Βίντεο: Πώς ένας Γάλλος σεφ κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες με μία πίτσα

Σε μια μνημειώδη στιγμή για τους λάτρεις της πίτσας, ο Γάλλος σεφ Benoît Bruel του εστιατορίου Déliss είναι πλέον κάτοχος του νέου παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες ποικιλίες τυριών σε μία πίτσα.


Την περασμένη εβδομάδα, η Guinness World Records ανακοίνωσε ότι ο pizzaiolo, που εδρεύει στη Λυών, κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ με την πίτσα 30 cm που έφτιαξε με 254 διαφορετικά είδη τυριών.

Η κρίση βασίστηκε σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε από τον Γάλλο YouTuber ταξιδιών και γαστρονομίας, Florian On Air, τον Φεβρουάριο, το οποίο καταγράφει τη διαδικασία δημιουργίας της πρωτοποριακής πίτσας του Bruel.

Στο βίντεο, ο Bruel σημειώνει ότι έπρεπε να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ μίας πίτσας με 154 είδη τυριών, που είχε ένας Αυστραλός.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ο τίτλος πρέπει να ανήκει στη Γαλλία, μια χώρα γνωστή για την αγάπη της για το τυρί.

Μετά από προσεκτική δειγματοληψία και ζύγιση κάθε μερίδας τυριού για δύο ώρες, ο Bruel μπόρεσε να συνθέσει τη δημιουργία του, για την οποία χρησιμοποίησε τυριά βάρους 680 γραμμαρίων.

Δείτε το βίντεο:

Η πίτσα των 254 τυριών κόστισε 1.000 δολάρια και δεν έχει συμπεριληφθεί στο μενού του Déliss. Αλλά μερικοί τυχεροί πελάτες μπόρεσαν να δοκιμάσουν την πολυτελή γαστρονομική εμπειρία, καταβάλλοντας περίπου 60 δολάρια ανά τεμάχιο.

Δείτε ακόμα