02/05/2024
22.5 C
Serres

4 πεντανόστιμα γλυκά ψυγείου

Array

Σοκολατίνα πάστα – Εύκολο και οικονομικό μπισκοτογλυκό – Δροσερό μπισκοτογλυκό ψυγείου με γεύση ροδάκινο – Εύκολος κορμός black forest

Σοκολατίνα πάστα

Συστατικά

  • 250 γρ φαρίνα
  •  3 αυγά
  •  200+150 ml γάλα
  •  200 ml σπορέλαιο
  •  225 γρ ζάχαρη
  •  3 κουταλιές κακάο
  •  2 βανίλιες
  •  Μους πραλίνας
  •  400 ml κρέμα γάλακτος
  •  400 γρ πραλίνα
  •  Γκανάζ
  •  200 ml κρέμα γάλακτος
  •  150 γρ σοκολάτα

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το γάλα (200 ml), το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και αναμειγνύουμε να γίνουν ζύμη.
  4. Την απλώνουμε σε φόρμα 38×20 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
  5. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
  6. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την πραλίνα φουντουκιού.
  7. Τρυπάμε πολλή καλά το κρύο παντεσπάνι με ένα ξυλάκι και ραντίζουμε με το γάλα (150 ml).
  8. Απλώνουμε την μους και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  9. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα και από πάνω ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος.
  10. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  11. Την απλώνουμε πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
  12. Σερβίρουμε με φιλέ αμύγδαλα και μαρασκίνο.

Εύκολο και οικονομικό μπισκοτογλυκό

Συστατικά

  • 1+1 λίτρα γάλα
  •  200+200 γρ ζάχαρη
  •  80 γρ άνθος αραβοσίτου βανίλια
  •  80 γρ άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
  •  1+1 κουταλιά βούτυρο
  •  2 πακέτα πτι μπερ
  •  250 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

  1. Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου βανίλια.
  2. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
  3. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και την κρέμα σοκολάτα.
  4. Όσο είναι ζεστές ενσωματώνουμε στην κάθε μία το βούτυρο.
  5. Μόλις φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου βάζουμε σε κάθε κρέμα από 1 πακέτο σπασμένα πτι μπερ και ανακατεύουμε.
  6. Σε φόρμα 30×18 cm με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε την λευκή κρέμα και από πάνω την κρέμα κακάο.
  7. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
  8. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε από πάνω.

Δροσερό μπισκοτογλυκό ψυγείου με γεύση ροδάκινο

Συστατικά

0/12 συστατικά

  • Βάση
  •  500 γρ πτι μπερ
  •  150 γρ μαργαρίνη
  •  150 ml γάλα
  •  Κρέμα
  •  1½ λίτρο γάλα
  •  200 γρ ζάχαρη
  •  150 γρ αλεύρι
  •  50 γρ νισεστέ
  •  4 βανίλιες
  • ροδάκινο
  • 1 ζελατίνη

Οδηγίες

  1. Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, το νισεστέ και τις βανίλιες.
  2. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που η κρέμα να πήξει.
  3. Στα θρυμματισμένα μπισκότα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Απλώνουμε και στρώνουμε το μπισκότο σε φόρμα 40×30 εκατοστά.
  5. Απλώνουμε την χλιαρή κρέμα και τη στρώνουμε.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες για να σφίξει η κρέμα.
  7. Αναμειγνύουμε την ζελατίνη με λίγο κρύο νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει.
  8. Ζεσταίνουμε το μισό σιρόπι από τις κομπόστες και ενσωματώνουμε την ζελατίνη.
  9. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο κρύο σιρόπι.
  10. Κόβουμε τα ροδάκινα και τα βάζουμε πάνω από την κρύα κρέμα.
  11. Όταν το ζελέ κρυώσει το βάζουμε προσεκτικά πάνω από το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι που να σταθεροποιηθεί.

Εύκολος κορμός black forest

Συστατικά

  • 1 πακέτο γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
  •  500 ml κρέμα γάλακτος
  •  Γάλα
  •  150 γρ νιφάδες σοκολάτας
  •  Γλυκό βύσσινο
  •  2 βανίλιες

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αρωματίζουμε με την βανίλια.
  2. Απλώνουμε μία μικρή ποσότητα από την σαντιγί σε μία πιατέλα.
  3. Βουτάμε τα μπισκότα μας στο γάλα (ένα-ένα κάθε φορά) και απλώνουμε πάνω τους λίγη σαντιγί.
  4. Τα ενώνουμε ανά δύο και τα τοποθετούμε στην πιατέλα.
  5. Όταν τελειώσουμε τα καλύπτουμε με την σαντιγί και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Βάζουμε τον κορμό για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο και όταν είναι έτοιμο το καλύπτουμε σε νιφάδες σοκολάτας.
  7. Τέλος διακοσμούμε με το γλυκό βύσσινο. Αν μας αρέσει η οξύτητα από το βύσσινο μπορούμε να το προσθέσουμε και στην σαντιγί.

Διαβάστε επίσης για τις Γαλακτοφέτες με σοκολάτα:

Πηγή:foodaholics

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κατερίνα Καινούργιου: Του χρόνου ή θα είμαι έγκυος ή θα έχω παιδάκι, το...

Η ίδια έχει εκφράσει πολλές φορές, δημόσια την επιθυμία της να γίνει μητέρα Η Κατερίνα Καινούργιου γιόρτασε σήμερα τα γενέθλιά της στο πλατό της εκπομπής,...

Μαρία Μπακοδήμου: Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση όταν ήμουν ανήλικη

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό “ΟΚ!” και τον δημοσιογράφο Νίκο Γεωργιάδη έδωσε η Μαρία Μπακοδήμου. Έχεις δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας; Στον...

Ασταμάτητη η Σερ: Η 77χρονη λέει ότι προτιμά νεότερους συντρόφους επειδή οι άνδρες...

Η Σερ εξακολουθεί να πιστεύει στην αγάπη και την απολαμβάνει. Η σχέση της με τον 38χρονο μουσικό παραγωγό έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής, αλλά...

Δημήτρης Παπανικολάου: Απέρριπταν την κόρη μου σε σχολεία λόγω αυτισμού

Ο πρώην μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου, με αφορμή το βιβλίο του «11:11 όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι», μίλησε για τον αυτισμό και το bullying που δεχόταν...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πασχαλινά αυγά: Πόσο διαρκούν εκτός ψυγείου – Προσοχń

Τα πασχαλινά αυγά που παραδοσιακά βάφουμε κάθε Πάσχα, συνηθίζουμε να τα χρησιμοποιούμε και ως διακοσμητικά αντικείμενα στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι τα αφήνουμε πολλές ώρες...

Μαρία Μπακοδήμου: Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση όταν ήμουν ανήλικη

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό “ΟΚ!” και τον δημοσιογράφο Νίκο Γεωργιάδη έδωσε η Μαρία Μπακοδήμου. Έχεις δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας; Στον...

Έρχονται τα πάνω-κάνω με τον καιρό την Μεγάλη εβδομάδα

Όχι και… ο καλύτερος καιρός θα είναι αυτός που έρχεται από αύριο (29.04.2024) και για όλη την Μεγάλη Εβδομάδα Ο καιρός θα έχει την  ισχυρούς ανέμους σε συνδυασμό...

Συνέχισε να διαβάζεις