Μια συνταγή από το σύγχρονο μεζεδοπωλείο του Χριστόφορου Πέσκια, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, όπου θα γευτείς δημιουργική κουζίνα, με έμφαση στα τοπικά προϊόντα.
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τα κεφτεδάκια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο με 20% λίπος
250 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
300 γρ. ψίχα απο μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένη σε γάλα
2 αυγά
χυμό από μισό λεμόνι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
20 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
75 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλεύρι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ. πρόβειο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
10 φύλλα δυόσμου
20 γρ. μέλι θυμαρίσιο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Κεφτεδάκια: Σιγοψήνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Πλάθουμε κεφτεδάκια των 40 γρ. το καθένα. Τα κρυώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε φριτέζα για 3 ½ λεπτά στους 180-190°C.
Βήμα 3
Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κεφτεδάκια.