Η Εύα Καϊλή στην πρώτη της συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή της στη γαλλική «Liberation» περιγράφει τα συναισθήματά της μετά την φυλάκιση της για την υπόθεση Qatargate, ενώ επαναλαμβάνει πως «δεν έχει κανέναν ρόλο στην υπόθεση».
Σημειώνεται πως η συνέντευξη δόθηκε στο σπίτι της πρώην Ευρωβουλευτού, έναν μήνα πριν από την απόφαση των βελγικών αρχών να της αφαιρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης (25 Μαΐου).
Καϊλή: Τι συνέβη την ημέρα της σύλληψής μου
Η κ. Καϊλή περιγράφει με λεπτομέρειες το τι συνέβη την ημέρα της σύλληψής τόσο της ίδιας όσο και του Φραντσέσκο Τζόρτζι.
“Είχα παραλύσει από τρόμο” τιτλοφορείται η συνέντευξη, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει : “Με έβαλαν στη φυλακή για κάτι στο οποίο δεν ήμουν μπλεγμένη. Δεν αναφέρθηκα ποτέ στις συζητήσεις μεταξύ Πάντσέρι και Τζόρτζι τις οποίες η αστυνομία άκουγε για ένα χρόνο. Όλα τα χρήματα ήταν δικά τους και το είπαν στον δικαστή. Είναι τόσο προφανές ότι δεν έχω κανέναν ρόλο σε αυτή την υπόθεση”.
Σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της και μίλησε και για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι.
“Τον εμπιστεύτηκα απόλυτα (τον Φ.Τζόρτζι). Έχω ζήσει σχέσεις στις οποίες δεν υπήρχε εμπιστοσύνη. Δεν εμπιστευόμουν και δεν το ήθελα αυτό μαζί του. Δεν είχα δει ποτέ αυτά τα χρήματα”. Επίσης, η Εύα Καϊλή είπε στην εφημερίδα ότι “δεν υπάρχουν λογαριασμοί στο εξωτερικό, στη Ρωσία, την Κύπρο ή τον Παναμά.
Δεν έχω τίποτα να κρύψω, όλα δηλώνονται. Και έλεγξαν και ξαναήλεγξαν. Και τα δακτυλικά μου αποτυπώματα δεν υπήρχαν στα χαρτονομίσματα”.
«Είναι σαν να βρίσκεσαι στη Μόσχα» – Ο όρος να μην μιλήσει στα ΜΜΕ η Καϊλή
Στη συνέντευξη, αναφέρεται ακόμα πως στη «διαταγή του για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης» με ημερομηνία Πέμπτη 25 Μαΐου, ο Βέλγος ανακριτής Μισέλ Κλεζ απαγόρευσε στην Καϊλή «να έρθει σε επαφή με όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, μεταξύ άλλων και μέσω του Τύπου».
Με άλλα λόγια, συνεχίζει το ρεπορτάζ, «να μην μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης, όρος που δεν επιβλήθηκε σε έναν άλλο ευρωβουλευτή, τον Βέλγο σοσιαλιστή Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος επίσης οδηγήθηκε στη φυλακή για δύο μήνες πριν αποφυλακιστεί στα μέσα Απριλίου… Σε ένα δημοκρατικό σύστημα, αυτή η απαγόρευση είναι τουλάχιστον συγκλονιστική: “Είναι σαν να βρίσκεσαι στη Μόσχα”, λέει ένας εκ των δικηγόρων της Καϊλή, για “μια διαταγή που πρέπει να τηρηθεί”».
Εκλογές 2023: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στο ίδιο κάδρο