26/05/2024
27 C
Serres

Γεραπετρίτης από Θεσσαλονίκη: Ζητούμε αυτοδύναμη εντολή, να προχωρήσουμε πάνω στο κεκτημένο που έχουμε κτίσει

Array

Ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status FM.

«Ζητούμε μια καθαρή εντολή, αυτοδύναμη εντολή, έτσι ώστε να προχωρήσουμε πάνω σε αυτό το κεκτημένο το οποίο έχουμε κτίσει, με τόλμη, με περισσότερες μεταρρυθμίσεις, με ριζική αναδιάταξη των δομών του κράτους, με έργα», δήλωσε αρχικά.


Όπως επισήμανε, «για εμάς η αυτοδυναμία δεν είναι πολιτική έπαρση, ούτε πολιτική αλαζονεία, είναι η βασική μας πεποίθηση ότι για να πάει μπροστά η χώρα με τις διαρκείς προκλήσεις, θα πρέπει να έχει μια ισχυρή κυβέρνηση»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι επί της αρχής αντίθετη σε οποιαδήποτε πιθανότητα κυβερνητικής συνεργασίας.

«Χρειάζεται η χώρα αυτοδύναμη κυβέρνηση και εμείς αυτήν θα διεκδικήσουμε. Θα την διεκδικήσουμε επειδή το πιστεύουμε και επειδή αισθανόμαστε ότι μπορούμε να προσφέρουμε στη χώρα», είπε και πρόσθεσε ότι «εάν ο λαός δεν μας τάξει σε μια αυτοδύναμη θέση, υπάρχουν πάντοτε οι συνταγματικές δικλίδες ασφαλείας. Προφανώς εμείς είμαστε ένα κόμμα που σεβόμαστε τους θεσμούς και τους υποστηρίζουμε διαχρονικά».

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή, η πραγματικά ρεαλιστική πρόταση η οποία εγγυάται το μέλλον της χώρας είναι η πρόταση της ΝΔ» και εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει ούτε πιθανότητα, ούτε η οποιαδήποτε σκέψη για πολλαπλές κάλπες».

Κάλεσε τους πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες να ξοδέψουν ένα μέρος του χρόνου τους για να διαβάζουν τα προγράμματα των κομμάτων και για το πρόγραμμα της ΝΔ, επισήμανε ότι «εμείς καταθέτουμε την πρότασή μας που χτίζει πάνω στο κεκτημένο που δημιουργήσαμε. Μεγαλύτερη κοινωνική ανάπτυξη, μεγαλύτερο κοινωνικό κράτος, μεγαλύτερη διεθνής υπερηφάνεια της χώρας και όλα αυτά σε ένα μείγμα εντελώς ρεαλιστικό».

Απέναντι σε αυτό, συνέχισε, ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει μια πρόταση που θα οδηγήσει σε αποσύνθεση όσων έχουν κατακτηθεί, «με μια απίστευτη και ανεύθυνη πλειοδοσία στις παροχές».

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 83 δισ. ευρώ, ποσό που «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην έξοδο της Ελλάδας από τη δημοσιονομική της πειθαρχεία, σε τεράστιο κίνδυνο να βρεθούμε ξανά στην ανάγκη υπέρογκου δανεισμού και εντέλει σε μια κατάσταση δεσμεύσεων και μνημονίων».

Στα θέματα που έπρεπε να έχουν τρέξει πιο γρήγορα και που θα είναι στις προτεραιότητες, είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, «η πιο ριζική πιο γρήγορη εφαρμογή της καθολικής αξιοκρατίας και αξιολόγησης στο Δημόσιο» και η ενίσχυση του ΕΣΥ. «Υπήρξαν 18.000 προσλήψεις στον τομέα της υγείας, είχαν να γίνουν πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι αρκετό, χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη στελέχωση. Πρέπει να έρθουν τουλάχιστον 10.000 ακόμα άτομα υγειονομικό προσωπικό», σημείωσε. Εξέφρασε δε, την πεποίθηση, ότι μέσα στην επόμενη τετραετία οι μισθοί θα αυξηθούν κατά 25%.


Σε ό,τι αφορά την πολιτική αντιπαράθεση για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ο κ, Γεραπετρίτης επισήμανε την ανάγκη, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να είναι ενωμένες απέναντι στον φασισμό.

«Καταφέραμε το 2013 με μια μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους του πολιτικού συστήματος, να απομονωθεί σχετικώς η Χρυσή Αυγή από τη χρηματοδότηση. Στη συνέχεια, με φάκελο που έφτιαξε πάλι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη και καταδικάστηκαν. Σήμερα αποκλείονται από τη διαδικασία των κοινοβουλευτικών εκλογών. Αυτό απαιτεί μια δημοκρατική ασπίδα. Στη δημοκρατική αυτή ασπίδα, εγώ ένα ξέρω και αυτό είναι αντικειμενικό: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απών».

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, είπε ότι είναι παραλογισμός, γιατί η ανάδειξη των κομμάτων έγινε από διευρυμένο σώμα δικαστών.

Διερωτήθηκε αν είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας, να κατηγορεί τη ΝΔ για χειραγώγηση «όταν στο ίδιο του το κόμμα συμμετέχει αμετάκλητα καταδικασμένος για χειραγώγηση θεσμών, χειραγώγηση της Δικαιοσύνης.

Το μετρό της Θεσσαλονίκης το πιο σύγχρονο και ασφαλές της Ευρώπης, ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης


Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει μεγάλη έμφαση στη Θεσσαλονίκη. «Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, έχουμε ένα master plan το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο, η έμφαση η οποία έχουμε δώσει στη Θεσσαλονίκη είναι πάρα πολύ μεγάλη, αντιλαμβανόμαστε ότι η Θεσσαλονίκη στερείται μεγάλων έργων τις τελευταίες δεκαετίες και για αυτό το λόγο έχουμε κάνει ένα σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει και έργα μεταφορών και έργα βασικών υποδομών, έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να μπορέσει να καταστεί κόμβος», σημείωσε. «Εμείς, μουσαμάδες δεν πρόκειται να εισαγάγουμε. Ό,τι υποσχεθούμε θα γίνει πράξη».


Για το έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης, στο οποίο έκανε χθες δοκιμαστική διαδρομή, διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε μια φάση ανάπτυξης κοντά στο 90%. Ο κεντρικός άξονας, είπε, θα έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά μέχρι το τέλος του 2023 και εκτίμησε ότι θα τεθεί σε πραγματική λειτουργία μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

«Η Θεσσαλονίκη του χρόνου θα αποκτήσει το πιο σύγχρονο και το πιο ασφαλές μετρό της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας και τόνισε ότι το έργο αυτό θα αποτελεί τεχνολογικό επίτευγμα.

Αναφερόμενος στα αρχαία στο Σταθμό Βενιζέλου, υπογράμμισε ότι δεν γίνεται υποβάθμιση του πολιτιστικού προϊόντος, αλλά «τεράστια αναβάθμιση». Όπως ανέφερε, επισκέφθηκε τον σταθμό όπου γίνονται οι εργασίες μεταφοράς των αρχαιοτήτων και επανατοποθέτησης και οι Έλληνες αρχαιολόγοι χρησιμοποίησαν καινοτόμες τεχνικές.

«Ό,τι ακριβώς θα βλέπαμε στους ρωμαϊκούς ή στους ελληνιστικούς χρόνους, αυτή ακριβώς την αίσθηση θα έχει ο επιβάτης και ο επισκέπτης», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Ο σταθμός Βενιζέλου από μόνος του, είναι ένα ζωντανό μουσείο, το οποίο θα είναι ένα έκθεμα για όλους και νομίζω ότι θα προσελκύσει και τουριστικό ενδιαφέρον» τόνισε, συμπληρώνοντας πως σε άλλους πέντε σταθμούς θα υπάρχουν αρχαιότητες, ενώ τα ευρήματα από τους σταθμούς θα στεγαστούν σε δύο μουσεία, κάτω από τη Βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου και στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

«Άρα, ουσιαστικά ένας Σταθμός Βενιζέλου αρχαιολογικός τόπος, πέντε σταθμοί αρχαιολογική ανάδειξη και δύο κανονικά μουσεία, μια ολιστική προσέγγιση αναβάθμισης αρχαιολογικής και πολιτιστικής της Θεσσαλονίκης μας» ανέφερε.

Μητσοτάκης: Η «σφαγή» των συνταξιούχων έχει όνομα, Κατρούγκαλος και Τσίπρας

Πηγή:iefimerida

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

J2US: Ο Γιάννης Σεβδικαλής έκανε πρόταση γάμου στη Σοφία Κουρτίδου on air

«Σοφία Κουρτίδου, είσαι το αγαπημένο μου οτιδήποτε! Θα με παντρευτείς;» ρώτησε ο Γιάννης Σεβδικαλής στο J2US Ο Γιάννης Σεβδικαλής έκανε live πρόταση γάμου στην αγαπημένη...

Συνελήφθη η αμερικανίδα ράπερ Nicki Minaj σε αεροδρόμιο της Ολλανδίας – Βρέθηκαν πάνω...

Καταγγέλλει σαμποτάζ της περιοδείας της Στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ συνελήφθη η αμερικανίδα ράπερ Nicki Minaj, λίγες ώρες πριν την εμφάνισή της στο Μάνστεστερ της Αγγλίας. Πάνω...

Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδας με γκολ του Βαγιαννίδη στη...

Με “χρυσή” αλλαγή τον Βαγιαννίδη και γκολ στη… λήξη του ματς, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη με 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και...

Δημιουργήθηκε αεροπορική εταιρεία που θέλει όλα τα σκυλιά να ταξιδεύουν στην πρώτη θέση

Η πρώτη εμπειρία για σκύλους ξεκινά με ένα σαλόνι αναμονής γεμάτο με λιχουδιές και ένα γρήγορο check-in Κι όμως, υπάρχει μία αεροπορική εταιρεία στην οποία...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Σπύρος Μπιμπίλας: «Δεν είμαι ο πρώτος γκέι που μπήκε στην βουλή, υπάρχουν κι άλλοι που δεν το λένε»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα On Time. Ο ηθοποιός και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρθηκε στην βιωματική του ομιλία στη Βουλή κατά...

Πινγκ – Πονγκ: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες για έκτη φορά ο Παναγιώτης Γκιώνης

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προολυμπιακού τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο Παναγιώτης Γκιώνης επικράτησε με 4-0 σετ του Σλοβάκου Βανγκ Γιάνγκ και εξασφάλισε την έκτη συμμετοχή...

Αίτημα Χατζηβασιλείου στον ΟΚΑΝΑ για διεύρυνση των υπηρεσιών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων

Πρόταση στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), τον κατεξοχήν φορέα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην Ελλάδα, για την επέκταση των υφιστάμενων υπηρεσιών του και την...

Συνέχισε να διαβάζεις