Κέικ ζέβρα από τον Άκη

 Φτιάξτε ένα εντυπωσιακό κέικ με γεύση βανίλια και σοκολάτα! Σερβίρετε με λιωμένη κουβερτούρα και απολαύστε!

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια, το γάλα, το ηλιέλαιο, το ξύσμα από το πορτοκάλι, αλάτι, το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μπολ. Βάζουμε το κακάο στο ένα μπολ και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε 2 κ.σ. από το λευκό μείγμα στο κέντρο μιας λαδωμένης φόρμας 23 εκ. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κ.σ. από το μείγμα της σοκολάτας στο κέντρο της φόρμας πάνω από το λευκό μείγμα.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα μέχρι να έχουμε ομόκεντρους κύκλους από τα δύο μείγματα.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Περιχύνουμε εναλλάξ με κουβερτούρα και λευκή κουβερτούρα λιωμένη. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε.

Συστατικά

  • 4 αβγά, μεσαία
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. κακάο
  • ηλιέλαιο, για τη φόρμα

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Διαβάστε επίσης για το κοτόπουλο με πατάτες στη χύτρα ταχύτητας: