Κέικ γιαουρτιού με 3 υλικά, χωρίς ζάχαρη -Πανεύκολο και αφράτο

Το γιαούρτι είναι ένα από τα μυστικά «θαυματουργά» υλικά όσων αγαπούν το μαγείρεμα.

Τα κέικ που έχουν ως βάση το γιαούρτι γίνονται πιο αφράτα, με γεμάτη γεύση ενώ ταυτόχρονα είναι ελαφριά χωρίς «λιγωτική» γλυκιά γεύση.

Είναι το κρυμμένο στοιχείο πολλών συνταγών, καθώς βοηθάει να δέσει το μείγμα σε αλμυρές ή γλυκές συνθέσεις, ενώ χρησιμοποιείται και ως βάση δροσερών ντιπ για σαλάτες.

Στο Instagram και στον λογαριασμό της Ιταλίδας Sonia Paladini, ανακαλύψαμε μια απίθανη συνταγή για κέικ γιαουρτιού, το οποίο γίνεται πανεύκολα με τρία μόνο υλικά.

Αφράτο και γευστικό, θα συνοδεύσει τον πρωινό καφέ σας αλλά θα το πάρετε και σαν σνακ στη δουλειά ή σαν ένα μικρό treat το απόγευμα, μετά το μεσημεριανό σας.

Παρακάτω δείτε πώς θα φτιάξετε το απίθανο κέικ γιαουρτιού και διαλέξτε από τώρα τα φρέσκα φρούτα με τα οποία θα το συνδυάσετε.

Θα χρειαστείτε:
400 γρ. γιαούρτι (προτιμήστε επιδόρπιο γιαουρτιού για πιο γλυκιά γεύση)
4 αυγά
40 γρ κορν φλάουρ

Για τη διακόσμηση
Φρέσκα φρούτα της επιλογής σας (εδώ χρησιμοποιεί φράουλες)
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με τα αυγά και προσθέστε το αλεύρι σταδιακά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αλείψτε με λάδι ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι 18 -20 εκ. και καλύψτε το εσωτερικό του με ριζόχαρτο.

Χύστε το μείγμα στο κατσαρολάκι και ψήστε για 40 με 50 λεπτά στους 170, ανάλογα με τον φούρνο.

Αφού κρυώσει, διατηρήστε το για 1-2 ώρες στο ψυγείο. Σερβίρετε με φρέσκα φρούτα και άχνη ζάχαρη!

Καλή απόλαυση!

Δείτε επίσης