Εύκολη συνταγή με 2 φύλλα για νόστιμη σπανακόπιτα

Νόστιμη και με τραγανό φύλλο και άντε να αντισταθείς! Δες τη συνταγή:

ΥΛΙΚΑ

Για το ζυμάρι :

  • 1 μεγάλο ποτήρι χλιαρό νερό (περίπου 350ml)
  • 1κγλ αλάτι
  • 3κσ σπορέλαιο
  • Αλεύρι γοχ όσο πάρει για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη

Για τη γέμιση:

  • 700 γρ σπανάκι κατεψυγμένο
  • 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • Λάδι
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Πιπέρι κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαριζουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το πράσο και μόλις μαραθουν ρίχνουμε το σπανάκι. Τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να τραβήξουν όλα τα υγρά. Αλατοπιπερωνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
1 πλάκα Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

Το ζυμάρι το φτιάχνουμε συνήθως πρωί, αν έχουμε σκοπό να κάνουμε την πίτα το βράδυ ή βραδάκι αν θέλουμε να τη φτιάξουμε το πρωί, γιατί πρέπει να το αφήσουμε στο ψυγείο κάποιες ώρες.

Αφου κάνετε το ζυμάρι σας, χωρίστε το σε 2 μέρη. Ανοίγετε το πρώτο μισό σε 1 φύλλο όσο το ταψί σας. Βουτυρωνετε με το μισό Βιτάμ. Τυλίγετε σε σαλιγκάρι και το βάζετε σε πλαστική σακούλα στο ψυγείο. Το ίδιο και με το υπόλοιπο μισό ζυμάρι.

Μετά από αρκετές ώρες στο ψυγείο βγάζουμε τα ζυμαρια. Ανοίγουμε με τον πλάστη το ένα φύλλο και το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Στρώνουμε τη γέμιση. Ανοίγουμε και απλώνουμε και το 2ο φύλλο.

Χαραζουμε και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες νερό. Ψήνουμε στους 200 αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα

πηγή : Τάνια Τσακπινίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.