Χειροποίητα παραδοσιακά καλτσόνε: Μια απολαυστική συνταγή που θα σε ταξιδέψει στην Ιταλία

Ανάμεσα στο πεϊνιρλί και την πίτσα, η σημερινή συνταγή θα σε ταξιδέψει στη γειτονική Ιταλία και θα ανταμείψει τον ουρανίσκο σου.

Συστατικά

1 συσκευασία ξηρή μαγιά
1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουτ. του γλυκού λευκή ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί της επιλογής σου ή ρικότα
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο cheddar
1/2 φλιτζάνι πεπερόνι, κομμένο σε φέτες
1 αβγό, χτυπημένο
1 κουτ. της σούπας ξηρά φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζεις τη μαγιά στο νερό και την αφήνεις να ενεργοποιηθεί.

Προσθέτεις το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Ανακατεύεις προσθέτοντας το ένα φλιτζάνι αλευριού.

Συνεχίζεις προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι.

Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να “δέσει” το μείγμα σου. Θα πάρει σφαιρικό σχήμα.

Αλευρώνεις μία επιφάνεια και αρχίζεις σιγά – σιγά να ανοίγεις τη ζύμη σου.

Μεταφέρεις τη ζύμη σου σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και την αφήνεις να φουσκώσει για 40 λεπτά.

Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύεις τα τυριά, τα αλλαντικά και τα φύλλα βασιλικού. Μόλις ενοποιηθούν τα υλικά σου, μεταφέρεις το μείγμα στο ψυγείο.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς C.

Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά, κόβεις τη ζύμη σου στα δύο.
Ανοίγεις το κάθε κομμάτι σε σχήμα λεπτού κύκλου.

Προσθέτεις με ένα κουτάλι τη γέμιση σου στο κέντρο και αρχίζεις να κλίνεις το κάθε κομμάτι.

Αλείφεις το εξωτερικό με ένα αβγό και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Κόβεις στη μέση και το απολαμβάνεις όσο είναι ζεστό.