05/05/2024
22.5 C
Serres

Σπιτικό παγωτό καφέ από τον Άκη

Array

Φτιάξτε ένα νόστιμο παγωτό espresso με βελούδινη υφή! Το καλύτερο καλοκαιρινό επιδόρπιο για μικρούς και μεγάλους!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Αυτή είναι η βασική συνταγή για κάθε γεύση παγωτού.

Προσθέστε διάφορα υλικά και φτιάξτε κλασικές γεύσεις όπως παγωτό βανίλια, παγωτό πραλίνα, παγωτό φράουλα, παγωτό φιστίκι, παγωτό καραμέλα ή ακόμα και πιο ιδιάιτερες γεύσεις όπως παγωτό μπισκότο, παγωτό μάνγκο και παγωτό amaretto!

  • ​Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη μισή ζάχαρη.
  • Μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός για να μην κόψει το μείγμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να μεταφέρουμε το γάλα με μία κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μετράμε με ένα θερμόμετρο μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία τους 85ο C.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ για 3-5 λεπτά μέχρι να φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία και να αρχίσει να πήζει.
  • Για να δούμε αν είναι έτοιμο το μείγμα, μπορούμε να βάλουμε σε ένα πιάτο λίγο από το μείγμα και να περάσουμε από πάνω το δάχτυλό μας. Αν αφήσει γραμμή τότε είναι έτοιμο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να κρυώσει πιο γρήγορα το μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το έτοιμο μείγμα τους κόκκους καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε 10 λεπτά για να πάρει το μείγμα μας το άρωμα του καφέ και προσθέτουμε τον καφέ espresso.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι 25×30εκ., καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται με το μείγμα για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Ιδανικά θα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • Βάζουμε σε δόσεις το μείγμα στην παγωτομηχανή. Δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2/3 της μηχανής γιατί παίρνει όγκο.
  • Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσει περισσότερο.
  • Σερβίρουμε με toffee και δάκρυα σοκολάτας, σε κυπελλάκι ή χωνάκι.

Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν φυλακές

Εντελώς διαφορετική η έννοια του σωφρονισμού στην Αρχαία Ελλάδα σε σχέση με σήμερα Οι πρόγονοι μας δεν φυλάκιζαν τους εγκληματίες. Είτε τους έβαζαν πρόστιμο, είτε...

Γιάννης Βογιατζής: Λάτρεψα τη μάνα μου, ο πατέρας μου της έλεγε «αν δεν...

Είμαι πεντάρφανος και είμαι μόνος μου, πρόσθεσε ο ηθοποιός Ο Γιάννης Βογιατζής μίλησε για την πορεία του στην υποκριτική, αλλά και την αδυναμία που είχε...

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών

Η ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Τα τελευταία χρόνια, η ηθοποιός...

Τούρκος ηθοποιός αγόρασε το σχολείο στο οποίο φοίτησε και το… κατεδάφισε για να...

«Πάντα με έδερναν» Μια κίνηση που άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό έκανε ο Τούρκος ηθοποιός Τσαγκλάρ Ερτουγκρούλ, ο οποίος όχι μόνο αγόρασε το...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πάνος Κοκκινόπουλος: Παλιά υπήρχαν λιγότερες γυναικοκτονίες γιατί οι γυναίκες ήταν πιο υποταγμένες

Τώρα οι γυναίκες έχουν ανεξαρτητοποιηθεί κάπως, αλλά όταν πουν όχι σε αυτόν που τις θεωρεί κτήμα τους, τότε ο άλλος τις δέρνει και τις...

ΗΠΑ: 31χρονος πατέρας κακοποίησε και σκότωσε τον 6χρονο γιο του – Τον έβαλε να τρέχει σε διάδρομο «επειδή ήταν χοντρός»

Το παιδί φέρεται κακοποιούνταν για καιρό Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει έναν πατέρα στις ΗΠΑ να εξαναγκάζει τον 6χρονο γιο...

Μεγαλοπρέπεια στη Θεσσαλονίκη: 5 Επιτάφιοι συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην πλατεία Αριστοτέλους

Οι επιτάφιοι από πέντε εμβληματικούς ναούς στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν για πρώτη φορά στο ίδιο σημείο. Δείτε φωτογραφίες – βίντεο από την ιστορική συνάντηση στην...

Συνέχισε να διαβάζεις