15/04/2024
13.6 C
Serres

19 Γάτες πολυτελείας που κοστίζουν μια ολόκληρη περιουσία.

Array

Υπάρχουν παραπάνω από 250 ράτσες γατών: χωρίς τρίχωμα και μακρύτριχες, δύστροπες και φιλικές, στοργικές και φιλικές, αγαπούν τα χάδια και είναι ανεξάρτητες. Αλλά υπάρχει κάτι που τις ενώνει: είναι όλες τους πανέμορφες.

Όποιος θέλει να υιοθετήσει ένα γατάκι, μπορεί να βρει σε μια φιλοζωική οργάνωση, αλλά υπάρχουν και πολυτελείς φυλές που κοστίζουν μια ολόκληρη περιουσία και είναι αποκλειστικά για την ελίτ.

Αποφασίσαμε να μάθουμε πόσο κοστίζουν οι πιο ακριβές ράτσες και τα αποτελέσματα πραγματικά μας εντυπωσίασαν. Σας παρουσιάζουμε τις τιμές των πιο εξωτικών εκπροσώπων του κόσμου των γατών.

Γάτα νορβηγικού Δάσους

gates poyteleias kostizoun1

Οι πρόγονοι αυτής της γάτας είχαν εξημερωθεί από τους Βίκινγκς πριν από 2000 χρόνια. Αυτές οι χαριτωμένες και μακρύτριχες γάτες μπορούν να αντέξουν το δυνατό κρύο και είναι εξαιρετικές κυνηγοί. Η τιμή για ένα γατάκι κυμαίνεται από 550 μέχρι και 2.500 ευρώ.

procredit bank serres epimelitirio

Γάτα Ιμαλαΐων

gates poyteleias kostizoun2

Αυτή η ράτσα μοιάζει πολύ με της Περσίας, αλλά έχει διαφορετικό χρώμα ματιών (μπλε) και το χρώμα στα σημεία που τονίζονται (κεφάλι, πόδια, αυτιά και ουρά) είναι πιο σκούρο. Αυτή η ράτσα δημιουργήθηκε το 1950 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι γάτες Ιμαλαΐων είναι στοργικές, υπάκουες και φιλικές με ήρεμο χαρακτήρα. Ένα γατάκι αυτής της ράτσας κοστίζει από 450 μέχρι και 1.150 ευρώ.

Σκωτσέζικη γάτα Φολντ


gates poyteleias kostizoun3

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της ράτσας είναι τα χαριτωμένα σπαστά αυτάκια. Αυτή το ασυνήθιστο χαρακτηριστικό τους είναι αποτέλεσμα γενετικών μεταλλάξεων. Είναι πάρα πολύ έξυπνες και φιλικές γάτες, επίσης λατρεύουν τα παιχνίδια. Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της ράτσας είναι πως οι γάτες μπορούν να σταθούν στα πίσω τους πόδια και να δουν αυτό που τους ενδιαφέρει. Ένα γατάκι κοστίζει από 180 έως 1.350 ευρώ.

Γάτα Πίτερμπολντ

gates poyteleias kostizoun4 1

Η Peterbald (Πίτερμπολντ) ή αλλιώς σφίγγα Πετρούπολη είναι μια νέα ράτσα από τη Ρωσία η οποία δημιουργήθηκε το 1994. Αυτές οι κομψές γάτες έχουν λεπτό σώμα, μακρύ σχήμα κεφαλιού και μεγάλα αυτιά που κοιτάνε προς τα πίσω. Το σώμα τους μπορεί να είναι άτριχο ή να έχει κοντή τρίχα. Έχουν στοργικό και κοινωνικό χαρακτήρα και είναι εύκολα εκπαιδεύσιμες. Ένα γατάκι κοστίζει από 350 μέχρι 1.150 ευρώ.

Αιγυπτιακή Μάου


gates poyteleias kostizoun5

Αυτή η ράτσα έχει αλλάξει ελάχιστα μέσα στα τελευταία 3000 χρόνια. Οι χρωματιστές κηλίδες υπάρχουν στο τρίχωμα όσο και πάνω στο δέρμα τους. Ένα γατάκι αιγυπτιακής Μάου κοστίζει από 450 μέχρι 1.350 ευρώ.

Μέιν Κουν

gates poyteleias kostizoun6

Είναι μια από τις μεγαλύτερες ράτσες γατών που υπάρχει στον κόσμο. Αυτές οι γάτες ζυγίζουν μεταξύ 5 και 15 κιλών, ενώ το μήκος μιας ενήλικης Μέιν Κουν φτάνει μέχρι και 1,23 μέτρα. Ωστόσο, παρά το τρομακτικό μέγεθός τους είναι καλόκαρδες, τρυφερές και παιχνιδιάρες γάτες. Η τιμή για ένα γατάκι-γίγαντας κυμαίνεται από 500 μέχρι και 1350 ευρώ.

Γάτα Λαπέρμ

gates poyteleias kostizoun7

Μια από τις πιο ασυνήθιστες ράτσες, εμφανίστηκε το 1980 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτός από το κατσαρό τρίχωμα, οι γάτες Λαπέρμ έχουν μία ακόμα ιδιαιτερότητα: είναι υποαλλέργικές και για αυτόν τον λόγο είναι ιδανικές για οικογένειες με άτομα που πάσχουν αλλεργία στις γάτες. Ένα γατάκι αυτής της ράτσας κοστίζει 160-1.750 ευρώ.

Ρωσική μπλε

gates poyteleias kostizoun8

Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς κοντότριχες ράτσες. Εκτός Ρωσίας, έγινε γνωστή το 1893. Όπως πιστεύεται, αυτή η γάτα φέρνει στο σπίτι μεγάλη τύχη. Μπορείτε να αγοράσετε αυτό το ρώσικο φυλαχτό για περίπου 350-1.750 ευρώ.

Γάτα Σερενγκέτι

gates poyteleias kostizoun9

Αυτή η ράτσα αναπτύχθηκε το 1994 στην Καλιφόρνια. Ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων γατών: το βάρος μια ενήλικης Σερενγκέτι είναι από 8 μέχρι 12 κιλά. Έχουν γεροδεμένο σώμα, μεγάλα αυτιά, ραβδωτό χρώμα και πολύ μακριά πόδια. Μπορείτε να αγοράσετε μια τέτοια γάτα με 500 έως 1.750 ευρώ.

Γάτα Ξωτικό

gates poyteleias kostizoun10

Αυτή η πρόσφατη ράτσα γάτας έχει εκτραφεί στις ΗΠΑ το 2006. Οι γάτες ξωτικό είναι πολύ φιλικές, έξυπνες, άτακτες, περίεργες και πιστά πλάσματα. Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν ένα τέτοιο μοναδικό κατοικίδιο ζώο θα πρέπει να καταβάλουν το μεγάλο ποσό των 1.750 ευρώ.

Γάτα Τόιγκερ

gates poyteleias kostizoun11

Αυτή η μεγαλόσωμη φυλή χρωματικά μοιάζει με μια τίγρη, και χάρη σε αυτό πήρε και το όνομά της. Ο δημιουργός της φυλής αναφέρει ότι η Toyger ξεκίνησε με σκοπό να εμπνεύσει τους ανθρώπους να νοιάζονται περισσότερο για τη διατήρηση της τίγρης στην άγρια φύση. Ένα τέτοιο γατάκι μπορεί να κοστίσει 350 έως 2.600 ευρώ.

Αμερικανική γάτα Κερλ

gates poyteleias kostizoun12

Αυτή η ράτσα δημιουργήθηκε το 1981 στην Καλιφόρνια. Τα νεογέννητα γατάκια αυτής της ράτσας δεν ξεχωρίζουν από τα απλά γατάκια, αλλά από την 10η μέρα τα αυτιά τους αρχίζουν να στριφογυρίζουν προς τα πίσω σαν μικρά κέρατα. Μια τέτοια γάτα κοστίζει από 900 έως 2.700 ευρώ.

Γάτα Βεγγάλης

gates poyteleias kostizoun13 1

Αυτή η ράτσα είναι αποτέλεσμα μίξης ασιατικής λεοπάρδαλης και οικόσιτης γάτας. Αυτές οι γάτες αγαπούν το κολύμπι, όμως παρά το εντυπωσιακό τους μέγεθος (4-8 κιλά) συχνά ανεβαίνουν στους ώμους των ιδιοκτητών τους. Μπορείτε να αγοράσετε μια μικρή λεοπάρδαλη με 900 έως 3.650 ευρώ.

Γάτα Σαφάρι

gates poyteleias kostizoun14 1

Αυτή η σπάνια ράτσα δημιουργήθηκε με τη μείξη μιας απλής γάτας με μια Νοτιοαφρικάνικη αγριόγατα Geoffroy (Αγριόγατος του Ζοφρουά). Οι πρώτοι εκπρόσωποι αυτής της ράτσας εκτράφηκαν στις ΗΠΑ το 1970 για να μελετήσουν τη λευχαιμία. Το βάρος μιας ενήλικης γάτας φτάνει κατά μέσο όρο τα 11 κιλά. Ένα γατάκι αυτής της φυλής κοστίζει από 3.650 έως 7.000 ευρώ.

Γάτα Khao Manee (Λευκό Κόσμημα)

gates poyteleias kostizoun15

Η συγκεκριμένη ράτσα έχει λευκό σώμα και μάτια διαφορετικού χρώματος. Θεωρείται σύμβολο τύχης, πλούτου και ευημερίας. Ένα τέτοιο γατάκι κοστίζει από 6.200 έως 9.000 ευρώ. Επίσης στα ελληνικά ονομάζεται και Λευκό Κόσμημα.

Γάτα Τσόσι

gates poyteleias kostizoun16

Εϊναι μια από τις σπανιότερες ράτσες γατών και εμφανίστηκε από την διαστάυρωση μιας απλής κατοικίδιας γάτας με έναν λύγκα. Είναι πάρα πολύ κοινωνικά ζώα και δεν αντέχουν τη μοναξιά. Αυτές οι γάτες ξέρουν να εκτιμούν την παρέα: είτε είναι άνθρωπος, άλλη γάτα ή ακόμα και σκύλος. Το κόστος τους ποικειλεί από τα 7.100 έως τα 9.000 ευρώ

Γάτα Καρακάλ

gates poyteleias kostizoun17

Το καρακάλ βρίσκεται σε κίνδυνο εξαφάνισης. Πριν κάποια χρόνια, το άγριο καρακάλ εξημερώθηκε και πωλείται ακριβά ως κατοικίδιο ζώο. Ως εκ τούτου, αγοράζοντας ένα γατάκι για 6.200 έως 9.000 ευρώ, μπορείτε να βοηθήσετε να σωθεί αυτό το μοναδικό είδος.

Γάτα Σαβάνα

gates poyteleias kostizoun18

Αυτή η ράτσα δημιουργήθηκε με την διασταύρωση μιας γάτας ράτσας serval (μια μεσαίου μεγέθους άγρια Αφρικανική γάτα) και μια απλής κατοικίδιας γάτας. Είναι αρκετά μεγάλες γάτες: το βάρος μιας ενήλικης γάτας Σαβάνας είναι κατά μέσο όρο 15 κιλά και το ύψος τους φτάνει μέχρι και τα 60 εκατοστά.

Οι γάτες Σαβάνας είναι γνωστές για το υψηλό επίπεδο νοημοσύνης, την ήρεμη φύση τους, την περιέργεια και την ενεργητικότητά τους. Η τιμή μιας τέτοιας γάτας κυμαίνεται από 3500 έως 19000 ευρώ.

Γάτα Ashera

gates poyteleias kostizoun19

Η ράτσα Ashera είναι η πιο εξωτική ράτσα στον κόσμο. Είναι αποτέλεσμα διασταύρωσης απλής κατοικίδιας γάτας με μια ασιατική λεοπάρδαλη. Οι γάτες Ashera είναι υποαλλεργικές σύμφωνα με τους δημιουργούς αυτής της ράτσας, όμως υπάρχουν αμφιβολίες για αυτήν την δήλωση. Είναι η πιο ακριβή ράτσα με κόστος που κυμαίνεται από 20.000 μέχρι 90.000 ευρώ.

41χρονος εθισμένος στην Pepsi έπινε για 20 χρόνια 30 κουτάκια την ημέρα

«Φέτες» στα 83 του ο Τσακ Νόρις: Λιώνει στη γυμναστική κι έχει φτιάξει κορμί που βάζει κάτω 20άρηδες

Λευτέρης Αυγενάκης: Θα προστατεύσουμε την ελληνική παραγωγή μελιού

Πηγή:destora

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αυτά είναι τα τρία ζώδια που δεν έχουν καθόλου ζήλια μέσα τους

Αρνούνται να μπουν σε αυτό το τριπάκι Υπάρχουν όντως άνθρωποι που δε ζηλεύουν ή τουλάχιστον θα ζηλέψουν σπάνια. Ενδεχομένως γιατί τα έχουν βρει με τον εαυτό...

Γιάννης Κότσιρας: «Δεν άντεξα καμία απώλεια αλλά όταν έφυγε ο Μαχαιρίτσας, κατέρρευσα»

«Θύμωσα, αισθάνθηκα ότι μου έκανε πλάκα και ακόμα δεν τον έχω συγχωρέσει» Ο Γιάννης Κότσιρας παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Τάσο Ιορδανίδη...

Καιρός: Τρεις εποχές τις επόμενες μέρες – Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Οι βροχές θα ωφελήσουν τις καλλιέργειες μετά την παρατεταμένη ανομβρία και την ζέστη. Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στα μέσα της νέας εβδομάδας, οπότε και...

Γαρμπή για Ρομπέρτο Καβάλι: «Ήμασταν με το ελικόπτερό του και με φλέρταρε, ο...

Η εξομολόγηση της Καίτης Γαρμπή για την σχέση της με τον Ρομπέρτο Καβάλι Με τον δικό της τρόπο αποφάσισε η Καίτη Γαρμπή να αποχαιρετήσει τον...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Επιστρέφει και πάλι το ECO Festival Serres

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Ιωάννη Ανδρουλάκη και τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Πρωτόπαπα με...

Νεϊμάρ: Εθισμένος στο πόκερ – Έπαιζε online την ώρα της γιορτής της κόρης του

Η κόρη του Νεϊμάρ έκλεισε 6 μήνες ζωής και ο Νεϊμάρ το γιόρτασε παίζοντας πόκερ Αντιδράσεις προκάλεσε στα social media η στάση του Νεϊμάρ στην...

Σταύρος Μαυρίδης: Πάνω στο μεθύσι έλεγα ψέματα περί αυτοκτονίας, ο εισαγγελέας διέταξε να μπω στο ψυχιατρείο

Ο ηθοποιός από τα «Εγκλήματα» θυμήθηκε την περίοδο που έμεινε στο Θριάσιο αλλά και τις σκέψεις που είχε, να γίνει μοναχός Ο Σταύρος Μαυρίδης έδωσε...

Συνέχισε να διαβάζεις