26/04/2024
16.5 C
Serres

Συνταγή για μελωμένο κοκκινιστό μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

Array

Αν υπάρχει ένα φαγητό που όλοι αγαπούν, αυτό είναι αναμφισβήτητα το κοκκινιστό μοσχαράκι.

Τα δύο μυστικά για ένα εξαιρετικό κοκκινιστό μοσχαράκι που θα ξετρελάνει κάθε πιστό καλοφαγά -μικρό και μεγάλο- είναι αφενός να είναι μαλακό και αφετέρου τα «μαγικά» μπαχαρικά που του δίνουν την υπέροχη γεύση και τα αρώματα.

Στην παρακάτω συνταγή πάντως θα τα βρεις όλα, ενώ θα ανακαλύψεις και μερικά μυστικά για να βγει σίγουρα το μοσχαράκι σου μαλακό ώστε να λιώνει σε κάθε μπουκιά.

Η συνταγή για το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι του Τάσου Αντωνίου.

Υλικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γρ. μοσχαρίσια ελιά σε μπουκιές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο αποφλοιωμένες
4 ντομάτες τριμμένες
500 ml ζωμός κότας ζεστός
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
1/2 κ.γλ. δεντρολίβανο αποξηραμένο
1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
2 κόκκοι μπαχάρι
αλάτι

procredit bank serres epimelitirio

Εκτέλεση

Στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα.

Ένα από τα μυστικά είναι πως αν γεμίσουμε υπερβολικά την κατσαρόλα με το κρέας θα πέσει η θερμοκρασία του σκεύους από τη μεγάλη ποσότητα και το κρέας δεν θα σοταριστεί σωστά.


Με τρυπητή κουτάλα αποσύρουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάραμε το κρέας (δεν την καθαρίζουμε) ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλα περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον ζωμό και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.

Επαναφέρουμε το κρέας στο σκεύος. Κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε το κοκκινιστό να σιγομαγειρευτεί για 2-2½ ώρες.

Σερβίρουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι ζεστό. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι, χοντρά μακαρόνια ή τηγανητές πατάτες.


Καλή Απόλαυση!

Δείτε επίσης

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Πέτυχε η προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο των τεχνικών...

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να απευθύνει ένα ευρύ κάλεσμα στους μαθητές Λυκείου από όλο τον Νομό και να τους...

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών έκανε ΔΩΡΕΑ στο Κ.Α.Α.Με.Α και στο Ειδικό Δημοτικό...

 Αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Αναστάσιο ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, τη Γενική Γραμματέα Ελπίδα ΖΑΓΟΡΑ, τον Ταμία Κων/νο...

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των νέων Σερραίων Μουσικών από τον ΟΡΦΕΑ Μουσικοί από τα...

Ο Όμιλος «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 17 Απριλίου, την 14η παρουσίαση νέων Σερραίων Μουσικών με τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ».  Ήταν...

Η Νέα Αριστερά λέει Όχι στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας

Από σήμερα  συζητείται   στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη. Το αυτό νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει κανένα απ’ τα διαχρονικά προβλήματα των δικαστικών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Σωτήρης Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς

Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν, τόνισε Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε για την πορεία του στη σκηνοθεσία, την οικογένειά του και όσα τον προβληματίζουν...

Το Σάββατο στη Μονή Λαζαριστών με Λεωφορείο του ΚΤΕΛ για την παράσταση «Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε»

Όσοι θέλετε να απολαύσετε την παράσταση «Μαρίκα με είπανε - Μαρίκα με βγάλανε», μια μεγάλη μουσικοθεατρική παράσταση, που αποτελεί συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ με το...

Τάσος Χατζηβασιλείου: Κίνηση υψηλού συμβολισμού η υποψηφιότητα Μπελέρη

Συνέντευξη του Τάσου Χατζηβασιλείου στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής»  «Κανείς δεν επιθυμεί τη διάχυση της κρίσης, ούτε το Ιράν ούτε το Ισραήλ», τονίζει μιλώντας στη...

Συνέχισε να διαβάζεις