Βασίλη τώρα που μετρήσαμε τα αποτελέσματα, λέω να αρχίσουμε να μετράμε και όσους απομείνουν στο ... ΣΥΡΙΖΑ!

Οι καθρέφτες στα ασανσέρ δεν είναι για selfies αλλά για αυτόν τον λόγο

Μοιράσου το...

Υπάρχει λόγος που είναι εκεί αλλά όχι για αυτόν που συνήθως χρησιμοποιούνται στις μέρες μας

Θα έχετε παρατηρήσει ότι σε κάθε ασανσέρ υπάρχει συνήθως ένας καθρέφτης, που στη σημερινή εποχή συνήθως χρησιμοποιείται για να βγάζει κανείς selfie.

Αναρωτηθήκατε όμως για ποιους λόγους υπάρχουν πραγματικά καθρέφτες στα ασανσέρ; Σίγουρα πάντως δεν είναι για τον συνήθη λόγο που προαναφέραμε.

Ο κυριότερος λόγος που υπάρχει ο καθρέφτης στο ασανσέρ είναι για λόγους ασφαλείας, καθώς μοιράζεστε έναν κλειστό και στενό χώρο συνήθως με αγνώστους.

PANAGIOTIS SPIROPOULOS

Επομένως ένας καθρέφτης βοηθάει στο να έχετε καλύτερη επίγνωση του χώρου και του τι γίνεται γύρω μας και να παρακολουθούμε κάποια ύποπτη κίνηση.

Λέγεται βέβαια ότι όταν εμφανίστηκε το πρώτο ασανσέρ, που ήταν στη Νέα Υόρκη το μακρινό 1857 ήταν τόσο αργό το ανεβοκατέβασμά του, που προκαλούσε άγχος στους επιβαίνοντες.

Για αυτό και θεώρησαν ότι το να βάλουν έναν καθρέφτη στη μία πλευρά του ανελκυστήρα θα έκανε τον κόσμο να νιώθει πιο άνετα καθώς θα έβλεπε καλύτερο το γύρω περιβάλλον του.

Επίσης, άλλος ένας λόγος που υπάρχουν είναι για περιπτώσεις με άτομα με αναπηρία, τα οποία όσα χρησιμοποιούν αμαξίδιο μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από το ασανσέρ πολύ ευκολότερα.

Επίσης, ένας καθρέφτης βοηθάει όσους ανεβαίνουν στα ασανσέρ και υποφέρουν από κλειστοφοβία, να τους χαρίζει μια αίσθηση πως ο χώρος είναι πολύ πιο ευρύχωρος από το κανονικό.

Οι καθρέφτες των ανελκυστήρων, λοιπόν, δεν είναι μόνο για selfies.

Στην πραγματικότητα έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν πολλαπλούς σκοπούς που ωφελούν τους επιβαίνοντες.

Όπως είδαμε μπορούν να αυξήσουν την ασφάλεια, να βελτιώσουν την προσβασιμότητα, αλλά και να κάνουν πιο άνετη τη χρήση τους για όλους όσους τους χρησιμοποιούν.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το ασανσέρ, μην βγάλετε απλώς μια selfie, αλλά εκτιμήστε τον καθρέφτη για την πραγματική του αξία.

Όλα θα πάνε τέλεια: Έρχεται ο καλύτερος μήνας στα τελευταία 2 χρόνια και αυτά είναι τα 3 τυχερά ζώδια του Απριλίου

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

savvas rizos
Exit mobile version