01/05/2024
14.3 C
Serres

Αν βάλετε μαγειρική σόδα στα μελομακάρονα και δείτε το αποτέλεσμα θα τα τρώτε όλο τον χρόνο!

Array

Αν βάλετε μαγειρική σόδα στα μελομακάρονα και δείτε το αποτέλεσμα θα τα τρώτε όλο τον χρόνο!

Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για τα παραδοσιακά μελομακάρονα με αλεύρι.

Ζύμη

  • 80 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • 80-100 γρ. ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι χυμό και φλούδα (ακέρωτη)
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλα
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα

Σιρόπι

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1/2 πορτοκάλι, μόνο τη φλούδα (ακέρωτη)
  • 1/2 λεμόνι, μόνο τη φλούδα (ακέρωτη)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Γαρνίρισμα
  • 70-100 γρ. καρύδια

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ºC.

Kαλύψτε δύο ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και κρατήστε στην άκρη.


Βάλτε στον κάδο το βούτυρο, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το χυμό, το κονιάκ, την κανέλα, τα γαρίφαλα, τη φλούδα πορτοκαλιού, τη φλούδα λεμονιού και αλέστε 1 λεπτό/ταχύτητα 6.

Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και αναμείξτε για 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Ζυμώστε 2 λεπτά/ταχύτητα στάχυ.

Αν η ζύμη είναι ακόμη πολύ σφικτή προσθέστε λίγο χυμό ή νερό.


Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα δοχείο και αφήστε τη για τουλάχιστον μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού και πλάστε κάθε κομμάτι σε οβάλ μελομακάρονο.

Τοποθετήστε τα στα ταψιά, σε απόσταση 2-3 εκ.

το ένα από το άλλο, και κάντε ένα σχέδιο στην επιφάνεια του κάθε μελομακάρονου με ένα πιρούνι.

Αυτό βοηθάει να απορροφήσουν σωστά το σιρόπι.

Ψήστε τα μελομακάρονα στο φούρνο για περίπου 18-20 λεπτά στους 180ºC.

Αφήστε τα να κρυώσουν καλά σε σχάρα και εν τω μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι.

Σιρόπι

Βάλτε στον κάδο όλα τα υλικά και βράστε 5 λεπτά/110ºC/ταχύτητα 1. Βάλτε το σιρόπι σε ένα βαθύ μπολ και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.

Βουτήξτε κάθε μελομακάρονο στο σιρόπι για περίπου 40» και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε μεγάλη πιατέλα.

Αλέστε τα καρύδια για 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8 και πασπαλίστε τα σιροπιασμένα μελομακάρονα στην πιατέλα.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή:fumara

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Διευκρινήσεις από το ΥΠΕΣ για το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων

Τι είναι το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων (μπόνους παραγωγικότητας); Πρόκειται για ένα νέο σύστημα επιβράβευσης των δημοσίων υπαλλήλων για την ουσιαστική συμβολή...

Μαρία Μπακοδήμου: Στο νοσοκομείο η παρουσιάστρια – Όλα πήγανε καλά, γράφει

Δείτε την ανάρτηση που έκανε η παρουσιάστρια στο Instagram Στο νοσοκομείο βρέθηκε η Μαρία Μπακοδήμου, όπως αποκάλυψε στα social media. Η παρουσιάστρια χρειάστηκε να νοσηλευτεί, χωρίς ωστόσο,...

Κύπρος: Τη βίαζε και εκείνη τον αγκάλιασε επειδή νόμιζε πως ήταν ο σύντροφός...

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 ετών - Ο κατηγορούμενος ήταν φιλοξενούμενος του ζευγαριού - «Αχάριστος και θρασύς» - Άφησε ίχνη στο σεντόνι Τα 8 χρόνια φυλάκισης...

AstraZeneca: Παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο κατά της Covid θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες...

Πρόκειται για έγγραφο το οποίο αποκαλύφθηκε σε δίκη μετά από ομαδική αγωγή κατά της εταιρείας – Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, «το εμβόλιο...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ηλίας Βαλάσης: Έχω φύγει από μια σπουδαία παράσταση γιατί έβριζαν τα θεία

Συνέντευξη στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα παραχώρησε ο Ηλίας Βαλάσης. Ο ηθοποιός, μεταξύ άλλων, μίλησε και για τα αρνητικά σχόλια που έχει ακούσει και...

Αίθρα Λυκουρέζου: «Επτά χρόνια που λείπει η μητέρα μου, δεν μπορούσα να μπω σε θέατρο, με έπνιγε»

«Βίωσα το πένθος με κύματα. Τον πρώτο καιρό το βούλωνα, μετά μου βγήκε και με πλάκωσε για δυο χρόνια» Την Αίθρα Λυκουρέζου φιλοξένησε η Αθηναϊδα...

J2US: Χαμός στο σόου με Ψινάκη και Ίαν Στρατή – «Δεν πάω τη γυναίκα σας» – Ξέσπασε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Η στιγμή για να αξιολογήσει ο Ηλίας Ψινάκης την εμφάνιση του Ίαν Στρατή και της Πηνελόπης Αναστασοπούλου στο J2US έφτασε, μόνο που το σχόλιο...

Συνέχισε να διαβάζεις