26/05/2024
27 C
Serres

Ιατρικός Σύλλογος Σερρών: Κορονοϊός, κατάσταση στο Νοσοκομείο Σερρών και οι διάφοροι «κομπογιαννίτες».

Array

Ιατρικός Σύλλογος Σερρών: Eκφράζουμε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες μας προς τους Ιατρούς – μέλη του Συλλόγου μας

Έχοντας περάσει (με ανέλπιστα μικρές απώλειες) το πρώτο και – ελπίζουμε – χειρότερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες μας προς τους Ιατρούς – μέλη του Συλλόγου μας οι οποίοι πρωτοστάτησαν σ’ αυτή τη μάχη που κερδήθηκε και προς τους συνεργάτες τους.


Ήταν μια μάχη μ’ έναν εχθρό που κανείς δεν είχε ξανασυναντήσει, έναν εχθρό επικίνδυνο όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για τις οικογένειές τους, μια μάχη που δόθηκε από ένα σύστημα υγείας τραυματισμένο, γερασμένο κι απαξιωμένο μετά τη μακροχρόνια οικονομική κρίση, επανδρωμένο με λειτουργούς απογοητευμένους και κουρασμένους από πολλά και άδικα που έγιναν και ειπώθηκαν εις βάρος τους και εναντίον τους…


Κι όμως, όπως συμβαίνει πάντα με μας τους Έλληνες, οι λειτουργοί της υγείας, άντεξαν, παραμέρισαν απογοητεύσεις, αδυναμίες, φόβους κι αγανάκτηση, συγκέντρωσαν τις δυνάμεις τους, ξεπέρασαν την κόπωση και τα κατάφεραν.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1


Είμαστε περήφανοι που είστε μέλη του Συλλόγου μας κι ευχόμαστε να συνεχίσετε πάντα με την ίδια αφοσίωση, γνώση, σοφία κι αγάπη στον άρρωστο συνάνθρωπο!


Όμως και όλοι οι υπόλοιποι, φέρθηκαν σωστά.

Αυτοπειθαρχία, υπακοή, σύνεση, υπομονή, ψυχραιμία, αυτοπροστασία, πρόληψη, φροντίδα για τους άλλους, αρετές που είχαμε την εντύπωση ότι σπανίζουν πια, αποδείχθηκε ότι βγαίνουν στην επιφάνεια αν υπάρξει ανάγκη.


Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους.


Και όλοι θα πρέπει να είναι βέβαιοι ότι όταν παραστεί ξανά ανάγκη, οι γιατροί τους θα είναι και πάλι στο πλευρό τους.


Όμως ο πόλεμος με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει.

Ήδη, υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις ότι ένα δεύτερο κύμα, τροφοδοτημένο από την ανθρώπινη αμέλεια, πλησιάζει.


Και μάλλον κι ένα τρίτο, τροφοδοτημένο από την αθρόα προσέλευση επισκεπτών.

Η επαγρύπνηση δεν πρέπει να χαλαρώνει.

Ας μη ξεχνούμε:


• Αποφυγή συνωστισμού και σημείων με πολυκοσμία.
• Όχι κοντινές επαφές, εναγκαλισμοί, φιλιά, χειραψίες.
• Να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας.
• Συχνό πλύσιμο και απολύμανση χεριών.
• Χρήση μάσκας όταν βρισκόμαστε αναγκαστικά μαζί με πολλούς άλλους.
• Φυσικός εξαερισμός των χώρων.
• Ιδιαίτερη προσοχή σε όλα τα παραπάνω όταν επισκεπτόμαστε ηλικιωμένους.
Εν τω μεταξύ τα μέσα που υπάρχουν στη διάθεσή μας αυξάνονται.

Οι έρευνες για φάρμακα και εμβόλια προσχωρούν, οι κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας αυξάνονται, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι (και από κινητές μονάδες) πολλαπλασιάζονται, μέσα προστασίας και αντιδραστήρια υπάρχουν πλέον σε αφθονία και λογικές τιμές, ο καιρός βελτιώνεται και το κυριότερο, οι γνώσεις μας για τον φονικό αυτό ιό και η εμπειρία της αντιμετώπισής του, μέρα με την ημέρα μεγαλώνουν. Κάθε αύριο θα είναι λιγότερο επικίνδυνο.


Χρειάζεται βεβαίως αυτοπροστασία και από τον ιό της «βλακείας».

Να μη δίνουμε πίστη σε διαδόσεις, «εναλλακτικές» πηγές πληροφοριών και συνωμοσιολογίες, αλλά να βασίζουμε την ενημέρωσή μας στις έγκυρες επιστημονικές πηγές.


Η εμπειρία και τα μαθήματα που προέκυψαν από την επιδημία θα πρέπει να αξιοποιηθούν ώστε να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Να σταματήσει η υποβάθμιση και οπισθοχώρηση και να προχωρήσει μπροστά.

Να ενισχυθούν όλα τα στοιχεία του (πρωτοβάθμια, νοσοκομεία, κέντρα αναφοράς, υπηρεσίες ελέγχου κλπ). Να εκσυγχρονισθεί η δομή και η λειτουργία του, να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό, ειδική εκπαίδευση και μονάδες (π.χ. ΜΕΘ, εργαστήρια, κινητά συνεργεία).

Να δημιουργηθούν αποθέματα κρίσιμου υλικού και να εκπονηθούν επιχειρησιακά σχέδια και πρωτόκολλα, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένο για οποιοδήποτε – απευκταίο – παρόμοιο ενδεχόμενο στο μέλλον.

Να πάψει να αντιμετωπίζεται σαν «πίθος των Δαναΐδων», ένα αχόρταγο «πηγάδι» που καταπίνει όποια χρήματα ρίχνει κανείς μέσα του – και ζητάει πάντα περισσότερα, αλλά ως στοιχείο ζωτικό και απαραίτητο για την επιβίωση, την ευημερία και τη συνοχή του λαού, αλλά και για την ίδια την οικονομία.


Στο Νοσοκομείο Σερρών ιδιαίτερα, ενδημούν χρόνιες ελλείψεις προσωπικού σε διάφορες κρίσιμες ειδικότητες (άλλοτε σε μία, άλλοτε σε άλλη, άλλοτε σε πολλές μαζί).

Αυτή τη στιγμή «επώδυνη» είναι η έλλειψη αναισθησιολόγων, η οποία περιορίζει τον αριθμό των χειρουργείων και «μπλοκάρει» τη λειτουργία ολόκληρου του Νοσοκομείου. Αντιλαμβανόμαστε τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά θα πρέπει οι διάφοροι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες να ασχοληθούν σοβαρά και τουλάχιστον να πάψουν να καυχησιολογούν προκλητικά ότι «έλυσαν το πρόβλημα»!


Τέλος με αφορμή τα πρόσφατα περί «μαϊμούς γιατρού», πρέπει να επιστήσουμε άλλη μια φορά την προσοχή όλων στους «κομπογιαννίτες», είτε παρουσιάζονται σαν γιατροί, είτε σαν «εναλλακτικοί» θεραπευτές, είτε σαν κάτοχοι και διαφημιστές θαυματουργών φαρμάκων και «συμπληρωμάτων διατροφής».

Τους Ιατρούς του Νομού μας τους γνωρίζετε και τα στοιχεία όλων των ελευθέρων επαγγελματιών είναι αναρτημένα στην Ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Αν κάποιος έχει την παραμικρή υπόνοια, ας ενημερώσει το Σύλλογο ή εμάς προσωπικά.

Όμως το θέμα αυτό είναι πολύ μεγάλο και υποσχόμαστε να επανέλθουμε λίαν προσεχώς – κορωνοϊού επιτρέποντος – με ειδική ενημερωτική εκδήλωση.


Ευχόμαστε σε όλους «Καλό καλοκαίρι, με υγεία!»


O Πρόεδρος
Δρ Άγγελος Βάκαλος
Ωτορινολαρυγγολόγος

O Γεν. Γραμματέας
Δρ Νικόλαος Αργυριάδης
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Διαβάστε επίσης για την ΔΕΥΑΣ:


Πηγή:isserron

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εννέα κορυφαίες αθλήτριες γίνονται Barbie για την ενδυνάμωση του γυναικείου αθλητισμού

«Ρίχνοντας φως σε αυτές τις εμπνευσμένες αθλήτριες και τις ιστορίες τους, ελπίζουμε να υποστηρίξουμε την πεποίθηση ότι κάθε νεαρό κορίτσι αξίζει την ευκαιρία να...

Influencer θα αναδειχθεί άγιος με τη συγκατάθεση του Πάπα

Σε συνάντηση του Πάπα με το τμήμα αγιοποιήσεων του Βατικανού άνοιξε ο δρόμος για να γίνει άγιος ο «Influencer του Θεού». Έφηβος που γεννήθηκε στο...

Ελευθερία Αρβανιτάκη: Βαρύ πένθος για τη δημοφιλή τραγουδίστρια

Η ερμηνεύτρια αποχαιρετά τη μητέρα της. Αντιμέτωπη με τη δυσκολότερη απώλεια της ζωής της βρίσκεται η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Η δημοφιλής ερμηνεύτρια «έχασε» την πολυαγαπημένη της...

Κέρκυρα: 9χρονος έπαθε ηλεκτροπληξία από παιχνίδια τύπου «Arcade»

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από τη Αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας Για σωματική βλάβη από αμέλεια κατηγορείται ένας 56χρονος από την Κέρκυρα, μετά από καταγγελία ότι...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δέσποινα Χατζηγαβριήλ: Τα νέα παιδιά, να κατανοήσουν την σπουδαιότητα του νερού!

Οι μαθητές και μαθήτριες του 21ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών επισκέφθηκαν το Διυλιστήριο νερού στον Αι Γιάννη, προκειμένου να δουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας...

Οργή στην Ινδία: Πλουσιόπαιδο που οδηγούσε μεθυσμένο σκότωσε δύο ανθρώπους -Η ποινή του ήταν να γράψει έκθεση

Οργή πυροδότησε στην Ινδία η ελαφρά ποινή -να γράψει μια έκθεση- που επιβλήθηκε σε έναν έφηβο o οποίος φέρεται να σκότωσε δύο ανθρώπους οδηγώντας...

Ο Σύλλογος Μακεδονομάχων και Απογόνων Νομού Σερρών ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ζητά Καταγγελία και ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ως εξ αίματος, αγνοί Απόγονοι των ενδόξων Μακεδονομάχων Προγόνων μας, ως Μακεδόνες κι ως Έλληνες και μετά από τις νέες προκλητικές ενέργειες της νέας...

Συνέχισε να διαβάζεις