Η Νέα Συσκευή Απώλειας βάρους που εμποδίζει το στόμα να ανοίξει είναι γεγονός.

Συσκευή απώλειας βάρους ονόματι ‘Dental Slim Diet’ που χρησιμοποιεί μαγνήτες για να εμποδίσει τους ανθρώπους να ανοίξουν το στόμα τους αρκετά για να τρώνε στερεά έχει αναπτυχθεί από τους ερευνητές της Dunedin.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Otago και του Ηνωμένου Βασιλείου ανέπτυξαν την πρώτη παγκοσμίως συσκευή απώλειας βάρους, η οποία χρησιμοποιεί μαγνήτες για να ‘κλειδώσει’ το στόμα, κρατώντας το σχεδόν κλειστό, για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παγκόσμιας επιδημίας της παχυσαρκίας.

Το DentalSlim Diet Control είναι μια ενδοστοματική συσκευή που έχει τοποθετηθεί από έναν οδοντίατρο στα άνω και κάτω πλάτη των δοντιών.

Χρησιμοποιούνται μαγνητικές συσκευές με μοναδικά ειδικά κατασκευασμένα μπουλόνια ασφάλισης.

Επειτρέπει στον χρήστη να ανοίξει το στόμα του μόνο περίπου 2 mm (χιλιοστά), περιορίζοντάς τον μόνο σε μια υγρή διατροφή, αλλά επιτρέποντας την ομιλία και την φυσιολογική αναπνοή.

Οι συμμετέχοντες σε μια δοκιμή με έδρα το Dunedin έχασαν κατά μέσο όρο 6,36 κιλά σε δύο εβδομάδες και είχαν το κίνητρο να συνεχίσουν το ταξίδι τους για απώλεια βάρους.

Ο επικεφαλής ερευνητής, Πανεπιστημίου Otago University Health Sciences, καθηγητής Paul Brunton, δήλωσε ότι η συσκευή θα είναι ένα αποτελεσματικό, ασφαλές και προσιτό εργαλείο για άτομα που παλεύουν την παχυσαρκία.

Θα τοποθετείται από έναν οδοντίατρο και θα μπορεί να βγεί από το στόμα του χρήστη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα μπορεί δηλαδή να τοποθετηθεί και να αφαιρεθεί επανειλημμένα.

Oι ερευνητές τονίζουν:

«Το κύριο εμπόδιο για τους ανθρώπους για την επιτυχή απώλεια βάρους είναι η συμμόρφωση και αυτό τους βοηθά να καθιερώσουν νέες συνήθειες, επιτρέποντάς τους να συμμορφωθούν με μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων για μια χρονική περίοδο.

«Ξεκινά πραγματικά τη διαδικασία.

«Είναι μια μη επεμβατική, αναστρέψιμη, οικονομική και ελκυστική εναλλακτική λύση στις χειρουργικές επεμβάσεις.

-Λίγα σχόλια-

Βλέποντας το από προσωπική ματιά η συγκεκριμένη μέθοδος για την απώλεια κιλών, μου φαίνεται το λιγότερο »βάρβαρη»..

Προφανώς τα αποτελέσματα ως προς τη μείωση του βάρους είναι εξαιρετικά λόγω της πρακτικής περιοριστικής φύσης της συσκευής/μεθόδου.

Αλλά με ποιο ψυχολογικό κόστος; Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα.

Ναι, η συμμόρφωση σε ένα διατροφικό πλάνο είναι όντως απαραίτητη όταν έχουμε αποφασίσει να ακολουθήσουμε οποιοδήποτε πρόγραμμα απώλειας/πρόσληψης βάρους.

Για αυτόν τον λόγο ο ρόλος του διαιτολόγου-διατροφολόγου είναι διπλά σημαντικός, στην διαιτητική καθοδήγηση και στην ψυχολογική υποστήριξη.

Γιατί να χρειαστεί να επιλέξουμε την εξαιρετικά βίαιη αυτή κατ’ εμέ μέθοδο, ενώ μπορούμε να επιτύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα ως προς τη συμμόρφωση, έχοντας καταφέρει πρώτα να εντοπίσουμε, κατανοήσουμε, αναγνωρίσουμε και τελικά αντιμετωπίσουμε τα ψυχολογικά αίτια που μας εμποδίζουν να ακολουθήσουμε το αντίστοιχο διατροφικά εξατομικευμένο μας πλάνο με συνέπεια;

*Δέσποινα Φαρκάτση, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Πηγή: Guardian