04/05/2024
13.2 C
Serres

Πανσέτα με πορτοκάλι -Το λουκούμι του χοιρινού

Array

Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι γλυκό, είναι μόνο απολαυστικό!

Υλικά

  • 1 κιλό (τουλάχιστον) πανσέτα
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα δυνατή, Maille
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι τσαγιού θυμάρι
  • Λίγα φύλλα σόγιας πράσινα
  • 1 μέτριο πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζετε σε μπολ (όχι μεταλλικό) όλα τα υλικά. Ανακατεύετε καλά
  • Αλάτι και πιπέρι στην πανσέτα, την προσθέτετε στο μπολ
  • Τα τυλίγετε καλά στη μαρινάδα, τα σκεπάζετε και τα βάζετε στο ψυγείο για 5 τουλάχιστον ώρες, καλύτερα μια ολόκληρη νύχτα
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, την άλλη μέρα
  • Βάζετε σε βαθύ σκεύος την πανσέτα μαζί με τη μαρινάδα
  • Προσθέτετε πατατούλες
  • Τυλίγετε με αλουμινόχαρτο το σκεύος για να καλοψηθεί, χωρίς να καεί
  • Αρχικά ο φούρνος στους 200 βαθμούς, μετά στους 180
  • Είναι καλύτερα να γυρίσετε την πανσέτα μια φορά
  • Προς το τέλος του ψησίματος, βγάζετε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα και να ροδίσει
  • Είναι ακόμη καλύτερο να περάσετε με πινέλο την πανσέτα, με τον ζωμό που βρίσκεται στο σκεύος

Οταν σερβίρετε και κόψετε την πανσέτα, είναι πραγματικό λουκούμι και λυώνει στο στόμα.

Το πορτοκάλι και το μέλι δίνουν άρωμα στο πιάτο και μαλακώνουν το κρέας.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι γλυκό, είναι μόνο απολαυστικό!

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Διαβάστε επίσης εδώ:

Πηγή:fumara

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Άνθρακες ο θησαυρός…

Ο κ. Μυλόπουλος, μη σεβόμενος ούτε τις Άγιες αυτές Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος, διοχέτευσε το περιεχόμενο της ερώτησής του, ταυτόχρονα με την κατάθεσή του...

Της ρουτίνας δουλεύοντες …

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης Εκείνες τις ατέλειωτες σειρές των δούλων σκεφτόμουν που , δουλεύοντας μέσα στο λιοπύρι της Αιγυπτιακής ερήμου, έχτιζαν τις πυραμίδες της ανθρώπινης...

Ενημέρωση από την Υπηρεσία Καθαριότητας για την αποκομιδή τις ημέρες του Πάσχα

Από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Σερρών ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα της αποκομιδής των απορριμμάτων κατά τις ημέρες των αργιών του Πάσχα έχει διαμορφωθεί...

Την Κυριακή 12 Μαΐου η παρουσίαση του βιβλίου της Βλάση Αγτζίδη «Μεταξύ Σεβρών...

Η Δημοτική Ενότητα Σερρών σε συνεργασία με την Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Σερρών, το Τμήμα Γενικών Αρχείων του Κράτους Σερρών και οι Εκδόσεις Πατάκη σας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Σοφία Βεργκάρα: Η απόφασή της να μην κάνει άλλα παιδιά – «Απαιτεί πολλές θυσίες και πολλή ενέργεια»

«Υπάρχουν πράγματα στη ζωή που μπορεί να ακούγονται σαν καλές ιδέες, αλλά δεν είναι. Ήμουν ήδη μητέρα» Η Σοφία Βεργκάρα ξέρει τι θέλει στη ζωή...

Την Τετάρτη στο Επιμελητήριο Σερρών ο ΥΠΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης στις Σέρρες, προσκεκλημένος του προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών Θανάση Μαλλιαρά και του βουλευτή Σερρών Τάσου Χατζηβασιλείου. «Η νέα Κοινή...

Μάρω Κοντού: «Νομίζω ότι δεν πρέπει να χαλάει ένας γάμος για ένα κερατάκι της στιγμής»

Η Μάρω Κοντού  σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για τη ζωή, την καριέρα και τα χόμπι της, καθώς επίσης σχολιάζει τις καταγγελίες στο θέατρο. Αναφερόμενη στο γεγονός που συνέθλιψε...

Συνέχισε να διαβάζεις