04/10/2023
19 C
Serres

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Τα αποτελέσματα μετά την αίτηση – Πότε βγαίνουν

Τρέχει με προθεσμία για αιτήσεις μέχρι τις 5 Ιουνίου ο «Κοινωνικός Τουρισμός 2023».

Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα.


Συνεχίζονται ακατάπαυστα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2023» με τα προβλήματα να μην έχουν λείψει, με την πλατφόρμα να «πέφτει» τις δύο πρώτες ημέρες των αιτήσεων.

Η προθεσμία για αιτήσεις λήγει τη Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος, στις 5 Ιουνίου.

savvas rizos

Δεν αποκλείεται ωστόσο να δοθεί ίσως παράταση λίγων ωρών ή 24ωρων λόγω των τεχνικών θεμάτων που προέκυψαν με την πλατφόρμα, ωστόσο, ακόμα δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση.

Μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας, θα βγουν τα αποτελέσματα, σχεδόν έπειτα από 15 μέρες.

Παράλληλα, αναμένεται να αρχίσει να «τρέχει» και ο «Τουρισμός για Όλους 2023», με την κλήρωση όμως να γίνεται μέσα στον Ιούλιο.


Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Βήμα-βήμα η αίτηση

Μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση με δύο επιλογές. Θα πρέπει να έχετε:

Είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISNet
Είτε τους κωδικούς της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)
Αν επιλέξετε να μπείτε με τους κωδικούς Taxisnet, αφού επαληθεύσετε την ταυτότητά σας, τότε θα σας ζητηθεί ο ΑΜΚΑ.

Στο επόμενο βήμα θα πρέπει να επιλέξετε αν είστε Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο.


Στη συνέχεια, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας. Τα μοναδικά που είναι ήδη συμπληρωμένα είναι ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ σας.

Εφόσον πάρετε την επιταγή, μπορείτε να κλείσετε έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγετε από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, με απευθείας συνεννόηση με τον πάροχο -δηλαδή με το κατάλυμα- καταβάλλοντας μια μικρή συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις επίσης με μηδενική συμμετοχή.

Οι δικαιούχοι έχουν διευρυνθεί και στις βασικές προϋποθέσεις είναι και το εισόδημα έως 30.000 ευρώ, ενώ δεν μπορούν να κάνουν αίτηση όσοι πήραν πέρσι Κοινωνικό Τουρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές επιδότησης θα είναι αυξημένες κατά 20% για τον Αύγουστο, όπως και πέρυσι. Ωστόσο, φέτος, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% οι τιμές επιδότησης και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024).

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Αίτηση ανάλογα με το ΑΦΜ – Ημερομηνίες


Την Τρίτη 30.05.2023 υπέβαλαν αιτήσεις οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1,2, ενώ χθες δικαίωμα υποβολής αίτησης είχαν οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 3,4.

Σήμερα υποβάλλονται αιτήσεις για τους δικαιούχους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 5,6

Στις 02.06.2023 θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 7,8
Στις 03.06.2023 θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 9,0
Στις 04.06.2023 και 05.06.2023 η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για την υποβολή αιτήσεων από όλους τους ενδιαφερομένους ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ.


Οι δικαιούχοι Κοινωνικού Τουρισμού 2023


Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος ορίζονται:

εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, άνεργοι εγγεγραμμένοι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ, με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τριών μηνών.


Για τις πρώτες δύο παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων αλλά και για τις περιπτώσεις των εγγεγραμμένων μέχρι 12 μήνες στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ, το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, του προηγούμενου του έτους υλοποίησης του προγράμματος, φορολογικού έτους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Για τις περιπτώσεις των εγγεγραμμένων άνω των 12 μηνών στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της τρίτης κατηγορίας δικαιούχων, το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα εισοδηματικά κριτήρια της υπουργικής απόφασης περί χορήγησης επιδόματος θέρμανσης.

Για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων στην περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί ακόμη η σχετική φορολογική δήλωση σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από την ΑΑΔΕ προθεσμίες, θα λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα του αμέσως προηγούμενου φορολογικού έτους βάσει της σχετικής φορολογικής δήλωσης.

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Τα κριτήρια επιλογής – Παραδείγματα επιδότησης


Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός της ΔΥΠΑ εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

Παράδειγμα 1
Οικογένεια με 2 παιδιά που επιλέγει 6 βράδια σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό τον Αύγουστο:

Για τη διαμονή το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Επιδότηση ΔΥΠΑ: 806,40 € (2 δίκλινα Χ 67,20 € /ημέρα Χ 6 διανυκτερεύσεις)
Ιδιωτική Συμμετοχή: 96 € (2 δίκλινα Χ 8€/ημέρα Χ 6 διανυκτερεύσεις)
Παράδειγμα 2
Ζευγάρι που επιλέγει 12 βράδια σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό στη Σάμο τον Σεπτέμβριο:

Για τη διαμονή το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Επιδότηση ΔΥΠΑ: 1.036,80 € (1 δίκλινο Χ 86,40 € /ημέρα Χ 12 διανυκτερεύσεις)
Ιδιωτική Συμμετοχή: 0 €
Για τα ακτοπλοϊκά το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Επιδότηση ΔΥΠΑ ακτοπλοϊκών: 111 € (55,55 € Χ 2 άτομα)
Ιδιωτική Συμμετοχή ακτοπλοϊκών: 55,5 € (27,75 € Χ 2 άτομα)
Συνολικά το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Σύνολο επιδότησης ΔΥΠΑ: 1.147,80 €
Σύνολο ιδιωτικής συμμετοχής: 55,5 €

Μαρίζα Κωχ: Ο πατέρας μου πρόλαβε να με αγκαλιάσει, ένας Θεός ξέρει τι τον έκαναν οι Γερμανοί!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ούτε λέξη ελληνικά στη Μύκονο η Αθηνά Ωνάση – Γιατί δεν θέλει καμία...

Για ποιο λόγο δεν μιλάει ελληνικά και γιατί δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την Ελλάδα; Πουλάει τα πάντα… Με μία μεγάλη παρέα κοριτσιών...

Ξεκίνησε την τρίτη μάχη με τη Λευχαμία, στη Γερμανία, ο 10χρονος Λούκας

Για τρίτη φορά ο δεκάχρονος Λούκας Σταύρου από την Πάφο, θα δώσει μάχη με τον καρκίνο. Η οικογένεια ταξίδεψε για τη Γερμανία και ο...

Ο Σύλλογος Tριτέκνων Σερρών ψηφίζει τους…Τρίτεκνους!

Από την ώρα που όλοι τα ίδια λένε και υπόσχονται , το παιχνίδι πάει θέλουμε δεν θέλουμε, όχι στους υποψηφίους δημάρχους, αλλά στους υποψηφίους...

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Τέλος στις χρεώσεις για χειραποσκευές στο αεροπλάνο

Η Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο ενέκρινε ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα προς την Κομισιόν για τα πρόσθετα τέλη στις χειραποσκευές - Αντιδρούν οι εταιρείες,...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποκάλυψε το δώρο επετείου που πήρε στην Αμάλ- Και είναι πάμφθηνο

Ήταν για τα 9 χρόνια γάμου τους και εκείνη σίγουρα δεν ενθουσιάστηκε Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποκάλυψε το δώρο που έκανε στη σύζυγό του, Αμάλ Αλαμπουντίν...

Σερραίοι δημοσιογράφοι εναντίον Τάτσιου και Αβραμάκη για την αξιοπιστία του Σερραϊκού τύπου

Πόσο προσπάθεια θα πρέπει να κάνει κανείς για να καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω του τα βέλη των Σερραίων δημοσιογράφων; Πολύ μεγάλη θα έλεγα, μιας και...

Αφροδίτη Σκαφίδα: Έγκυος η σύντροφος του Πύρρου Δήμα

Το πέμπτο του παιδί θα υποδεχτεί ο ολυμπιονίκης Το πρώτο τους παιδί μαζί φαίνεται πως θα αποκτήσουν σε λίγους μήνες, ο Πύρρος Δήμας και η...

Συνέχισε να διαβάζεις