30/04/2024
16.5 C
Serres

Κώστας Μπούμπας: Να δείξετε ότι μεριμνάτε για το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων

Array

Αναλυτικά η Επίκαιρη ερώτηση 1ου κύκλου του Βουλευτή Σερρών Κωνσταντίνου Μπούμπα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα: «Επίλυση του αδιεξόδου των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ).

 Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με βάση αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Εθελοντές Οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και στη δική μας εκλογική περιφέρεια,

που υπάρχει πολύ μεγάλο ζήτημα το οποίο έχει θέσει και η Ένωση Στρατιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών αλλά και το συνδικαλιστικό τους όργανο η Πανελλήνια Συνομοσπονδία, εσείς, που επαίρεστε το λεγόμενο Επιτελικό Κράτος, δημιουργείτε μια κοινωνική ανισότητα.

Οι Εθελοντές Οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων, με βάση το άρθρο 39 παράγραφος 2 του ν.445/1974, για την ιεραρχία τους σε ό,τι αφορά την εξέλιξη που έχουν οι υπαξιωματικοί με τον βαθμό του Αρχιλοχία, αλλά και οι Ανθιπασπιστές, υπάρχει ένας ηλικιακός διαχωρισμός, στα πενήντα και στα πενήντα τέσσερα έτη. 

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 20 του ν.3865/2010 θεμελιώνουν κάποια συνταξιοδοτικά δικαιώματα οι εθελοντές μακράς θητείας, που εκεί μεριμνήσατε, αλλά για τους ΕΠΟΠ δεν μεριμνήσατε, οπότε υπάρχει μια διάκριση σε στρατιωτικούς ανάμεσα σε πληβείους και πατρικίους αυτή την ώρα, δηλαδή σε ιππείς και μη ιππείς.

Θα πρέπει να το δείτε λοιπόν διότι αυτή η κοινωνική ανισότητα δημιουργεί στρεβλώσεις στο στράτευμα.

Οι άνθρωποι αυτοί μπήκαν στον στρατό σε μια παραγωγική ηλικία, στο εικοστό όγδοο έτος της ηλικίας τους, και τώρα τους διώχνετε –γιατί αυτή τη φράση θα χρησιμοποιήσω-, τους αποστρατεύετε αναγκαστικά στα πενήντα.


Βρίσκονται σε μια ηλικία που –αντιλαμβάνεστε- αυτοί και οι οικογένειές τους –και είναι χιλιάδες οικογένειες Ελλήνων οπλιτών- θα βρεθούν σε απόγνωση χωρίς ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη, με μόλις είκοσι δύο χρόνια γιατί για να λάβουν σύνταξη θα πρέπει να διανύσουν τουλάχιστον το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους ή να έχουν σαράντα χρόνια στον Ελληνικό Στρατό ή στο Πολεμικό Ναυτικό ή στην Αεροπορία.

Ξέρετε, στρατός δεν είναι μόνο για να παίρνεις Rafale και Belharra. Θα πρέπει να δείξετε ότι μεριμνάτε για το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων και δη για αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι αυτή τη στιγμή πληρώνουν καίριες θέσεις, είναι εξειδικευμένο προσωπικό, καλύπτουν στρατιωτικές ανάγκες.

Στην ηλικία που θα φύγουν από τον Στρατό δεν μπορούν εύκολα να βρουν δουλειά με βάση την εξειδίκευση και τα βιώματα που έχουν, δηλαδή με το βιογραφικό τους στον στρατό.

Πρέπει με μια νομοθετική παρέμβαση να λύσετε αυτό το ζήτημα, να παραμείνουν περισσότερα χρόνια στο στράτευμα διότι καλύπτουν –επαναλαμβάνω- καίριες θέσεις υψηλής ετοιμότητας και ανάγκης, εξειδίκευσης δηλαδή που έχουν στο στράτευμα. Η μάνα-Ελλάς –και θα το πω έτσι απλά- τους χρειάζεται.


Άρα, θα πρέπει να μεριμνήσετε γι’ αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι στα είκοσι οκτώ τους μπήκαν στον Ελληνικό Στρατό γιατί ήθελα να έχουν μια επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά κυρίως δεν μπήκαν γιατί έτσι τους κάπνισε, ήταν ένα αντικείμενο όπου οι περισσότεροι από αυτούς το αγαπούν.

Άρα, μην τους διώχνετε βίαια αυτούς τους ανθρώπους δημιουργώντας μια κοινωνική ανισότητα οικονομικής και οικογενειακής φύσης όπου οι άνθρωποι αυτοί θα χάσουν το ηθικό τους.

Διότι, ξέρετε πολύ καλά, ότι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρωτίστως πρέπει να είναι το ηθικό ακμαιότατο. Για ανθρώπους μιλάμε και όχι μόνο για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, αυτήν την ώρα.

Άρα, δείτε το φρόνημα αυτών των οικογενειών των Εθελοντών Οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων, τους περιβόητους ΕΠΟΠ, για να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν και δώστε τους μια χρονική παράταση απέναντι στη διάρκεια που έχουν για να μπορέσουν οι άνθρωποι όταν θα συμπληρώσουν το ανάλογο ηλικιακό όριο,

ή αν θέλετε μετά τα πενήντα πέντε αν τους αφήσετε να πάρουν και κάποια πλασματικά χρόνια, ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι να χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας ως κύτταρα της ελληνικής κοινωνίας που προσέφεραν στο στράτευμα και να μπορέσουμε να ορθοποδήσουν.

Πρέπει να το δείτε. Τούτη την ώρα κρέμονται από τα χείλη σας, κύριε Υπουργέ, για το τι θα μεριμνήσετε.

Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Πλακιωτάκης): Κι εμείς ευχαριστούμε.

Τον λόγο έχει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας):  Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε συνάδελφε, ξέρετε πολύ καλά ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει μεριμνήσει, όπως είπατε πολύ σωστά, όχι μόνο για τους εξοπλισμούς, αλλά και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί εμείς τους θεωρούμε πολλαπλασιαστή ισχύος.

Μάλιστα, ξέρετε πολύ καλά ότι πρόσφατα ανακοινώσαμε μια σειρά από μέτρα που αφορούν ακριβώς τη μέριμνα του προσωπικού, στεγαστικό και υγειονομικά.

Και προφανώς θα προβούμε και σε μία σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες, που άπτονται και αυτού του ζητήματος, ακριβώς για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό κάθε μέρα προκειμένου να φυλάττουν Θερμοπύλες.

Θα μου επιτρέψετε, όμως, με βάση και την ερώτηση που μου κάνατε, να κάνω και μία αναδρομή συνολικά στο πλαίσιο που αφορά το συνταξιοδοτικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί καλό είναι όσοι μας ακούν σήμερα να γνωρίζουν όλες τις παραμέτρους και θα έρθω βεβαίως και στο προκείμενο, έτσι ώστε να γίνει μία εποικοδομητική συζήτηση.

 Όσον αφορά τη συμπλήρωση της πλήρους συντάξιμης υπηρεσίας για τους αξιωματικούς, τους ανθυπασπιστές και τους υπαξιωματικούς είτε είναι απόφοιτοι από στρατιωτικές σχολές είτε όχι, όπως, για παράδειγμα, οι εθελοντές μακράς θητείας ή οι μονιμοποιηθέντες επαγγελματίες οπλίτες, τονίζω για άλλη μια φορά ότι αποτέλεσε και αποτελεί διαχρονικά, θα πω, για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μία βασική προτεραιότητα. Και ως προς αυτό αν ερμηνεύω σωστά και το πνεύμα της ερώτησής σας, όπου κάνετε αναφορά για έγκαιρη και ευμενή όπως την αποκαλείται ρύθμιση του ν. 2439/1996 όσον αφορά τα όρια ηλικίας των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων από τον υποστράτηγο μέχρι και τον συνταγματάρχη, με τη ρητή μάλιστα τότε πρόβλεψη συμπλήρωσης των τριάντα πέντε ετών πραγματικής υπηρεσίας, όπως βεβαίως και τη δυνατότητα για τους αξιωματικούς που υπάγονται στον νεότερο νόμο του 2010, τον ν. 3883, να παραμένουν εκτός οργανικών θέσεων μέχρι να συμπληρώσουν πραγματική υπηρεσία συντάξιμη, τα τριάντα πέντε έτη, νομίζω επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τη μέριμνα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ακριβώς για το προσωπικό τους.

 Όσον αφορά βεβαίως ειδικότερα τις ρυθμίσεις για τα όρια ηλικίας των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων βαθμού υποστρατήγου μέχρι συνταγματάρχη και αντιστοίχων, στους οποίους αναφέρεστε και εσείς, αφορούν σε στελέχη τα οποία εξακολουθούν να υπάγονται στο καθεστώς των κρίσεων και προαγωγών σύμφωνα με τον νόμο που αναφέρετε και στην ερώτησή σας.

 Όσον αφορά τα όρια ηλικίας τα οποία αυξήθηκαν με τον νεότερο νόμο, τον ν. 4915/2022, και συγκεκριμένα με το άρθρο 66 ώστε να αποφευχθούν δυσμενείς διακρίσεις σε στελέχη που πληρούν ταυτόσημα ουσιώδη κριτήρια, όπως, για παράδειγμα, η προέλευσή τους και η υπηρεσιακή αξιοποίησή τους, αλλά και για να υπάρξει και μια ομαλή μετάβαση του στρατιωτικού προσωπικού στον νεότερο νόμο περί ιεραρχίας τον ν. 3883/2010, καθώς και με την παρέλευση των ετών θα μειώνεται το υποκειμενικό πεδίο εφαρμογής του παλαιότερου νόμου του 1996, η ίδια μέριμνα, που αναφέρεται και εσείς στο ερώτημά σας, υπήρξε για τους εθελοντές μακράς διάρκειας με νομοθετική πρωτοβουλία της παρούσας Κυβέρνησης.

Αναγνωρίζουμε ότι πράγματι αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένα κενό όσον αφορά τους επαγγελματίες οπλίτες και πράγματι σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες θα μπορούσα να πω ότι ίσως υπάρχει μια αδικία. Θα ήθελα να ενημερώσω σήμερα το Κοινοβούλιο ότι ήδη βρισκόμαστε σε στάδιο επιτελικής επεξεργασίας, έχουμε ζητήσει από τα επιτελεία τις προτάσεις τους για ένα σχέδιο νόμου, μια διάταξη ή διατάξεις αναλόγως, που θα ρυθμίζουν αυτό το θέμα και αυτήν τη στιγμή είναι σε φάση αξιολόγησης. Περιμένουμετις τελικές τους εισηγήσεις -θα πω περισσότερα και στη δευτερολογία μου, κύριε συνάδελφε- και νομίζω ότι βρισκόμαστε σε έναν καλό δρόμο προκειμένου και αυτό το ζήτημα να επιλυθεί με όρους ισότητας προς αυτούς τους συνανθρώπους μας, άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, που πραγματικά επιτελούν καθημερινά ένα εξαιρετικά σημαντικό ρόλο. 

Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Πλακιωτάκης): Ευχαριστούμε τον κύριο Υπουργό.

Κύριε Μπούμπα, έχετε τον λόγο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΜΠΑΣ: Κύριε  Υπουργέ, δεκτό. Αναγνωρίζετε αυτό το κενό που υπάρχει για τους εθελοντές οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεών, οι οποίοι, όπως και εσείς λέτε, καλύπτουν σημαντικές θέσεις στον ελληνικό στρατό. 

Απλά να θυμίσω ότι στις 7 Φεβρουαρίου του 2023 ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε υποσχεθεί ότι θα επιλυθεί το ζήτημα και  αν πάμε και σε παλαιότερες δηλώσεις, το ίδιο έχουν δηλώσει ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο κ. Χαρδαλιάς,  ο κ. Δένδιας, ο νυν Υπουργός, ότι θα επιλυθεί το ζήτημα.

 Λέτε ότι είστε σε μία διαδικασία νομοθετικής επεξεργασίας γιατί έχετε αντιληφθεί αυτό το κενό, ώστε να γίνει κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε για τους εθελοντές μακράς θητείας, διότι υπάρχει μία βαθμολογική και ηλικιακή ανακολουθία. Το έχετε πει και εσείς. 

Το θέμα είναι αν μπορούμε να τους δώσουμε έναν χρονικό ορίζοντα, έναν προσδιορισμό χρονικό και να μην το αφήνουμε στο διηνεκές, υπό την έννοια ότι τούτη την ώρα πρέπει να ξέρουμε διότι είναι και σε μία «κρίσιμη» ηλικία, στα πενήντα, που αντιλαμβάνεστε ότι και στρατιές ανέργων θα δημιουργήσουμε και κοινωνικές ανισότητες και αντιξοότητες.

Υπό την έννοια αυτή οι άνθρωποι μπήκαν είκοσι οκτώ χρονών και στα πενήντα δεν πρέπει να φύγουν για τους λόγους που και εσείς λέτε, ότι έχετε διαπιστώσει αυτό το κενό. 

Πρέπει, λοιπόν, να δώσουμε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, διότι, ξέρετε, το να λέμε ότι «θα το δούμε», «θα το ρυθμίσουμε», «έχουμε αντιληφθεί το κενό» ακούγεται ναι μεν με ένα πολιτικό στόμφο καλό, αλλά επί της ουσίας οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να γνωρίζουν τι θα γίνει με το μέλλον τους, δηλαδή ποια είναι η επόμενη ημέρα γι’ αυτούς.

Εφόσον έχουν γίνει ρυθμίσεις αντίστοιχες για άλλους κλάδους -και ορθώς- θα πρέπει να γίνει και γι’ αυτούς διότι, επαναλαμβάνουμε -το είπατε και εσείς- αυτό το κενό πρέπει να καλυφθεί για πάρα πολλούς λόγους και κυρίως κοινωνικούς λόγους, γι’ αυτούς, τα παιδιά τους, τις οικογένειές τους.

 Πείτε μας, λοιπόν, αν είστε σε θέση πότε θα καλυφθεί το κενό αυτό και πότε αυτή την αδικία θα την άρετε ή αφού την έχετε εντοπίσει θα την διορθώσετε. Ήταν μία παράλειψη για χιλιάδες εθελοντές οπλίτες, οι οποίοι προσέφεραν τα μάλα και θα πρέπει όπως και οι άλλοι συνάδελφοί τους να χαίρουν ίσης μεταχείρισης σε ό,τι αφορά τη βαθμολογική, αλλά κυρίως να μην υπάρχει αυτή η ηλικιακή ανακολουθία για να μπορέσουν οι άνθρωποι να συνταξιοδοτηθούν, έστω με τον νόμο ο οποίος θεμελιώνει συνταξιοδοτικά δικαιώματα, όταν συμπληρώσουν το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους.

Δείτε το, αλλά από αυτή την ώρα θέλουν συγκεκριμένα να τους πείτε το χρονικό πλαίσιο κάλυψης αυτού του κενού που και εσείς το παραδεχθήκατε, κύριε Υπουργέ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Πλακιωτάκης): Ευχαριστούμε τον κ. Μπούμπα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γίνεται γνωστό στο Σώμα ότι από τα άνω δυτικά θεωρεία παρακολουθούν τη συνεδρίαση, αφού ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής και ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» τριάντα τέσσερις μαθήτριες και μαθητές και δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί από το 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

 Η Βουλή σάς καλωσορίζει.

(Χειροκροτήματα από όλες τις πτέρυγες της Βουλής)

 Παρακαλώ, κύριε Κεφαλογιάννη, έχετε τον λόγο.ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας): Κύριε συνάδελφε, είστε πλέον και εσείς αρκετά έμπειρος. Με τόσα χρόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο ξέρετε πολύ καλά ότι η νομοθετική διαδικασία περιλαμβάνει διάφορα στάδια. Πρώτα απ’ όλα τη διάγνωση του προβλήματος από πλευράς της Κυβέρνησης η οποία στην ουσία έχει την πρωτοβουλία της νομοθέτησης.

Άρα για να σας ανακοινώνω σήμερα ότι αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο αξιολόγησης συγκεκριμένων διατάξεων, σημαίνει ότι προφανώς έχουμε ήδη λάβει τις εισηγήσεις από τα αρμόδια επιτελεία, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι το να έρθει μια ρύθμιση δεν είναι απλά να πούμε ότι τα πενήντα τα κάνουμε πενήντα δύο ή πενήντα πέντε ή αν θέλετε απλώς βάζουμε μία υπογραφή και φέρνουμε μία νομοθετική διάταξη.

Πρέπει να ληφθούν υπόψη μια σειρά από παραμέτρους τις οποίες βεβαίως έχουν λάβει τα επιτελεία, υπηρεσιακές, οικονομικές, έτσι ώστε να έρθει μία ρύθμιση τέτοια που να ρυθμίζει πραγματικά αυτήν την κατάσταση που σας περιέγραψα προηγουμένως -συμφωνούμε όλοι ότι υπάρχει μια αδικία έναντι αυτών των

συμπολιτών μας- με τέτοιο τρόπο ώστε στην ουσία να δώσουμε μια λύση οριστική χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα. 

Αυτό, λοιπόν, που σας λέω είναι ότι πράγματι αυτή η εισήγηση υπάρχει στο γραφείο του κυρίου Υπουργού, ο οποίος έχει και τη νομοθετική πρωτοβουλία, αξιολογείται, θα κατατεθεί εφόσον βεβαίως -και δεν έχω κάποιο λόγο να πω το αντίθετο-  δοθεί το πράσινο φως εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, έτσι ώστε πράγματι αυτό το μεγάλο ζήτημα το οποίο απασχολεί άντρες και γυναίκες στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων να επιλυθεί με έναν τέτοιο τρόπο που πραγματικά θα άρει αυτές τις αδικίες.

 Σε κάθε περίπτωση νομίζω έχουμε δώσει δείγματα γραφής, ειδικά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ότι, όπως είπα και στην πρωτολογία μου, καλά τα οπλικά συστήματα, προφανώς έχουμε μία συνεχή μέριμνα όσον αφορά την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της πατρίδας μας, αλλά αν δεν έχουμε ηθικό,

που υπάρχει, αλλά ακόμη μεγαλύτερο, στους άνδρες και στις γυναίκες ων Ενόπλων Δυνάμεων προφανώς από μόνα τους τα οπλικά συστήματα δεν αρκούν. 

Επομένως, από το οποίο μπορώ να ανακοινώσω σήμερα στην Εθνική Αντιπροσωπεία είναι ότι αυτή η ρύθμιση θα έρθει προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι τελευταίες πινελιές, να το πω έτσι πολύ απλά, μπαίνουν αυτή τη στιγμή και θα είμαστε σε θέση ενδεχομένως και στη δημόσια διαβούλευση να αξιολογηθεί, να γίνουν οι παρατηρήσεις και βεβαίως εκεί θα θέλουμε και τη δική σας συμβολή και ως συνάδελφοι και ως κόμμα προκειμένου πραγματικά με μια ευρεία πλειοψηφία να περάσει αυτή η διάταξη μέσα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Π.Ε Σερρών: Από τις 8 Απριλίου η χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑμέΑ 2024

Η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα στην εκδήλωση της «Ηλιαχτίδας»

Τάσος Χατζηβασιλείου: Ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών πλανάται ή παραπλανά;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εορτολόγιο 30 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη των Δέκα Παρθένων, του Αγίου Δονάτου, του Αγίου Ιακώβου του...

Σε πασχαλινούς ρυθμούς η αγορά-Αισιόδοξοι οι έμποροι

Σε πασχαλινούς ρυθμούς κινείται πλέον η αγορά με τους καταναλωτές να έχουν ήδη ξεκινήσει τις αγορές τους και τους επιχειρηματίες να είναι αισιόδοξοι για...

Απόστολος Τζιτζικώστας: Το 1/4 των ψηφιακών υπηρεσιών στο gov.gr παρέχονται από την ΠΚΜ

Στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για να αναδειχθεί η Κεντρική Μακεδονία σε κόμβο καινοτομίας, αλλά και τους στόχους για τα επόμενα χρόνια αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης...

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζητά συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη

Συζήτηση με τη Sophia the Robot, το πιο διάσημο ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στον κόσμο, είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τη...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πέλλα: Ανήλικος έσβησε τσιγάρο στο πρόσωπο συμμαθητή του – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Περιστατικό ακραίας βίας σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες έξω από γυμνάσιο του Δήμου Σκύδρας, στην Πέλλα, όταν μαθητής έσβησε αναμμένο τσιγάρο στο πρόσωπο συμμαθητή...

Κωλυσιεργοί ο ΟΠΕΚΕΠΕ τους ελέγχους των αγροτών – Καθυστερούν οι πληρωμές

Μπορεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να είχε ξεκαθαρίσει ότι πριν από το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 700 ευρώ...

28 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία»,...

Συνέχισε να διαβάζεις