Γλυκά μυρωδάτα τσουρέκια με ζαχαρούχο

Γλυκά μυρωδάτα τσουρέκια με ζαχαρούχο

Αν θέλεις αφράτα γλυκά τσουρέκια, εδώ είναι η συνταγή που πρέπει να ακολουθήσεις!

Υλικα:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο
  • 2 κουτιά ζάχαρη (μετράμε με το κουτί απ το ζαχαρούχο)
  • 2 βανίλιες
  • 3 αυγά και 1 αυγό για να αλείψουμε τα τσουρέκια
  • 1 κουτί ζαχαρούχου βιταμ(το μετράμε ωμό και όταν λιώσει το ρίχνουμε μέσα στο κουτί και συμπληρώνουμε με ηλιέλαιο)μετράμε με το κουτί απ το ζαχαρούχο
  • 1,5 κουτί νερό χλιαρό
  • 120 γρ. μαγιά νωπή
  • 1.κ. γλυκού μπέικιν
  • ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ. γλυκού κακουλέ
  • 3 κ. γλυκού μαχλέπι
  • 1400 αλεύρι για τσουρέκια

Εκτελεση:

Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε ανακατεύοντας τα 4 πρώτα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 1,5 κουτί νερό (χλιαρό όχι καυτό)

Και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μείγμα της κατσαρόλας που πρέπει να είναι χλιαρό όχι ζεστό για να μην κάψουμε τη μαγιά μας!

Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε και το αλεύρι (εκτός το λάδι η το βούτυρο).

Ζυμώνω και βάζουμε σιγά σιγά το βούτυρο μέχρι να το πάρει όλο και αφήνω το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει.

Πλάθω τα τσουρέκια και τα αφήνω 20-30′ σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.

Τ’αλείφω με αυγό, πασπαλίζω με σουσάμι αν θέλω.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40′ λεπτά. Μπορείτε να ψήσετε και στον αέρα στους 160-170′ για 25-30′!

Η Συνταγή είναι από κ. Stella Emmanouil – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Διαβάστε επίσης: