Βλαντιμίρ Πούτιν: Ανησυχία για τη κρίση βήχα σε τηλεδιάσκεψη

Ανησυχία πυροδότησε στη Ρωσία η κρίση βήχα του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τον κορωνοϊό, αναγκάζοντας το Κρεμλίνο να διαψεύσει ότι ο πρόεδρος της χώρας αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Ο 68χρονος Πούτιν δυσκολεύτηκε να ολοκληρώσει την πρότασή του μιλώντας σε κορυφαίους αξιωματούχους για τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα.

Το βίντεο πέρασε αργότερα από μοντάζ ώστε να μη δείχνει τόσο οξεία η κρίση βήχα του Ρώσου προέδρου στην εκδοχή που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του, αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ.

Σε ερώτηση του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS για την υγεία του Ρώσου προέδρου, το Κρεμλίνο απάντησε ότι «είναι απόλυτα φυσιολογική», ενώ το πρακτορείο ανέφερε ότι «ο πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη και συνέχισε την τηλεδιάσκεψη σχεδόν χωρίς καμία διακοπή».

Ο Πούτιν συζητούσε με τον υπουργό Οικονομικών Αντόν Σιλουανόφ κι άλλους ανώτερους αξιωματούχους όταν άρχισε να βήχει.

Ψέλισε «συγνώμη» καλύπτοντας το στόμα του με το δεξί του χέρι καθώς πάσχιζε να ολοκληρώσει την κουβέντα του, αλλά το βίντεο που αναρτήθηκε αργότερα στον ιστότοπο του Κρεμλίνου δεν περιείχε το χειρότερο σημείο της κρίσης του βήχα. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Mayak, που είχε μεταδώσει ολόκληρο το υλικό, ανέφερε:

«Οι φωνητικές χορδές του Πούτιν υπέκυψαν καθώς έστηνε την κυβέρνησή του σε παράταξη μάχης κατά της Covid-19.»

Σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου και τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο Πούτιν πιστεύεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, καθώς παραμένει σε μεγάλο βαθμό σε απομόνωση τους τελευταίους μήνες.

Η θητεία του λήγει το 2024, αλλά με την τροποποίηση του ρωσικού Συντάγματος μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου μπορεί να διεκδικήσει γι’ άλλες δύο θητείες την επανεκλογή του.

Δείτε επίσης για τον Πούτιν