06/05/2024
20.2 C
Serres

Φέτα σαγανάκι με σάλτσα πιπεριάς

Array

Η φέτα μπαίνει στο τηγάνι και γίνεται το απόλυτο συνοδευτικό για τους μεζέδες, το κρασί ή μια παγωμένη μπίρα.

Συνολικός Χρόνος: 45′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη φέτα

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

600 γρ. φέτα σκληρή, κομμένη σε 3 χοντρές φέτες
ε.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
120 γρ. αλεύρι
λίγο πετιμέζι για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα

3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
1 πρέζα πάπρικα καυτερή, σε σκόνη
1 γεμάτο κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 κοφτό κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
2 κουτ. γλυκού ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
80 ml χυμό λεμονιού
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
τα φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ξερό δυόσμο, τριμμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Σάλτσα: Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου. Bάζουμε τις πιπεριές στη σχάρα του φούρνου, την οποία τοποθετούμε στην πάνω θέση.

Τις ψήνουμε για 15-20′ γυρίζοντάς τες τακτικά, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει σε διάφορα σημεία και να σκάσει.

Τις βάζουμε αμέσως σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε για 15′. Τις ξεφλουδίζουμε εύκολα, αφαιρούμε κοτσάνια και σπόρια και τις ψιλοκόβουμε.


Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τις ψιλοκομμένες πιπεριές, την καυτερή και τη γλυκιά πάπρικα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κύμινο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Φέτα και σερβίρισμα: Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ σαγανάκι (σκεύος) να ζεσταθεί καλά.

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και σε ένα φαρδύ μπολ ρίχνουμε αρκετό κρύο νερό.

Βυθίζουμε ένα-ένα τα κομμάτια της φέτας στο νερό και τα πανάρουμε στο αλεύρι. Τα βουτάμε ξανά στο νερό και τα πανάρουμε δεύτερη φορά στο αλεύρι.

Τηγανίζουμε τα κομμάτια τυριού για 3-4′ μέχρι να ροδίσει από κάτω και για 2′ ακόμα από την άλλη πλευρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ραντίζουμε με πετιμέζι. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με τη σάλτσα πιπεριάς.

Παστίτσιο με φύλλο

Βίδες με πέστο, απάκι και τηγανητό αυγό

ΑΓΓΕΛΙΑ: Ζητείται υπάλληλος για εργασία σε οπωροπωλείο στις Σέρρες

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ελένη Μενεγάκη: «Όσο μεγαλώνεις η ζωή σε κάνει πιο σοφό και πιο γαλήνιο»

Νέα ανάρτηση στο instagram για την Ελένη Μενεγάκη την Κυριακή του Πάσχα (05/05/2024), η οποία απολαμβάνει τις διακοπές με την οικογένειά της. Η Ελένη Μενεγάκη...

Εορτολόγιο 6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη του Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος, του Οσίου Σεραφείμ ασκήσαντος εν...

Χώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανήμερα Πάσχα – Η ανακοίνωση της Πάουλας Μπαντόσα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Πάουλα Μπαντόσα δεν είναι πια ζευγάρι, με την Ισπανίδα τενίστρια να γνωστοποιεί τον χωρισμό τους μέσω instagram. Tίτλοι τέλους μπήκαν...

Μενίδι: Άνδρας δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο πόδι ενώ γλεντούσε την Κυριακή του Πάσχα

Απίστευτο περιστατικό στο Μενίδι την Κυριακή του Πάσχα (05/05/2024) όταν ένας άνδρας δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο πόδι ενώ γλεντούσε στην αυλή του σπιτιού ενός...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πώς να αποδεχτούμε ότι γερνάμε σε 10 απλά βήματα

Πώς να διαχειριστείτε τον φόβο που συνδέεται με τα γηρατειά και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη ζωή σας. Φοβάστε τα γηρατειά; Αν ναι τότε μην...

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να αντιμετωπιστεί ο λαϊκισμός

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο γραφείο του στο Κτίριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας...

Ήβη Αδάμου για τον Μιχάλη Κουινέλη: Ήταν η πρώτη φορά που μου άρεσε ένας άνδρας, ήταν η πρώτη μου σχέση

Ήταν η πρώτη φορά που ερωτεύομαι, εκμυστηρεύτηκε η τραγουδίστρια Η Ήβη Αδάμου περιέγραψε τη γνωριμία της με τον σύντροφό της, Μιχάλη Κουινέλη, σε πολύ νεαρή...

Συνέχισε να διαβάζεις