21/03/2023
9.7 C
Serres

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: «ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ»

Το να βρεις θετικά στοιχεία σε μία γυναίκα δεν είναι τόσο εύκολο, σε αντίθεση με τα αρνητικά

Η γυναίκα έχει αποτελέσει από το παρελθόν πηγή έμπνευσης για πολλούς μεγάλους καλλιτέχνες. Μπορεί να μην είναι το «ισχυρό φύλο» μυϊκά, όμως είναι ψυχικά. Πίσω από την λάμψη, στο βάθος του μυαλού τους, κρύβεται ένας περίπλοκος τρόπος σκέψης που για μας τους άντρες, φαντάζει με τον λαβύρινθο της Κνωσού. Αυτό περιέχει πολλά μυστικά, άλλα ωραία και άλλα όχι.

Το να βρεις θετικά στοιχεία σε μία γυναίκα δεν είναι τόσο εύκολο, σε αντίθεση με τα αρνητικά. Τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για εκείνες είναι βγαλμένα από την ζωή. Εξάλλου ποιος δεν έχει πικραθεί από γυναίκα; Όλοι κάποια στιγμή έχουμε κλάψει. Όλως περιέργως είναι τα πιο γλυκά δάκρυα που έχουν στάξει ποτέ από τα μάτια μας. Ο εθισμός μας για αυτές, μεγάλος! Ασφαλώς αυτό συμβαίνει επειδή όταν αναφερόμαστε στην γυναικεία νοοτροπία τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα. Μάλιστα θα μπορούσα να πω ότι μοιάζει με ατελείωτα σκαλοπάτια που πάντα θα ξέρει ότι υπάρχει άλλο ένα, κι άλλο ένα, κι άλλο ένα κ.ο.κ. Αυτή τη στιγμή κάθομαι σκεπτόμενος και συλλογίζομαι για τα πράγμα που με/μας ενοχλούν στο αντίθετο φύλο. Κρύος ιδρώτας τρέχει από το μέτωπό μου και η ανατριχίλα έχει σκεπάσει το σώμα μου όπως τα σύννεφα τον ουρανό. Θα σας ακούγεται υπερβολική η περιγραφή μου αλλά δυστυχώς δεν είναι. Έχω την ατυχία τα δύο μεγάλα μου συναισθήματα, αγάπη και φόβος, να συνδέονται μεταξύ τους, καθώς αντιστοιχούν στην γυναίκα. Έτσι θα σας ξεναγήσω σε μερικές σημαντικές βαθμίδες της σκάλας.

Η θάλασσα θεωρείται εκτός από ελκυστική και επικίνδυνη γιατί ποτέ δεν γνωρίζεις τι εκπλήξεις σου επιφυλάσσει. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το «όμορφο φύλο». Κάθε φορά που συζητάω με κοπέλα μετράω τα λόγια μου. Βλέπετε δεν ξέρω τι μπορεί να παρεξηγήσει και τι όχι. Η πιο συχνά, χωρίς λόγο, παρεξηγήσιμη φράση είναι η εξής «Είσαι πολύ ωραία σήμερα». Μόλις ξεστομίσω τη συγκεκριμένο, κατά τη γνώμη, μου κομπλιμέντο, επί τόπου το μετανιώνω. Η απάντηση ηχεί στα αυτιά μου πριν καν την λάβω. Σχεδόν όλες ενοχλούνται και σου λένε «Γιατί τις υπόλοιπες μέρες είμαι άσχημη;». Όχι! Κανένας δεν είπε κάτι τέτοιο, απλά εκείνη την μέρα είσαι πιο ωραία απ’ ότι συνήθως. Το αστείο στην υπόθεση είναι η αντίδρασή μας. Το πρόσωπο αλλάζει χίλια δυο χρώματα καταλήγοντας στο κόκκινο και το μυαλό μας επεξεργάζεται όλες τις βρισιές που είναι καταγεγραμμένες σε αυτό. Αναστατώθηκα στη φαντασία και μόνο.

Parfait

Συνεχίζουμε την περιήγηση αλλά παραμένουμε στο θέμα της εμφάνισης. Θα σας επισημάνω μια παρατήρηση που λαμβάνουμε συχνά εμείς οι άντρες. Το γεγονός ότι δεν σας θεωρούμε την πιο ωραία στον πλανήτη έχει μεγάλη διαφορά με το αν σας έχουμε βαρεθεί. Στο σημείο αυτό θα μου επιστρέψετε, αναγνώστες μου, να αλλάξω ύφος και να μιλήσω λίγο προσωπικά. Σε λατρεύω, σ’ αγαπάω, σ’ εκτιμάω θα έδινα τα πάντα για εσένα όμως αυτό δεν έχει απαραίτητα σχέση με την εξωτερική σου εμφάνιση.

Το επόμενο σκαλοπάτι είναι η ροή της ομιλίας που έχουν. Απορώ πώς μπορούν και συνδέουν τόσα άκυρα γεγονότα μεταξύ τους. Αρχικά η συζήτησή τους πάντα έχει μια συγκεκριμένη διαδρομή και έναν τελικό προορισμό. Πώς γίνεται από τα πέντε πρώτα λεπτά να αλλάζουν και τους δύο στόχους, δεν έχω καταλάβει. Αγαπητές κυρίες, όπως και να έχει σας ενημερώνω ότι το αποτέλεσμα μας προκαλεί δυσαρέσκεια διότι δεν θέλουμε να μάθουμε όλες αυτές τις άχρηστες πληροφορίες.

Η τελική και πιο ριψοκίνδυνη βαθμίδα ονομάζεται «Ένας Θεός ξέρει». Συμπαθάτε με μα μη με περνάτε για τρελό. Η ονομασία είναι δικιά μου γιατί περιλαμβάνει όλο το νόημα των ακόλουθων προτάσεων. Οι τσακωμοί σε μια σχέση είναι συχνό και καθημερινό φαινόμενο. Τα αίτια άλλοτε είναι σημαντικά και άλλοτε ασήμαντα, σε κάθε μια από τις περιπτώσεις το αρσενικό θα υποκύψει ανεξαρτήτως ποιο είναι ο φταίχτης. Το έμφυτο ταλέντο της υποκριτικής που διαθέτουν το εκμεταλλεύονται άριστα. Ξαφνικά η σιωπή της σε συνδυασμό με το δολοφονικό αλλά ταυτόχρονα παραπονιάρικο βλέμμα σε τρομοκρατεί.


Στην πραγματικότητα την έχεις εκνευρίσει εν αγνοία σου, οπότε με αργές αθόρυβες και φοβισμένες κινήσεις την πλησιάζεις και την ρωτάς τι έχει. Εκεί ισοπεδώνονται όλα επειδή θα σου απαντήσει μονολεκτικά. Ένα «Τίποτα» που κρύβει μέσα του τα πάντα! Καμία αντίδραση ούτε φράση μπορεί να σε σώσει, ό,τι πεις θα είναι εναντίον σου. Εάν πάλι δεν κάνεις τίποτα θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την θέση σου. Στο σημείο αυτό σηκώνω τα χέρια ψηλά διότι η λύση του προβλήματος αυτού παραμένει ένας άλυτος γρίφος. Το χειρότερο απ΄όλα είναι όταν αυτό συμβεί χωρίς να προηγηθεί τσακωμός, τότε δεν έχεις ούτε τη παραμικρή ιδέα για την αιτία. Μια λέξη μπορεί να σου φέρει τεράστια σύγχυση.

Τέλος θα ήθελα να κλείσω με μια παρατήρηση που έχω κάνει. Σε αυτό τον κόσμο έχουν υπάρξει επιστήμονες, σοφοί, άτομα που έχουν βραβευτεί με νόμπελ. Άνθρωποι που γράψανε θεωρίες, ρητά, αποφθέγματα, μα κανένας δεν έχει μπορέσει ποτέ να καταλάβει πλήρως τον τρόπο σκέψης της γυναίκας. Είναι το πιο όμορφο και επικίνδυνο ταυτόχρονα πλάσμα, όμως εμείς οι άντρες αγαπάμε τον όμορφο κίνδυνο.

via