05/12/2023
13.8 C
Serres

Ο Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να μιλήσει ποτέ για την ..αριστερά!

Κατά την διάρκεια της συναυλίας του Παπακωνσταντίνου μάθαμε και τα νέα για τον Κασσελάκη. Η έκπληξη που λέγαμε πριν από ένα μήνα ότι είναι δυνατόν να συμβεί;
Έ, συνέβη!

mitliaga stergiou
mitliaga stergiou

Ο κ. Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν και παραμένει ένας άγνωστος πολιτικός.

Μετά τις εκλογές και σε μια μη πολιτική περίοδο, που επικρατεί ένα «όλοι το ίδιο είναι», εμφανίστηκε ένας νέος άνθρωπος, εξ Αμερικής, φαινομενικά πλούσιος, απολύτως άφθαρτος και όλο αυτό το κλίμα, κατάφερε να το μεταφράσει σε ψήφους.

Ακόμη και όταν την προηγούμενη βδομάδα ο ίδιος χαρακτήρισε «κρατίδιο της Τουρκίας» το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου, έσπευσαν να τον δικαιολογήσουν για τα «όχι πολύ καλά ελληνικά του»!


Όσο για την κ. Αχτσιόγλου θα μείνει στην ιστορία και άδικα ως η υπονομεύτρια του Αλέξη Τσίπρα!

Κι αν ο κ. Κασσελάκης παρουσιάστηκε από τους υποστηρικτές του ως «Πατριωτική Αριστερά», προσωπικά ποτέ δεν το άκουσα να μιλά για την ..αριστερά!

Αλλά δίπλα του πήρε και τη Μαριλίζα Γιαννακοπούλου (που ήταν δεξί χέρι του ΓΑΠ) και όλους τους πρωην ΠΑΣΟΚους που το πήραν το μαγαζί από τους ΣΥΡΙΖΑιους!


Έτσι μάλλον δικαιολογούνται και τα συνθήματα που ακούγονταν στις ομιλίες του , ενώ με την σύμπραξη με τον κ. Παππά, νομίζω πως βρέθηκε και ο επόμενος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μεγάλη αλλαγή, βάσει της οποίας θα μπορούσε να προβλεφθεί κάθε τέτοια εξέλιξη, ήταν αυτή στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εν πολλοίς έφτιαξε ο κ. Σπίρτζης.

Γιατί παλιά δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο

Με το νέο καταστατικό όμως ο υποψήφιος πρόεδρος μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέλος του κόμματος.


Κάτι που ναι μεν ακούγεται αμεσοδημοκρατικό, αλλά στην πράξη αποδείχθηκε ….ανεξέλεγκτο!

Τώρα το κρίσιμο ερώτημα είναι πώς θα είναι κάποιος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά δε θα συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες!

Βέβαια στην πράξη θα φανεί πως θα περπατήσει το σχήμα, αλλά καλύτερα να πάθει και κάτι το παιδί, γιατί θα τον φτιάχναν ρόμπα τόσο ο Μητσοτάκης, όσο και ο … Ανδρουλάκης!

malliaras mixos giorgos
malliaras mixos giorgos

Η Αχτσιόγλου μιλούσε για το κοινωνικό κράτος ο Στέφανος δεν είπε …τίποτα!

Και δεν κέρδισε το τίποτα, αλλά την Έφη Αχτσιόγλου, που έδωσε όλο το βάρος της εκστρατείας της στην Αριστερά!

Τα αιτήματα της Αριστεράς να γίνουν αιτήματα ολόκληρης της κοινωνίας, μας είπε, η προφύλαξη της εργασίας, το κοινωνικό κράτος, τα ίσα δικαιώματα, η δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, προφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πόσα και πόσα δεν ακούσαμε από την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, που αν δεν υπήρχε ο Στέφανος δεν έφτιαχνε …περίπατο!

Από την πλευρά του ο Στέφανος δεν μας είπε …τίποτα!

Η Αχτσιόγλου έθετε ζητήματα για την αριστερά και η πλειοψηφία στήριζε τον Κασσελάκη!

Που πήγε σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, σε ιδιωτικό κολέγιο και κανείς του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λέει τίποτα για τα αυτονόητα!

Κάτι που θα φανεί πολύ άμεσα, τώρα που ο Κασσελάκης θα πρέπει να αρχίσει να εκτίθεται δημόσια και, μάλιστα, να εξηγήσει τι σημαίνει αυτό το «θα τα αλλάξουμε όλα μαζί».

Guardian – Αντιγράφει το αμερικάνικο πρότυπο των Δημοκρατικών ο Κασσελάκης

kommitis kasselakis proedros siriza e vima 11zon 1

Το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων διεθνών ΜΜΕ προκάλεσε η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ένας 35χρονος επιχειρηματίας χωρίς προηγούμενη πολιτική εμπειρία εξελέγη ηγέτης του αριστερού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Το όνομα του: Στέφανος Κασσελάκης», αναφέρει η Le Monde.

Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι «ο Κασσελάκης, κάτοικος του Μαϊάμι, ήταν άγνωστος στο ελληνικό κοινό μέχρι να ανακοινωθεί ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας ότι «η υποψηφιότητα του “ενόχλησε” την παλαιά φρουρά αριστερών στελεχών του κόμματος».

Σε δημοσίευμα του ο Guardian αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο Κασσελάκης, ο οποίος φέρεται να μην είχε δεσμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, μετακόμισε στην Αθήνα μόλις πριν από λίγους μήνες με τον Αμερικανό σύζυγό του Τάιλερ ΜακΜπεθ» και επικαλείται τη θέση που είχε εκφράσει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αν το κόμμα θέλει να επιστρέψει στην εξουσία, θα πρέπει “να αντιγράψει το αμερικάνικο πρότυπο των Δημοκρατικών το συντομότερο δυνατό”».

«Πρώην συνεργάτης της Goldman αναλαμβάνει τα ηνία της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης», είναι ο τίτλος του Bloomberg, ενώ η ισπανική El Pais γράφει ότι «τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να απομακρυνθούν από την παράδοση της ελληνικής αριστεράς».

Η γαλλική Le Figaro σημειώνει ότι «ο ορμητικός 35χρονος απέδειξε ότι κατέχει τους κώδικες επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επωφελήθηκε από τη γοητεία που ασκεί στα ελληνικά ΜΜΕ».

«Η νίκη Κασσελάκη αποτελεί μια ψυχρολουσία για την πιο αριστερή πτέρυγα του κόμματος, η οποία αντιμετώπισε με σκεπτικισμό τη ραγδαία άνοδο και τη δημοτικότητα που απέκτησε (…) Ο Κασσελάκης έχει επικριθεί ότι δεν έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα», επισημαίνει η El Mundo.

Το τι κατάλαβαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν το ξέρω, αλλά καταλαβαίνω και εγώ και όλοι οι ξένοι ποιος είναι ο Κασσελάκης
Καλώς ή κακώς

Πρώτη επίσημη αποχώρηση από το κόμμα – Ούτε μια ώρα με τον Κασσελάκη πρόεδρο!

Χθες βέβαια ο κ. Γιάννης Τσακνάκης, πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσε, μετά την εκλογή Στέφανου Κασσελάκη, την πρώτη επίσημη αποχώρηση από το κόμμα σε τοπικό επίπεδο!

Ο κ. Τσακνάκης είχε υποβάλει την παραίτησή του από μέλος της Νομαρχιακής την επομένη των εκλογών τις 21ης Μαΐου και μετά την εσωκομματική εκλογική διαδικασία που ανέδειξε τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του κόμματος.

«Έστειλα ήδη δήλωση αποχώρησης από το κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν έχει καμία σχέση με τη ριζοσπαστική Αριστερά και ως αριστερός δεν έχω θέση σε ένα κόμμα που δεν με εκφράζει», σχολίασε αργά το βράδυ της Κυριακής !

«Ούτε μια ώρα με τον Κασσελάκη πρόεδρο», είπε και πήρε τα ιμάτιά του και πήγε σε άλλες αριστερές …πολιτείες!

Που δεν είναι ούτε λίγες, ούτε και εκτός της βουλής!

Κέρδισε ο Κασσελάκης – Θερμό επεισόδιο και στις Σέρρες;

Στις Σέρρες βέβαια μη νομίζεται;
Τα ίδια είχαμε, μη σας πω και …χειρότερα

Και στα επτά εκλογικά τμήματα, κέρδισε ο Κασσελάκης παίρνοντας 568 ψήφους και ποσοστό 56,12%, ενώ η κ. Αχτσιόγλου πήρε 444 ψήφους και ποσοστό 43,88%

Σχεδόν όσο και το Πανελλαδικό!

Το τι θα συμβεί στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλω ούτε να το σκεφτώ
Ήδη κάποιοι άρχισαν να σκέφτονται περίεργα και να ενεργούν ακόμα …χειρότερα!

Το επεισόδιο μεταξύ του κ.Στεργίου και του κ.Αβραμάκη κυκλοφόρησε, αλλά έχω την αίσθηση πως είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου, μιας και οι δυο τους στο κόμμα είναι …μουσαφίρηδες!

Σκεφτείτε να μιλήσουν και οι …γηγενείς!

«Κομήτης» ο Κασσελάκης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε 27 ημέρες

Στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται το έλα να δεις!

2+1 οι καταγγελίες πολιτών στο Δήμο Αμφίπολης!

Λαϊκή Συσπείρωση: Τεράστια χρέη στην Αμφίπολη καλούνται να πληρώσουν όλοι οι δημότες!

Δήμος Αμφίπολης: Αναντιστοιχία λόγων και έργων για τον Στέργιο Φραστανλή!

Επίσκεψη Τζιτζικώστα σε 3 Δήμους των Σερρών!

Κώστας Σαραφίδης: Αναλύοντας τα ευρήματα του Δημοσιονομικού Ελέγχου της ΚΕΔΗΣ!

Άννα Άντζιου: Η ώρα των …μεγάλων λόγων, και η ώρα των …τίποτα έργων!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αγία Βαρβάρα: Γιατί θεωρείται προστάτιδα του Πυροβολικού – Τι συμβολίζει το ποτήρι που...

Στη Ορθόδοξη εικονογραφία η Αγία Βαρβάρα ζωγραφίζεται πολλές φορές μ’ ένα ποτήρι στο χέρι. Στις 4 Δεκεμβρίου τιμάται από την Εκκλησία η μνήμη της μεγαλομάρτυρος...

Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ: Στο ταμείο από σήμερα οι άνεργοι για να πληρωθούν

Το ποσό που δικαιούνται Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ: Στο ταμείο από σήμερα οι άνεργοι για να πληρωθούν Από σήμερα Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, ξεκινάει η καταβολή του δώρου...

Χάκερς επιτίθενται σε πελάτες της booking.com- Συναγερμός και στην Ελλάδα

Στο στόχαστρο χάκερ το booking.com και οι πελάτες της πλατφόρμας - Θύματα και στην Ελλάδα Οι χάκερς αυξάνουν τις επιθέσεις τους σε πελάτες της Booking.com...

Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από το «Πολικό Εξπρές»

Πίσω από το θαυμαστό κόσμο του Άγιου Βασίλη υποβόσκει μια σκοτεινή πραγματικότητα Η ταινία «Το πολικό εξπρές», που κυκλοφόρησε το 2004 και βασίζεται στο παιδικό...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Θεόφιλος Λεονταρίδης: Η κυβέρνηση δίνει λύσεις στις ανάγκες των πολιτών 

Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου με τίτλο: «Δάνεια: Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων» μεταξύ άλλων τόνισε: Ένα χρόνο...

Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους: Άναψε η φλόγα για 121.692 πεσόντες στα πεδία των μαχών – Δείτε φωτογραφίες

Στο μνημείο που βρίσκεται το «Στρατόπεδο Παπάγου» δεξιά και αριστερά από τις επιτύμβιες πλάκες έχουν χαραχθεί τα ονόματα των 121.692 Ελλήνων που έφυγαν πολεμώντας...

Πόπη Μαλλιωτάκη: Αγνώριστη στο Instagram – Ποζάρει ως αγιοβασιλίτσα

Η 52χρονη τραγουδίστρια εμφανίζεται διαφορετική στις φωτογραφίες που δημοσιεύει Ενόψει των Χριστουγέννων η Πόπη Μαλλιωτάκη έκανε μια εορταστική ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram. Συγκεκριμένα, η 52χρονη τραγουδίστρια...

Συνέχισε να διαβάζεις