30/04/2024
15.4 C
Serres

Σπιτικό παγωτό φιστίκι από τον Άκη

Array

Αυτή είναι η βασική συνταγή για κάθε γεύση παγωτού.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προσθέστε διάφορα υλικά και φτιάξτε κλασικές γεύσεις όπως παγωτό βανίλια, παγωτό πραλίνα, παγωτό φράουλα, παγωτό καραμέλα ή ακόμα και πιο ιδιάιτερες γεύσεις όπως παγωτό μπισκότο, παγωτό μάνγκο, παγωτό καφέ και παγωτό amaretto!

  • ​Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη μισή ζάχαρη.
  • Μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός για να μην κόψει το μείγμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να μεταφέρουμε το γάλα με μία κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μετράμε με ένα θερμόμετρο μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία τους 85ο C.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ για 3-5 λεπτά μέχρι να φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία και να αρχίσει να πήζει.
  • Για να δούμε αν είναι έτοιμο το μείγμα, μπορούμε να βάλουμε σε ένα πιάτο λίγο από το μείγμα και να περάσουμε από πάνω το δάχτυλό μας. Αν αφήσει γραμμή τότε είναι έτοιμο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να κρυώσει πιο γρήγορα το μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το έτοιμο μείγμα την πάστα φιστίκι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι 25×30εκ., καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται με το μείγμα για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Ιδανικά θα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • Βάζουμε σε δόσεις το μείγμα στην παγωτομηχανή. Δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2/3 της μηχανής γιατί παίρνει όγκο.
  • Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσει περισσότερο.
  • Σερβίρουμε με φιστίκια Αιγίνης και λιωμένη κουβερτούρα, σε κυπελλάκι ή χωνάκι.

Συστατικά

  • 1 λίτρο γάλα, 3,5%
  • 10 κρόκους
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. φιστίκια, σε πάστα

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο δήμο Αμφίπολης

Περιοδεία στο δήμο Αμφίπολης πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Ιντζέ Κώστα  και την εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο στο δήμο Άτσιου Άννα.  Κατά...

Ζήτησε μέτρα προστασίας ο Αυγενάκης για εισαγωγές από τρίτες χώρες

Καθοριστικής σημασίας για την αντιμετώπιση της δυσμενούς κατάστασης στην οποία έχει περιπέσει ο πρωτογενής τομέας στην Ευρώπη, θεωρεί ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης τις αλλαγές...

Απάντηση από τον Δήμο Σερρών για το απορριμματοφόρο που μαζεύει ανακύκλωση και σκουπίδια

Με αφορμή βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο οποίο παρατηρείται πλήρωμα συμβατικού απορριμματοφόρου, να περισυλλέγει ανακυκλώσιμα υλικά από μπλε κάδο, στην...

Έψαλλαν στη Βαρβάρα Μητλιάγκα τα κάλαντα του Λαζάρου

Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν στην Δήμαρχο Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, παιδιά και μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων των Σερρών. Πιο συγκεκριμένα, την πόρτα του δημαρχιακού...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Επιστρέφει το Σαββατοκύριακο το Belles Historic Trail

Περισσότεροι από 380 αθλητές και fan του ορεινού  τρεξίματος, θα δώσουν «παρών» στο φετινό Belles Historic Trail αυτό το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Απριλίου...

Σοκ για 21χρονη: Πήρε καφέ από αεροδρόμιο γεμάτο… έντομα – Βρέθηκε στην εντατική

Η νεαρή γυναίκα έπαθε αναφυλακτικό σοκ, το πρόσωπό της άρχισε να πρήζεται και ο λαιμός της να κλείνει Μια γυναίκα κόντεψε να πεθάνει, καθώς ήπιε...

Άσχημη εξέλιξη – Τι έρχεται μετά την αφρικανική σκόνη

Έρχονται βροχές με λάσπη μετά την αφρικανική σκόνη Η αφρικανική σκόνη φεύγει (μέχρι το βράδυ), οι βροχές έρχονται, σύμφωνα με νεότερη πρόγνωση του καιρού του...

Συνέχισε να διαβάζεις