20/05/2024
22.5 C
Serres

Από το ΚΚΕ Σερρών πρόταση για τα στρατόπεδα Παπαλουκά – Εμμανουήλ Παπά!

Array

Λίγες μέρες μετά το Πάσχα σύμφωνα με το ΚΚΕ Σερρών, έκπληκτος ο λαός των Σερρών και της Σιντικής, μαθαίνει από τον Τύπο για τις ενέργειες των υπουργών Οικονομικών και Εθν. Άμυνας και Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου Εθν.Άμυνας, με τις οποίες υπογράφτηκε η Δωρεάν παραχώρηση άνευ ανταλλάγματος για: Τη δωρεάν παραχώρηση 2 κτιρίων του Στρατοπέδου «Παπαλουκά» με 8 στρέμματα προαύλιο χώρο και ενός κτιρίου της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου, στις μητροπόλεις Σερρών- Νιγρίτας και Σιδηροκάστρου.


Οι δύο μητροπόλεις, αιτούνται να παραλάβουν ως «ώριμο» φρούτο, τα υποβαθμισμένα και εγκαταλελειμμένα αυτά κτίρια και τον υπόλοιπο χώρο που για χρόνια διεκδικούν οι δημότες προς αξιοποίηση και χρήση τους.

Σήμερα είναι η εκκλησία, αύριο μια ΜΚΟ, ένας επιχειρηματίας, μια ανώνυμη εταιρία που θα αιτούνται την αξιοποίηση και τη χρήση τους μιας και το κράτος, το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, ή ο Δήμος αδυνατούν να τα συντηρήσουν.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1


Από την αρχή της διεκδίκησης ως δημόσιας περιουσίας των δημοτών φαινόταν ότι οι δύο δημοτικές αρχές μέχρι και σήμερα με τον τρόπο που χειριζόταν το ζήτημα θα φτάναμε σε αυτό το σημείο, καθώς η όποια αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων γίνεται είτε για εμπορικούς λόγους (βλέπε “Serrexpo”), είτε αποσπασματικά χωρίς οργανωμένες μελέτες αξιοποίησής τους, παρά μόνο για «ονοματοδοσίες» και φιέστες άνευ ουσίας.


Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί πως είναι αναγκαία και απαραίτητη η αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για να γίνουν εργασίες στους παραπάνω χώρους με έργα συντήρησης ώστε να μετατραπούν σε χώρους πολιτισμού, πρασίνου και αναψυχής για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά και να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν η χρήση τους.

Να μην αξιοποιούνται ως κερδοφόρα πεδία επενδύσεων από επιχειρήσεις, ΜΚΟ, ιδιωτες κλπ.Συγκεκριμένα, στο στρατόπεδο «Εμμανουήλ Παπά» να γίνουν παιδικοί- βρεφονηπιακοί σταθμοί και νηπιαγωγεία που τόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει στο δήμο μας, αφού λειτουργούν νηπιαγωγεία της πόλης μας που βρίσκονται σε κοντέινερ και προκάτ, μέσα σε προαύλιους χώρους δημοτικών σχολείων.

Στο «Παπαλουκά» να γίνει θεματικό πάρκο πολιτισμού με αίθουσες για εκδηλώσεις που επίσης στερείται η πόλη μας και στο «Κολοκοτρώνη» να αξιοποιηθεί ώστε να υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας δημοτικών – δημόσιων γυμναστηρίων ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες για άθληση τόσο των ερασιτεχνικών ομάδων όσο και των ανθρώπων που θέλουν να αθληθούν αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, σε συνδυασμό και με το χώρο του Εθνικού Σταδίου.


Γιατί να μην μπορούν όλοι οι δημότες να χαίρονται με τις οικογένειές τους, ελεύθερα, τους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους των πρώην στρατοπέδων;

Όσοι ξαφνικά διαπιστώνουν την ανικανότητα των Δημοτικών Αρχών Σερρών και Σιντικής να αξιοποιήσουν τους παραπάνω χώρους προς όφελος των δημοτών, τους λέμε:


Μόνο ανίδεοι, και ανίκανοι δεν είναι.

Τα αστικά Κόμματα τα οποία στηρίζουν είναι συνένοχα γιατί έχουν κατά καιρούς ψηφίσει στη Βουλή νόμους κατά της παραχώρησης των στρατοπέδων στον λαό (όπως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ).

Έχουν εκλεγμένους Βουλευτές που σφυρίζουν «κλέφτικα», ή σωπαίνουν τέτοιες ώρες.

Είναι αδιανόητο, όταν υπάρχουν τόσες ανικανοποίητες λαϊκές ανάγκες, να μη διεκδικεί η δημοτική αρχή την αξιοποίηση των δημόσιων εκτάσεων γης και των κτιρίων των στρατοπέδων για δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, παιδικών χαρών, νηπιαγωγείων, σχολείων, αίθουσες πολλαπλών εκδηλώσεων, ελεύθερους χώρους.

Είναι ύβρις για τη σερραϊκή κοινωνία να υποκαθιστούνται κρατικές δομές από φιλανθρωπικές επειδή οι πρώτες δεν χρηματοδοτούνται επαρκώς από το κράτος.

Είναι θέμα ανεπάρκειας του αστικού κράτους τους.

Οι λαϊκές οικογένειες είναι ώρα να σκεφτούν σοβαρά να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση με την πάλη τους και τους αγώνες τους.

Σήμερα υπάρχει η αναγκαιότητα ανάπτυξης ενός μεγάλου κινήματος στο Δήμο που θα διεκδικεί, θα δείχνει την αλληλεγγύη του, θα μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι, οι οικογένειές τους και τα παιδιά τους έχουν ανάγκη στην εργασία, στην υγεία, στη μόρφωση, στη στέγαση, έχουν ανάγκη στη δημιουργική έκφραση και την κοινωνική συναναστροφή, που στερούνται εξ αιτίας της αγριότητας της πολιτικής των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών που πάνε χέρι χέρι και πάνω από όλα βάζουν μόνο τα κέρδη και τις εμπορικές συναλλαγές και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

 Για εμάς, ο αγώνας για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες του πληθυσμού έχει επείγοντα χαρακτήρα.

Κοιτάμε μπροστά για ένα κράτος που δεν θα στηρίζεται σε φιλανθρωπικά μοντέλα του μεσαίωνα. 

Βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις μέσα σε αυτόν τον αγώνα έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μία κοινωνία στο μπόι των ονείρων μας, με μια Δημοτική Αρχή  που θα είναι πραγματικά δίπλα στους δημότες της.

Έναντι 2 εκ. ευρώ στο Δήμο Χανίων το στρατόπεδο από το ΤΕΘΑ – Στις Σέρρες;

ΚΚΕ Σερρών: Οι γυναίκες είναι ώρα να δυναμώσουν τη φωνή τους

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Σέρρες: Στα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024 ο Νίκος Πορτοκάλογλου

Θα γιορταστούν τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024 στις Σέρρες με τον Νίκο Πορτοκάλογλου Μέχρι πρότινος η ΚΕΔΗΣ είχε την υποχρέωση και τον προγραμματισμό για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της...

Κώστας Καραμανλής: Τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη!

Στο πρώτο δρομολόγιο των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων που δρομολογούνται από την ΟΣΥ Α.Ε. στην Αθήνα, επιβιβάστηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος...

Τάσος Χατζηβασιλείου: Μικροπολιτική εκμετάλλευση

Μικροπολιτική εκμετάλλευση - Άρθρο του βουλευτή Σερρών Τάσου Χατζηβασιλείου στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» Τις τελευταίες ημέρες, η εξωτερική πολιτική έγινε αντικείμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, εξέλιξη...

Έλενα Τούσκα: Καμία δημοτική αρχή δε φέρει ευθύνη για τις καθυστερήσεις στο νέο...

ΟΤΑΝ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ αναφέρει η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Σερρών και της επικεφαλής Έλενας Τούσκα αναφορικά με...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Έμα Στόουν από Κάννες: «Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι η μούσα μου!»

Άκρως αποκαλυπτικοί αλλά και με πολύ χιούμορ ήταν οι ηθοποιοί και συνεργάτες του διάσημου σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμου κατά την συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση...

Πάολα: «Δεν θα πήγαινα ποτέ Eurovision .Ούτε βλέπω, έχει κάτι κιτς»

Με αφορμή την έναρξη των εμφανίσεων σε νυχτερινό μαγαζί της Θεσσαλονίκης, η Πάολα μίλησε στην κάμερα της εκπομπής OPEN Weekend. Η γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια είπε...

Πινγκ – Πονγκ: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες για έκτη φορά ο Παναγιώτης Γκιώνης

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προολυμπιακού τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο Παναγιώτης Γκιώνης επικράτησε με 4-0 σετ του Σλοβάκου Βανγκ Γιάνγκ και εξασφάλισε την έκτη συμμετοχή...

Συνέχισε να διαβάζεις