26/09/2023
31.1 C
Serres

Κοτομπούρεκα με πιπεριές και φέτα

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε αγαπημένα μπουρεκάκια με κοτόπουλο, πιπεριές και φέτα.

Ένα νόστιμο ορεκτικό και ένα χορταστικό σνακ για το ταπεράκι στο γραφείο ή το σχολείο.

Συνολικός Χρόνος: 1:20′

Υλικά

Μερίδες: 8-10

panagiotis grigoriadis

Για το φύλλο

500 γρ. αλεύρι + λίγο επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων
50 ml έ.π. ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού αλάτι
260-270 ml νερό

Για τη γέμιση


50 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 στήθος κοτόπουλου (700 γρ.), σε λωρίδες
1 πιπεριά πράσινη, σε μπαστουνάκια
1 πιπεριά κόκκινη, σε μπαστουνάκια
1 πιπεριά κίτρινη, σε μπαστουνάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
15-20 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
2 αυγά, χτυπημένα
σουσάμι
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.

Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό ζυμώνοντας καλά μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη απαλή και ελαστική σαν τη ζύμη του ψωμιού.


Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20΄.

Βήμα 2

Γέμιση: Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί. Βάζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3΄-4΄ μέχρι να ροδίσει.

Με μια ξύλινη κουτάλα σπρώχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στις άκρες του τηγανιού και ρίχνουμε στο κέντρο τις πιπεριές.

Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει, ρίχνουμε μέσα τον δυόσμο, τη φέτα και τα αυγά και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.

Τοποθετούμε ένα μπαλάκι σε αλευρωμένο πάγκο και με τον πλάστη (βέργα) ανοίγουμε σε πολύ λεπτό, στρογγυλό φύλλο.

Βήμα 4

Ραντίζουμε με νερό περιμετρικά όλο το φύλλο και με ένα μαχαίρι το κόβουμε στη μέση δημιουργώντας 2 ημικύκλια. Απλώνουμε γέμιση στην άκρη της κομμένης πλευράς κατά μήκος.

Τυλίγουμε το κάθε ημικύκλιο σε μακρύ ρολό και το μεταφέρουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε σουσάμι και τα ψήνουμε για 40΄ μέχρι να ροδίσουν.

Bίδες με σάλτσα τόνου στον φούρνο

Πεϊνιρλί

Γέμισαν το Ζινζιρλί Τζαμί oι «Ευμενίδες» του Αισχύλου!

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Τέιλορ Σουίφτ: Πλήρωσε τα γεύματα όλων των πελατών για να φύγουν από το...

Ήθελε να απολαύσουν το γεύμα τους, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα Η Τέιλορ Σουίφτ φρόντισε να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για το ραντεβού της με τον...

Μικρός μαχητής επτά ετών νικάει τον καρκίνο μετά από 1095 χημειοθεραπείες

Για τη μεγάλη μάχη που έδωσε ενάντια στον καρκίνο ο 7χρονος Johnny, μίλησε πρόσφατα ο πατέρας του Criss Angel περιγράφοντας τη μάχη με τις...

Νίκος Γαλανός: «Είμαι ο τελευταίος εν ζωή ζεν πρεμιέ»

«Η ομορφιά δεν έχει σχέση με την εξωτερική εμφάνιση αλλά με αυτό που εκπέμπει ένας άνθρωπος, δηλαδή αυτό που πηγάζει από την ψυχή του»...

ΣΥΡΙΖΑ: «Οχι» Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη – Αρνήθηκε να αναλάβει ρόλο

Ο Κασσελάκης της πρότεινε να αναλάβει όποια θέση θέλει αλλά αυτή επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους λέγοντας πως μετά από δύο χρόνια στην αντιπολίτευση δεν έχει...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Σύζυγος μαθαίνει τρομοκρατημένος ότι η επί 19 χρόνια σύζυγός του ήταν άντρας

Η αγάπη, ο σεβασμός, η συντροφικότητα και η αφοσίωση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός ευτυχισμένοι γάμου. Βέβαια, και η εμπιστοσύνη που στηρίζεται στην ειλικρίνεια...

Στη Σιγκαπούρη το πρώτο αεροδρόμιο που καταργεί το διαβατήριο

Σε ποια σημεία θα χρησιμοποιούνται τα βιομετρικά στοιχεία Από το 2024 το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης θα είναι το πρώτο στον κόσμο που θα επιτρέπει...

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Ο Λάκης Γαβαλάς με γνωρίζει πολύ καλά, δεν ξέρω γιατί έκανε αυτή τη δήλωση»

Ο σχεδιαστής μόδας προηγουμένως είχε αναφέρει ότι δεν θα παρευρεθεί στον γάμο του ηθοποιού καθώς δεν τον γνωρίζει Ο Γιώργος Αγγελόπουλος λίγο πριν ανέβει τα...

Συνέχισε να διαβάζεις