Δίχρωμη τούρτα με ζαχαρούχο, μπισκότα και μερέντα, κατάλληλη για κάθε περίσταση

Δίχρωμη τούρτα με ζαχαρούχο, μπισκότα και μερέντα, κατάλληλη για κάθε περίσταση

Τούρτα: Επιθυμείτε να κάνετε μία τούρτα για ένα αγαπημένο πρόσωπό σας, το οποίο έχει γενέθλια;

Θέλετε να προσφέρετε απλόχερα χαρά σε κάποιο άτομο από το φιλικό ή το οικογενειακό περιβάλλον σας;

Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες για μία εύκολη συνταγή τούρτας.

Το βέβαιο είναι πως όλοι θα μείνουν ικανοποιημένοι.

Ακολουθούν τα υλικά, καθώς και η εκτέλεση της συνταγής

Υλικά για τη βάση

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ, σπασμένα σε κομμάτια

Υλικά για τη σοκολατένια κρέμα

  • 4 κούπες των 250 ml γάλα
  • 1 βιτάμ 250 γραμμαρίων
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ
  • 80 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη μερέντα

Υλικά για τη λευκή κρέμα

  • 1 κουτί τενεκεδένιο Morfat σαντιγύ, το οποίο να είναι παγωμένο από το ψυγείο
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια
  • Μερέντα για το στόλισμα της τούρτας

Εκτέλεση συνταγής

– Ρίξτε μπισκότα σε μία φόρμα τσέρκι.

– Βάλτε σε μία κατσαρόλα, γάλα και κορν φλάουρ και ανακατέψτε τα.

– Προσθέστε ζάχαρη, βιτάμ και ανακατέψτε έως ότου δέσει η κρέμα.

– Όταν δέσει, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

– Προσθέστε σοκολάτα και μερέντα.

– Βάλτε καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα και αφήστε την τούρτα να κρυώσει.

– Έπειτα, βάλτε τη στο ψυγείο για μία ώρα.

– Χτυπήστε το morfat και προσθέστε ζαχαρούχο γάλα.

– Ρίξτε βανίλια και λευκή κρέμα, πάνω από τη σοκολατένια κρέμα.

– Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο για τρεις με τέσσερις ώρες ή όλο το βράδυ.

– Ξεφορμάρετε, το γλυκό σας.

– Μαλακώστε, τα μπισκότα από την κρέμα.

– Γαρνίρετε το γλυκό σας με λιωμένη μερέντα και τριμένα μπισκότα

Διαβάστε επίσης: