03/05/2024
18.2 C
Serres

Τρουφάκια με αμύγδαλο και μανταρίνι – Η πανεύκολη συνταγή για λαχταριστές χιονόμπαλες

Array

Είναι η εποχή του μανταρινιού, ενός φρούτου τόσο μυρωδάτου, ζουμερού και γευστικού που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε τον χειμώνα.

Μάλιστα, το φρούτο με το λαμπερό, πορτοκαλί χρώμα είναι ιδανικό για γλυκά γιορτινά που έχουν θέση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας.

Ένα από τα αγαπημένα μου μεγαλώνοντας είναι τα τρουφάκια με μανταρίνι και αμύγδαλο, που είναι λευκά σαν μικρές χιονόμπαλες.

Κάθε χρόνο, η μητέρα μου τα φτιάχνει για τα Χριστούγεννα και τα βάζει σε ένα γυάλινο μπολ πάνω στην τραπεζαρία μέσα σε πολύχρωμες χάρτινες θήκες.

Είναι πανεύκολες μπουκίτσες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Η συνταγή που δοκίμασα να φτιάξω είναι λίγο διαφορετική αλλά εξίσου πεντανόστιμη.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

Φλούδες από 4-5 μανταρίνια

1/3 του φλιτζανιού χυμός μανταρινιού


2 φλιτζάνια αμύγδαλα άσπρα

1 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη

2 κ.σ. κονιάκ

Τριμμένη καρύδα ή κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις φλούδες μανταρινιού για λίγα λεπτά, στραγγίζουμε και τις ξαναβράζουμε για 2-3 λεπτά σε άλλο νερό για να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον χυμό μανταρινιού, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να μην κολλάει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τρίβουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με τις φλούδες μανταρινιού. Ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί για 1 ώρα για να στεγνώσουν.

Πασπαλίζουμε τα μπαλάκια με καρύδα ή ζάχαρη και τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα σκεπάζουμε.

Απολαμβάνουμε!

Δείτε ακόμα

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Γυναίκες: Οι φιλίες της ολοκλήρωσης

Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να κάνεις καινούριες φίλες. Μεταμορφώσεις. Καμιά δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο της κάμπιας σε πεταλούδα. Μεταμορφωνόμαστε όμως. Στην αρχή...

Επιτέλους και κάτι ευχάριστα – Η Ελλάδα ελπίζει και χαμογελάει ξανά για το...

Μειώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδα το 2023 Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν το δημόσιο χρέος από το 172,6% του ΑΕΠ το 2022 σε 160,9% του ΑΕΠ...

Τpαγωδία στη Θεσσαλονίκη με 30χρονη, δεν άντεξε

Τραγωδία σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, όταν μια 30χρονη γυναίκα έδωσε τέλος στη ζωή της. Κρεμάστηκε από πολύφωτο στο διαμέρισμα που διέμενε. Σύμφωνα με...

Τι τρώμε την Μεγάλη Παρασκευή για πρωινό και μεσημεριανό

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ως γνωστόν η μέρα που κάνουμε την πιο αυστηρή νηστεία σε όλη την Σαρακοστή. Την Μεγάλη Παρασκευή, είθισται να μην...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ασβέστωμα των σπιτιών: Μια νοσταλγική συνήθεια από το Πάσχα μιας άλλης εποχής

Τη Μεγάλη Εβδομάδα οι νοικοκυρές στα νησιά και τις επαρχιακές πόλεις συνηθίζουν να βάφουν τις αυλές τους με λευκό χρώμα. Στις γειτονιές μάλιστα υπάρχει...

Πράσινο φως για την αναθεώρηση της ΚΑΠ από το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές έδωσαν τελικά το «πράσινο φως» για την απλοποίηση των κανόνων της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία στους αγρότες, καθώς...

Σε πασχαλινούς ρυθμούς η αγορά-Αισιόδοξοι οι έμποροι

Σε πασχαλινούς ρυθμούς κινείται πλέον η αγορά με τους καταναλωτές να έχουν ήδη ξεκινήσει τις αγορές τους και τους επιχειρηματίες να είναι αισιόδοξοι για...

Συνέχισε να διαβάζεις