Ξεκινά η τεράστια υποθαλάσσια σιδηροδρομική σήραγγα 100 χλμ με τεχνητό νησί

Θα συνδέσει τις πρωτεύουσες της Φιλανδίας και της Εσθονίας και το έργο θα κοστίσει 15 δισ. ευρώ

Την μεγαλύτερη υποθαλάσσια σιδηροδρομική σήραγγα στον κόσμο ανέλαβε να χρηματοδοτήσει κινεζική εταιρεία. Συγκεκριμένα η υποθαλάσσια σιδηροδρομική σήραγγα θα έχει μήκος 100 χιλιομέτρων, που θα συνδέσει τις πρωτεύουσες της Φιλανδίας και της Εσθονίας, Ελσίνκι και Ταλίν και το έργο θα κοστίσει 15 δισ.ευρώ.

Σήμερα ο χρόνος μετάβασης από τη μία πόλη στην άλλη με φέρρι είναι πάνω από 2 ώρες, ενώ τους θερινούς μήνες με ταχύπλοο σκάφος πέφτει στη 1 ώρα και 40 λεπτά. Με την ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης ο χρόνος ταξιδιού θα είναι λιγότερος από 30 λεπτά! Στη σήραγγα θα κινούνται επιβατικοί συρμοί, συρμοί που θα μεταφέρουν οχήματα αλλά και εμπορικές αμαξοστοιχίες.

Την χρηματοδότησή της θα αναλάβει η εταιρεία Touchstone Capital Partners της Κίνας, που θα καλύψει το συνολικό κόστος του έργου, ανακοίνωσε η εταιρεία που έχει εκπονήσει το σχέδιο για τη σήραγγα, Finest Bay Area Development.

Η σήραγγα μεταξύ Ελσίνκι και Ταλίν θα έχει μήκος περισσότερα από 100 χιλιόμετρα και θα συνοδευτεί από την κατασκευή τουλάχιστον ενός τεχνητού νησιού. Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι κυβερνήσεις της Φινλανδίας και της Εσθονίας δήλωσαν ότι θα ζητήσουν και τη χρηματοδότηση του έργου και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει το ποσό της ιδιωτικής χρηματοδότησης που απαιτείται.

Η χρηματοδότηση της Touchstone θα γίνει στην Finest Bay Area Development σε δόσεις, καθώς το έργο εξελίσσεται, ενώ οι οικονομικές λεπτομέρειες της σύμβασης θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης κατά τους επόμενους έξι μήνες.

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here