27/04/2024
11.9 C
Serres

Το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου είναι ένα σπιτάκι με 20 θέσεις

Array

Αγνά υλικά και βότανα

Ένα μικρό παραλιακό εστιατόριο με μόλις 20 τραπέζια, σε ένα απομονωμένο ψαροχώρι στη Νότια Αφρική, χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο στον κόσμο χθες Δευτέρα, στην εναρκτήρια τελετή των Παγκόσμιων βραβείων Εστιατορίων στο Παρίσι.

Ο σεφ Κόμπους βαν ντερ Μερβ, που έμαθε να μαγειρεύει σε ηλικία 30 ετών, αναζητά κάθε μέρα τα συστατικά για τα πιάτα του στην άγρια ακτή του Δυτικού ακρωτηρίου κοντά στο εστιατόριό του, τοWolfgat. Τίποτα στο μενού του εστιατορίου δεν είναι έτοιμο, με τον 38χρονο Μερβ να φτιάχνει ακόμη και το ψωμί και το βούτυρο μόνος του.

Το ίδιο το εστιατόριο είναι πολύ μικρής ηλικίας καθώς άνοιξε μόλις πέρυσι σε ένα εξοχικό ηλικίας 130 ετών που από κάτω του κρύβει μία σπηλιά, στην παραλία Paternoster.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Ο σεφ του εστιατορίου Κόμπους βαν ντερ Μερβ έμαθε να μαγειρεύει σε ηλικία 30 ετών

Το μενού γευσιγνωσίας των επτά πιάτων κοστίζει περίπου 53 ευρώ, ένα ποσό που δεν έχει καμία σχέση με τα πανάκριβα εστιατόρια του Παρισιού. Αλλά η ταπεινή του θέση και η πίστη του βαν ντερ Μερβ στην αειφόρο μαγειρική και στην επιστροφή στα βασικά, ήταν αυτή που κέρδισε τους κριτές των World Restaurant Awards στην γαλλική πρωτεύουσα.

Το μικροσκοπικό αυτό εστιατόριο μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 20 άτομα και η όλη εμπειρία του γευστικού αυτού ταξιδιού διαρκεί περίπου 2,5 ώρες.

Με πιάτα όπως τα διπλομαγειρεμένα φύκια, το αγγελόψαρο με bokkom sambal και masala άγριου σκόρδου, πεταλίδες, μύδια και λαχανικά της θάλασσας που μάζεψε ο ίδιος από τον «κήπο» του, την θάλασσα, κέρδισε επίσης το βραβείο για το καλύτερο εστιατόριο «εκτός χάρτη».


Ο γενειοφόρος σεφ βαν ντερ Μερβ, ένας πρώην μπλόγκερ φαγητού, δήλωσε ότι εκτός από την επιρροή των εκλεπτυσμένων μπαχαρικών της τοπικής κουζίνας του Cape Malay, η φιλοσοφία του στηριζόταν στην «όσο το δυνατόν μικρότερη παρέμβαση στα προϊόντα, θέλοντας να τα διατηρήσει αγνά, ωμά και ακατέργαστα».

«Είναι μια πολύ μινιμαλιστική προσέγγιση – δεν έχει νόημα να μαζέψουμε εκπληκτικά βότανα και στην συνέχεια να τα μετατρέψουμε σε σάλτσα που δεν έχει καμία σχέση με αυτά» πρόσθεσε.

via


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Βασιλική Ανδρίτσου: «Δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος. Νιώθω περήφανη που κατάφερα...

Στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» του Mega, πρόσφατος καλεσμένος ήταν η γνωστή ηθοποιός Βασιλική Ανδρίτσου Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μίλησε για πολλά θέματα...

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αρχαιοφύλακα

Σε βάρος του 50χρονου έχουν γίνει 11 καταγγελίες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας παιδιών ηλικίας 10 έως 15 ετών Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του 50χρονου...

Η Ιρίνα Σάικ μετά τον χωρισμό της με τον Τομ Μπρέιντι «ψάχνει έναν...

Όπως είπε άτομο από το περιβάλλον της, το μοντέλο... κυνηγάει την τύχη της σε Ευρώπη και Αμερική Το ειδύλλιο της Ιρίνα Σάικ και του Τομ Μπρέιντι δεν είχε όπως φάνηκε...

Συγκλονίζει η Σοφία Βόσσου: Ο γιατρός μου είπε πως πεθαίνω, ήμουν 37 κιλά

Καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ ήταν το απόγευμα της Παρασκευής η γνωστή τραγουδίστρια Σοφία Βόσσου, η οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, για το...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

«Είμαι 25 ετών και παρθένος. Πώς θα κάνω σχέση, ενώ δεν ξέρω καν να φλερτάρω;»

Η ιστορία ενός νεαρού, το άγχος του για το μέλλον και η απάντηση της ειδικού Η Pamela Stephenson Connolly είναι ψυχοθεραπεύτρια με έδρα τις Ηνωμένες...

Τατιάνα Λύγαρη: «Διευθυντής θεάτρου ήπιε κόκκινο κρασί από το γοβάκι μου»

«Ήμουν πολύ ριζοσπαστική. Έκανα στη ζωή μου πράγματα τρελά και αντιφατικά που πολλοί δεν θα τα τολμούσαν», είπε η Τατιάνα Λύγαρη. Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Ζήνα Κουτσελίνη: Πήραν φωτιά τα μαλλιά της όταν έσβηνε τα κεράκια στην τούρτα γενεθλίων

Απρόοπτο για τη Ζήνα Κουτσελίνη στον αέρα του «Αλήθειες με τη Ζήνα» όταν η παρουσιάστρια πήγε να σβήσει τα κεράκια σε μία από τις...

Συνέχισε να διαβάζεις