28/05/2024
11 C
Serres

Κουτσούμπας από Πειραιά: Ψήφος στο ΚΚΕ, να μην ξέρουν από πού τους ήρθε όσοι υποθήκευσαν τις ζωές μας

Array

Στον Πειραιά πραγματοποίησε την τελευταία oμιλία της προεκλογικής περιόδου ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως τόνισε -μεταξύ άλλων- στην ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας, «μπορεί ο λαός μας να κάνει την έκπληξη! Να κάνει αυτό που δεν περιμένουν όλοι όσοι με την πολιτική τους υποθήκευσαν τις ζωές μας, τσάκισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων, υπονόμευσαν τη ζωή της νέας γενιάς. Να χάσουν τα λόγια τους, να μην ξέρουν από πού τους ήρθε! Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Να αναδειχθεί μέσα από τις κάλπες της Κυριακής ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ, στήριγμα για τον λαό».

Η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ έγινε στον Πειραιά, «την πόλη όπου γεννήθηκε το κόμμα μας πριν 105 χρόνια, την πόλη των μεγάλων εργατικών αγώνων». Ο κ. Κουτσούμπας συνέχισε:

«Λέμε με σιγουριά ότι μπορεί και τώρα να το κάνει, με ένα πανίσχυρο ΚΚΕ σε όλη την πόλη, με άνοδο σε ψήφους και ποσοστά σε κάθε συνοικία και Δήμο. Να κοκκινίσουν ξανά οι γειτονιές του Πειραιά, το Πέραμα, η Νίκαια, το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα, ο Κορυδαλλός. Να γεμίσουν με χιλιάδες κόκκινες ψήφους οι κάλπες, παντού. Να ανασάνει ο λαός της πόλης».


Κουτσούμπας: Μην διστάσει κανείς να ψηφίσει ΚΚΕ, για να μην βγει από το παραβάν με αμφιβολία να ότι… θα κόψει το χέρι του


«Μπορούμε τώρα πια, τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου, και μετά από μια πολύ μεγάλη πολιτική εξόρμηση σε όλη τη χώρα, να πούμε ότι το βλέπουμε από παντού. Το είδε όλη η Ελλάδα στις εικόνες της τεράστιας συγκέντρωσής μας προχθές στο Σύνταγμα. Το βλέπουμε και σήμερα εδώ, σε αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση στον Πειραιά», είπε στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Nektar

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «είναι πάρα πολλοί εκείνοι που σήμερα σκέφτονται να ψηφίσουν ΚΚΕ, στην ουσία το έχουν αποφασίσει. Τους λέμε: Μη διστάζετε, μην το αναβάλλετε για αργότερα, μην υποκύψετε σε κανέναν εκβιασμό την τελευταία στιγμή, όχι άλλος χαμένος χρόνος.

Την Κυριακή στην κάλπη ο καθένας θα είναι μόνος του στο παραβάν, αντιμέτωπος με τη συνείδησή του. Η επιλογή που θα κάνει να είναι, με οργή, με καρδιά και μυαλό, με ψήφο στο ΚΚΕ.

Αν το κάνει αυτό, θα βγει από το παραβάν με ψηλά το κεφάλι, χωρίς αμφιβολίες μήπως χρειαστεί σύντομα να “κόψει το χέρι του”, με σιγουριά ότι δεν θα διαψευστεί η επιλογή του. Θα ξέρει ότι η ψήφος που έδωσε, θα παραμείνει όπως την έδωσε, αφού το ΚΚΕ δεν θα κάνει, μετεκλογικά, άλλα από αυτά που λέει προεκλογικά. Αλήθεια, υπάρχει κάποιος ή κάποια που θα ψηφίσει άλλο κόμμα και μπορεί να το πει αυτό με σιγουριά;».

«Αυτός που θα ψηφίσει ΚΚΕ, θα ξέρει ότι η πράξη του αυτή δεν είναι μεμονωμένη, αλλά ότι με χιλιάδες ακόμα ανθρώπους θα νιώθει περήφανος, θα σμπαραλιάσει όλων των ειδών τους εκβιασμούς, βάζοντας και ο ίδιος το δικό του λιθαράκι για να είναι όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ. Γιατί όλοι μας μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί, με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ και να αφήσουμε μόνους τους όσους νομίζουν ότι έχουν το λαό του χεριού τους, ότι μπορούν να εκβιάζουν ασύστολα. Να κάνουμε τον φόβο τους πραγματικότητα», πρόσθεσε στη συνέχεια.


Κουτσούμπας: Όποια κυβέρνηση προκύψει, θα εφαρμόσει τα 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε: «Στις 22 του Μάη, γνωρίζουμε καλά τι περιμένει τον λαό μας. Δεν αναμένουμε το αποτέλεσμα των εκλογών για να μάθουμε ότι μας περιμένουν σκληρές μάχες υπεράσπισης και διεκδίκησης λαϊκών δικαιωμάτων και όποιος δεν το έχει δει ακόμα, έχει μέχρι και την τελευταία στιγμή αφορμές για να δει τη σύμπλευση των άλλων κομμάτων.

Αυτό δείχνει, για παράδειγμα, η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις προκλητικές δηλώσεις Κατρούγκαλου, γιατί ο νόμος Κατρούγκαλου έχει πολλές ακόμη πλευρές -πέρα από τις εισφορές των επαγγελματιών- που όχι μόνο διατήρησε η ΝΔ, αλλά επέκτεινε παραπέρα, για τον χωρισμό της σύνταξης σε κύρια και ανταποδοτική με το κράτος να εγγυάται μόνο την πρώτη, για τα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, για τις μειώσεις συντάξεων, για τα ποσοστά αναπλήρωσης. Είχε την προσωπική διαφορά που έχει αποτέλεσμα σήμερα χιλιάδες συνταξιούχοι να μην μπορούν να πάρουν τις αυξήσεις που τόσο χρειάζονται, το κόψιμο του ΕΚΑΣ και πολλά ακόμη…».

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, «ακόμη και για το ζήτημα των εισφορών των επαγγελματιών, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούν έναν απαράδεκτο εκβιασμό:

είτε υψηλές εισφορές για να πάρεις στα βαθιά γεράματα μια σχετικά αξιοπρεπή σύνταξη, είτε πιο χαμηλές για να πάρεις συντάξεις πείνας. Όμως, η άμεση απαίτηση όλων των επαγγελματιών, όλων των συνταξιούχων είναι να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και να δοθούν εδώ και τώρα γενναίες αυξήσεις, για αξιοπρεπείς συντάξεις. Αυτό το αίτημα στηρίζει σε όλους τους τόνους το ΚΚΕ.

Αυτά, όμως, θα τα έχουμε απέναντί μας τη Δευτέρα γιατί, όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, θα υπηρετήσει με ζήλο τον στόχο της λεγόμενης “δημοσιονομικής σταθερότητας” και τα ματωμένα πλεονάσματα. Θα υπηρετήσει με ζήλο τις επιταγές των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, της ΕΕ. Θα εφαρμόσει τα 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης. Θα συνεχίσει τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών για να σωθούν οι τράπεζες και να κερδίσουν τα funds. Θα μας εμπλέξει ακόμα πιο ενεργά στα ΝΑΤΟϊκά παιχνίδια και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που είναι σε εξέλιξη.


Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους ψηφοφόρους να αφήσουν τους υπολοίπους «μόνους τους να κάνουν τις κολεγιές τους. Απέναντί τους όλοι μας, με ισχυρό το ΚΚΕ. Μόνοι τους, όλοι αυτοί μια έγνοια έχουν, να γεμίζουν με κέρδη τα ταμεία των μονοπωλιακών ομίλων».

Ακολούθως ανέφερε πως: «Το ΚΚΕ και πρόγραμμα εξουσίας και πρόγραμμα διακυβέρνησης έχει και είναι έτοιμο να συμβάλει, ώστε αυτή η πραγματικά λαϊκή διακυβέρνηση, να έρθει στο προσκήνιο. Και δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε τη νύχτα μέρα, με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ πάντα στο πλάι του λαού, μέχρι την τελική του νίκη».

Τέλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε: Περισσότερο από όλα, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ελπίδας και αισιοδοξίας για να δυναμώσει η πάλη για μια συνολικά καλύτερη ζωή. Είναι η μόνη ψήφος που θα τους κόψει τον αέρα, θα δώσει ανάταση ευρύτερα σε όλο το λαό. Είναι το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο της ελπίδας, της περηφάνιας και της εντιμότητας.

Τώρα ΚΚΕ λοιπόν! Χιλιάδες νέοι ψήφοι να δώσουν ένα μεγάλο χτύπημα σε αυτό το σύστημα. Να μη χαθεί ούτε μια λαϊκή ψήφος για το ΚΚΕ. Να μετατρέψουμε την Κυριακή των εκλογών σε ένα κόκκινο ορμητικό ποτάμι από άκρη σε άκρη της χώρας! Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε!

Μόνοι τους και όλοι μας! Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό και τη Δευτέρα χρειάζεται ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό. Για να ανοίξουμε τον δρόμο για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό!».

Στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Πειραιά μίλησαν ακόμη ο Ανέστης Τσουκαράκης, συνταγματάρχης ε.α. και επίτιμος πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), υποψήφιος του ΚΚΕ στη Β’ Πειραιά, καθώς και ο Βασίλης Γκιτάκος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, γραμματέας του ΣΟΜΕΔΠ, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, υποψήφιος βουλευτής επίσης στη Β’ Πειραιά.

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας ξέρει ότι το ΚΚΕ δεν πιέζεται – Θα είμαστε «δυναμική αντιπολίτευση»

Πηγή:iefimerida

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών- Διακρίσεις στον Διεθνές Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό»

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, που συμμετείχαν στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό» έτους 2024. Σε ένα διαγωνισμό που  ο κοινός νους, η...

Δήμος Σερρών: Τη Τετάρτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Στην αίθουσα της πρώην Κ.Ε.ΔΗ.Σ., Tακτική Δια Ζώσης Συνεδρίαση του Σώματος, θα γίνει στις 29 Μαΐου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, με θέματα...

Εκδήλωση Χατζηβασιλείου στην Αθήνα Κεντρικός ομιλητής ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης

Ενόψει των ευρωεκλογών, η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης», με...

Τάσος Χανλίογλου: Θα μάθουμε τελικά τι βρήκατε στους διαχειριστικούς ελέγχους;

Πέραν των 20 χρόνων ζητώ, επανειλημμένως, εξηγήσεις για διαχειριστικές παρατυπίες ίσως και παρανομίες στο αυτοκινητοδρόμιο, ως έχων ένα μικρό δικαίωμα περισσότερο καθώς στην κυριολεξία...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών

Ομάδα 15 εκπαιδευτικών, από τις χώρες της Κροατίας, της Ισπανίας και της Τουρκίας, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών κ. Ν....

J2US: Ο Γιάννης Σεβδικαλής έκανε πρόταση γάμου στη Σοφία Κουρτίδου on air

«Σοφία Κουρτίδου, είσαι το αγαπημένο μου οτιδήποτε! Θα με παντρευτείς;» ρώτησε ο Γιάννης Σεβδικαλής στο J2US Ο Γιάννης Σεβδικαλής έκανε live πρόταση γάμου στην αγαπημένη...

Νανά Παλαιτσάκη: Μικρή ήθελα να με φωνάζουν Κώστα

Τους μαζεύω όλους στο σπίτι και τους λέω «από σήμερα θα με φωνάζετε Κώστα Παλαιτσάκη» θυμάται η δημοσιογράφος Η Νανά Παλαιτσάκη έδωσε μια συνέντευξη, μιλώντας...

Συνέχισε να διαβάζεις