28/04/2024
25.3 C
Serres

Κρέας με μελωμένες μελιτζάνες

Array

Κρέας με μελωμένες μελιτζάνες

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 2 ώρες   

Η συνταγή αυτή γίνεται, με την ίδια επιτυχία, και με κατσίκι αλλά και με μοσχάρι.

Μπορούμε να επιλέξουμε το κρέας που προτιμάμε, αλλά να έχουμε κατά νου ότι το μοσχάρι χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο μαγειρέματος (περίπου 20 λεπτά περισσότερο).

Υλικά (για 4 άτομα)

procredit bank serres epimelitirio

  • 1,2 κιλά κατσίκι, κατά προτίμηση μπούτι, κομμένο σε 4 κομμάτια (με το κόκαλο) ή μοσχάρι κατά προτίμηση ελιά ή σπάλα, σε μεγάλες μερίδες
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες, σε κύβους περίπου 3 – 4 εκ.
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 2 – 3 ολόκληρα κλωναράκια φρέσκιας μαντζουράνας (φρέσκια μαντζουράνα φέρνουν -συνήθως σε γλαστράκια- ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Επίσης, ενημερωμένα μανάβικα και φυτώρια. Αν δεν βρούμε, βάζουμε 1 κουτ. γλυκού ξερή μαντζουράνα, κοπανισμένη, ή ρίγανη)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει (όσο γίνεται, ειδικά αν είναι με το κόκαλο) από όλες τις πλευρές.

Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.

Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.

Προσθέτουμε τον πελτέ και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε το κρέας και 250 ml ζεστό νερό (τόσο ώστε σχεδόν να το σκεπάζει) και χαμηλώνουμε τη φωτιά.


Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα αν έχουμε επιλέξει το κατσίκι ή 1 ώρα και 20 λεπτά αν έχουμε επιλέξει το μοσχάρι.

Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τη μαντζουράνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 40 – 45 λεπτά, μέχρι το κρέας σχεδόν να… λιώσει και οι μελιτζάνες να μελώσουν.

Αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό να «ξεκουραστεί» για περίπου15 λεπτά.

Πετάμε τα κλωναράκια μαντζουράνας.

Σερβίρουμε απλώς με ψωμί και λίγο γιαούρτι.

Διαβάστε επίσης:


Πηγή:kathimerini

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σήμερα -Το εορταστικό ωράριο για την...

Ανοικτά είναι σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα καθώς ξεκίνησε από χθες το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την περίοδο των εορτών...

28 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία»,...

Συγκλονίζει η Άννα Κουτσαφτίκη: «Έχασα τον πατέρα μου και 3,5 μήνες μετά έμεινα...

«Δεν μπόρεσα ούτε το πένθος του πατέρα μου να βιώσω όπως πρέπει ούτε την εγκυμοσύνη μου, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια» δήλωσε μεταξύ άλλων η...

Έφη Σαρρή: Δεν βουτάω στην πισίνα μου, την έχω για να τη βλέπω

Στην εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου παραχώρησε συνέντευξη η Έφη Σαρρή. Η τραγουδίστρια, μεταξύ άλλων, μίλησε και για την πισίνα που έχει στο σπίτι της,...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Συγκλονίζει η Σοφία Βόσσου: Ο γιατρός μου είπε πως πεθαίνω, ήμουν 37 κιλά

Καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ ήταν το απόγευμα της Παρασκευής η γνωστή τραγουδίστρια Σοφία Βόσσου, η οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, για το...

Ελένη Χατζίδου για Μενεγάκη: Οι εποχές αλλάζουν και αυτό αποτυπώνεται στα νούμερα τηλεθεάσης

Αυτά που θέλουν να δουν οι τηλεθεατές αλλάζουν, πρόσθεσε στη συνέχεια Η Ελένη Χατζίδου συζήτησε με το πάνελ της εκπομπής της τα σχόλια του Μεγακλή Βιντιάδη για...

Ομόνοια: Κλέφτης-αίλουρος πηδούσε από ταράτσα σε ταράτσα για να αποφύγει τη σύλληψη [βίντεο]

Επεισοδιακή καταδίωξη έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι στην Ομόνοια, μετά την καταγγελία ότι ένας άνδρας έκλεβε χαλκό από κτήριο της περιοχής. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να...

Συνέχισε να διαβάζεις