02/05/2024
20.4 C
Serres

Κορμός με πραλίνα σοκολάτας: Μια απολαυστική συνταγή που θα αγαπήσετε

Array

Σοκολατένια συνταγή για αφράτο και σπιτικό roulade με γέμιση πραλίνα σοκολάτας!

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για το παντεσπάνι

  • 1 κ.γ. βούτυρο, για το άλειμμα της λαδόκολλας
  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 γρ. κακάο, + έξτρα για το πασπάλισμα της λαδόκολλας
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. καφέ, στιγμιαίο, σε σκόνη
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο

Για τη γέμιση

  • 340 γρ.  πραλίνα φουντουκιού
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το παντεσπάνι

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη βάση ενός ορθογώνιου ταψιού 30×40 εκ.
  • Αλείφουμε με βούτυρο τη λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με κακάο.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το
  • αλάτι και τον καφέ.
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μεσαίο και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
  • Ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα και προσθέτουμε το μείγμα των στερεών σε δόσεις, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
  • Ισιώνουμε την επιφάνειά του με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και ψήνουμε για 12 λεπτά.
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο.
  • Πασπαλίζουμε με κακάο ένα καθαρό κομμάτι λαδόκολλας.
  • Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι πάνω στη λαδόκολλα και αφαιρούμε το κομμάτι της λαδόκολλας που ψήσαμε το παντεσπάνι.
  • Ρολάρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό το παντεσπάνι από τη μικρή πλευρά του ώστε να σχηματίσουμε ένα ρολό.
  • Αφήνουμε το ρολό στην άκρη να κρυώσει.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ την πραλίνα σοκολάτας.
  • Μεταφέρουμε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) φροντίζοντας η βάση του μπολ να μην ακουμπάει στο νερό και ζεσταίνουμε την πραλίνα μέχρι να λιώσει εντελώς.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Αδειάζουμε τη σαντιγί στο μπολ με τη λιωμένη πραλίνα φροντίζοντας να μην είναι πολύ καυτή η πραλίνα για να μην κόψει η σαντιγί.
  • Ανακατεύουμε με μια μαρίζ με ελαφριές κυκλικές κινήσεις τη σαντιγί και την ομογενοποιούμε με την πραλίνα, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μους.
  • Μεταφέρουμε τη μους στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει.

Πηγή:fumara

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δήμος Σερρών: 38 πολιτιστικές εκδηλώσεις για το 2024

Ο Δήμος Σερρών ως ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας με μακρά παράδοση στον πολιτισμό, αναβαθμίζει τον προγραμματισμό του σε ότι αφορά...

Στον Καναδά υπάρχει ένα κοκτέιλ που ο κόσμος το πίνει με ένα κομμένο...

Η πόλη Ντόσον στον Καναδά, είναι ένα από τα πιο περίεργα μέρη που υπάρχουν. Σε αυτή την πόλη μπορείτε να βρείτε το κοκτέιλ Σόουρτο...

Όταν η Σίσσυ Χρηστίδου ήταν 100 κίλα! (photo)

Η αδημοσίευτη φωτογραφία, που αποκάλυψε μόνη της. Το ημερολόγιο της δίαιτας της Σίσσυς Χρηστίδου συνεχίζεται. Πέρασαν 47 μέρες από τότε που ξεκίνησε την προσπάθειά της...

10 Έλληνες άντρες απάντησαν γιατί δεν μας την πέφτουν πια στα μπαρ

Το ποτάκι κάποτε βοηθούσε. Τώρα πια όχι. Μάθε γιατί. Ετοιμαζόμαστε και γινόμαστε κουκλίτσες για να βγούμε έξω. Καθόμαστε με τις φίλες μας στο bar και...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Θάνος Κιούσης: Μου λένε ότι μοιάζω με τον Φρέντι Μέρκιουρι

Με Έλληνα δεν με μπερδεύουν, συμπλήρωσε Ο Θάνος Κιούσης αποκάλυψε σε ποιον διάσημο του λένε ότι μοιάζει, μίλησε για τις μελαγχολικές στιγμές του και τον...

Μαρία Σολωμού: Αν ο γιος μου, μου έλεγε πως έχει σχέση με συμμαθήτριά μου, θα τον άφηνα να το ζήσει

«Δεν έχω κάνει ποτέ one night stand αλλά θα έκανα με τον Μπραντ Πιτ» Η Μαρία Σολωμού μίλησε για όλα στο «Χαμογέλα και Πάλι!». Η...

Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Κάνω γυμνισμό και ελεύθερο κάμπινγκ»

Ο Σπύρος Χατζηαγελάκης αποκαλύπτει μεταξύ άλλων: «Οι φίλοι μου για τα ερωτικά μου θα έλεγαν…”καλή επιτυχία”». Για την προσωπική του ζωή και το ενδεχόμενο της...

Συνέχισε να διαβάζεις