα, αντιμετωπίζοντας καθημερινά θέματα άμεσα και αποτελεσματικά, όπως: ο φωτισμός, η στάθμευση, η διαχείριση απορριμμάτων, η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η ποιότητα του αέρα, τα επίπεδα θορύβου, η διαρροή υδάτων, η κατανάλωση ενέργειας κλπ.

Ταυτόχρονα προβλέπεται:

Η δημιουργία Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (που θα βοηθήσει νέους επιχειρηματίες να υλοποιούν τις ιδέες τους στον τομέα κυρίως της γαλάζιας οικονομίας και όχι μόνο), η σύσταση και λειτουργία Destination Management Organization της πόλης, η ψηφιοποίηση αρχείων πολιτιστικής κληρονομιάς, το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου κ.α.

Γιατί τα γράφω;

Για να ξέρουν όλοι όσοι κάνουν τα προγράμματα ότι θα ελεγχθούν …αποτελεσματικά!

Χώρια που Σερραίος υποψήφιος έστειλε να πάρουν και το πρόγραμμα…

Όχι για να το έχει, ίσως για να το …αντιγράψει;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

GOTSIKA
Exit mobile version