27/04/2024
9.3 C
Serres

Καραμελωμένο ποπκόρν με μια εξωτική πινελιά

Array

Καραμελωμένο ποπκόρν με μια εξωτική πινελιά

 

Το σνακ που συνοδεύει διαχρονικά τις ταινίες της Κυριακής είναι πεντανόστιμο και αγαπημένο ακόμα και αν περιέχει μόνο βούτυρο και αλάτι.

Σήμερα όμως μπορείτε να πειραματιστείτε με μια εναλλακτική συνταγή, που θυμίζει ασιατική κουζίνα.

procredit bank serres epimelitirio

Το καραμελωμένο ποπκόρν με σόγια σος είναι μια εξωτική παραλλαγή που επιφυλάσσει διαδοχικές -ευχάριστες- εκπλήξεις στον ουρανίσκο.

Καραμελωμένο ποπκόρν με σόγια σος

Υλικά


8 φλιτζ. έτοιμο ποπκόρν (από περίπου ½ φλιτζ. σπόρους καλαμποκιού)

¾ φλιτζ. ζάχαρη

¼ φλιτζ. νερό

¼ φλιτζ. σόγια σος


3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, κομματιασμένο

1 κ.σ. σησαμέλαιο

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

½ τζίντζερ σε σκόνη

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.

Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψεκάζετε με σπρέι μαγειρικής ένα μπολ και προσθέτετε το ποπκόρν στο εσωτερικό του.

2. Σε κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους,

σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, αναμειγνύετε το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα, περίπου για 10 λεπτά.

3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε στο σιρόπι τη σόγια σος,

το βούτυρο και το σησαμέλαιο.

Μόλις λιώσει όλο το βούτυρο, ξαναβάζετε το σκεύος στο μάτι της κουζίνας και αφήνετε να πάρει μια βράση.

Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.

4. Αποσύρετε ξανά την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τη μαγειρική σόδα και το τζίντζερ.

Μόλις γίνουν ομοιόμορφο μείγμα, περιχύνετε στο ποπκόρν και ανακατεύετε να καλυφθεί καλά.

5. Απλώνετε το ποπκόρν στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά,

ανακατεύοντάς το μία φορά περίπου στα 10 λεπτά.

6. Βγάζετε το ποπκόρν από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς προτού το σερβίρετε.

Όσο περισσέψει (αμφίβολο ότι θα περισσέψει) μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο για πολλές μέρες.

Tip:

Μη σας προβληματίσει αν, βγάζοντας το ποπκόρν από το φούρνο, η καραμέλα είναι κολλώδης.

Θα γίνει σκληρή μόλις αρχίσει να κρυώνει. Αυτό το καραμελωμένο ποπκόρν μπορείτε να το φάτε άνετα με τα χέρια χωρίς να λερώνετε τα δάχτυλά σας.

Δείτε πώς θα φτιάξετε σπιτικό ποπκόρν στο παρακάτω βίντεο.

Πηγή:newsone

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Βασιλική Ανδρίτσου: «Δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος. Νιώθω περήφανη που κατάφερα...

Στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» του Mega, πρόσφατος καλεσμένος ήταν η γνωστή ηθοποιός Βασιλική Ανδρίτσου Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μίλησε για πολλά θέματα...

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αρχαιοφύλακα

Σε βάρος του 50χρονου έχουν γίνει 11 καταγγελίες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας παιδιών ηλικίας 10 έως 15 ετών Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του 50χρονου...

Η Ιρίνα Σάικ μετά τον χωρισμό της με τον Τομ Μπρέιντι «ψάχνει έναν...

Όπως είπε άτομο από το περιβάλλον της, το μοντέλο... κυνηγάει την τύχη της σε Ευρώπη και Αμερική Το ειδύλλιο της Ιρίνα Σάικ και του Τομ Μπρέιντι δεν είχε όπως φάνηκε...

Συγκλονίζει η Σοφία Βόσσου: Ο γιατρός μου είπε πως πεθαίνω, ήμουν 37 κιλά

Καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ ήταν το απόγευμα της Παρασκευής η γνωστή τραγουδίστρια Σοφία Βόσσου, η οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, για το...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μαίρη Συνατσάκη: Με παρουσιάζουν ως μια παράλογη κυρία που ευνουχίζω άντρες

Δεν μισώ κανέναν, δεν μισώ το αντρικό φύλο, θέλω να είναι ισότιμα, οι άντρες πλήττονται εξίσου από την πατριαρχία, πρόσθεσε Η Μαίρη Συνατσάκη έδωσε συνέντευξη και μίλησε...

Τζόυς Ευείδη: “Είχα δύο μαμάδες, το σπίτι μας ήταν σαν κοινόβιο”

Η ηθοποιός Τζόυς Ευείδη μίλησε για τα παιδικά της χρόνια και το πώς μεγάλωσε σε ένα σπίτι που ήταν πάντα ανοιχτό, αποκαλώντας δεύτερη μαμά...

Καίτη Κωνσταντίνου: Μια κυρία μου είπε «μπορείτε να σκοτώσετε τον άνδρα σας γιατί δεν μπορώ να κάνω εγώ το ίδιο στον δικό μου;»

Η ταλαντούχα ηθοποιός Καίτη Κωνσταντίνου που άφησε εποχή με τον ρόλο της Σωσώς στα «Εγκλήματα» παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Δύο στις 10» της ΕΡΤ....

Συνέχισε να διαβάζεις