04/05/2024
13.2 C
Serres

Λαχταριστά σπιτικά ρολά κανέλας γεμιστά με σοκολάτα

Array

Αφράτα, μοσχομυριστά και σπιτικά αυτά τα ρολά κανέλας με σοκολάτα είναι πειρασμός. Να τρώει η μαμά και να μην δίνει του παιδιού!

Δείτε τη συνταγή για τέλεια ρολά κανέλας καλύτερα και από ζαχαροπλαστείου…

Υλικά για ρολά κανέλας

Για τη ζύμη

80ml γάλα χλιαρό
3 κουτ. σούπας πετιμέζι
2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 αβγό + 1 κρόκο για το τελείωμα
2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού κανέλα

Για τη γέμιση

2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
2 κουτ. σούπας πετιμέζι
100γρ. ζάχαρη καστανή
1 κουτ. γλυκού κανέλα
100γρ. σταγόνες κουβερτούρας

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Διαδικασία

Ρίχνετε σε ένα μπολ το γάλα, το πετιμέζι, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αβγό, τη βανίλια και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια λεία, ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζετε το μπολ με καθαρή πετσέτα και αφήνετε 1 ώρα περίπου να διπλασιαστεί. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και ανοίγετε σε δύο παραλληλόγραμμα φύλλα διαστάσεων 10×15 εκ.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα μπαχαρικά και σε ένα δεύτερο το βούτυρο με το πετιμέζι. Αλείφετε με το μίγμα βουτύρου, πασπαλίζετε με το μίγμα της ζάχαρης και σκορπάτε τις σταγόνες κουβερτούρας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Τυλίγετε τη ζύμη σε δύο ρολά και κόβετε σε οκτώ κομμάτια το καθένα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Απλώνετε τα ρολά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν ξανά για άλλη μισή ώρα.

Χτυπάτε τον κρόκο με ελάχιστο νερό και αλείφετε τα ρολά. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρετε.


Δείτε ακόμα

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Άνθρακες ο θησαυρός…

Ο κ. Μυλόπουλος, μη σεβόμενος ούτε τις Άγιες αυτές Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος, διοχέτευσε το περιεχόμενο της ερώτησής του, ταυτόχρονα με την κατάθεσή του...

Της ρουτίνας δουλεύοντες …

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης Εκείνες τις ατέλειωτες σειρές των δούλων σκεφτόμουν που , δουλεύοντας μέσα στο λιοπύρι της Αιγυπτιακής ερήμου, έχτιζαν τις πυραμίδες της ανθρώπινης...

Ενημέρωση από την Υπηρεσία Καθαριότητας για την αποκομιδή τις ημέρες του Πάσχα

Από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Σερρών ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα της αποκομιδής των απορριμμάτων κατά τις ημέρες των αργιών του Πάσχα έχει διαμορφωθεί...

Την Κυριακή 12 Μαΐου η παρουσίαση του βιβλίου της Βλάση Αγτζίδη «Μεταξύ Σεβρών...

Η Δημοτική Ενότητα Σερρών σε συνεργασία με την Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Σερρών, το Τμήμα Γενικών Αρχείων του Κράτους Σερρών και οι Εκδόσεις Πατάκη σας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Η ΑΝΕΣΕΡ πρότεινε τη δημιουργία φορέα διαχείρισης στη περιοχή της Αμφίπολης

Η ΑΝΕΣΕΡ πρότεινε τη δημιουργία φορέα διαχείρισης από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, έως τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης Πραγματοποιήθηκε προχθές το μεσημέρι, στο...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Είμαι πιστή, είμαι 30 χρόνια με έναν κύριο»

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη μίλησε στο «Πρωινό» για την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία της και τον έρωτα Η Ζωζώ Σαπουντζάκη έκανε λόγο στο «Πρωινό» αναφορικά...

Γιατί απαγορεύει η θρησκεία των Εβραίων και των μουσουλμάνων να τρώνε χοιρινό κρέας;

Το ότι οι Εβραίοι πρέπει να απέχουν πλήρως από την κατανάλωση χοιρινού αναφέρεται στο… Λευιτικό και στο Δευτερονόμιο της Παλαιάς Διαθήκης. Η απαγόρευση είναι παλαιότερη...

Συνέχισε να διαβάζεις